שאלה לי

האלי

New member
שאלה לי

מישהו יודע להמליץ לי על ספר שעוסק בבן/בת זוג חדש לאבאמא? לא... אין צורך עדיין לתפור חליפות ושמלות נשף, . אבל התינוקי שלי (12) מוצא את עצמו סר וזעף כל פעם שהוא מגלה שאבא כנראה לא יתחתן שוב עם אמא, כי עובדה שיש לו כל מיני "זונות מהאינטרנט" שהוא (ז"א אני) נפגש איתן. עצות? רעיונות? מה עושים? איך מסבירים? מה להביא לו לקרוא? מה לקרוא בעצמי? שלכם, האלי.

רות 2

New member
אין לי תשובה .... אבל ממליצה גם

לשאול בפורום ילדים להורים פרודים/ גרושים יש להם תשובות ושאלות דיי מעניניות....ולא פעם מפתיעות...
שנה טובה לך וכל שתבש לא יהי......

"זונות מהאינטרנט"

הביטוי הזה..מטריד.. ילדים בגיל הזה תמיד עם משאלת לב ..שאבא ואמא יחזרו..אל תשכח..הוא בטרום גיל הבגרות..והפרידה קשה.. חוץ מללכת לפורום שהוזכר כאן..לדעתי אתה יכול לקחת אותו ליעוץ. יש משהו מאוד מטריד בביטוי הזה..המון כעס.

ביטוי 'מטריד'

לרגע חשבתי שזו טעות כתיב. אצלי בעורקים זה נשמע "מחריד" קשה לי להאמין שמי מילדי ישתמש בביטוי כזה מולי. למה ואיך זה מגיע לזה? אתה מארח בבית שלכם נשים שונות? לפני שהוא מספיק להתרגל לאחת אולי היא כבר נעלמת ומישהי אחרת באה? איך אתה מגיב כשהוא מדבר ככה? אני חושבת שחשוב שהילדים שלנו יידעו שאנחנו נפגשים עם אנשים חדשים, כי יש לנו צורך לדבר ולהיות עם חבר בוגר. אבל הדרך לא עניינם. כמו שגם לא צריך בודאי לערב אותם בחילופי ה"גברא" התכופים. במידה והם כאלה. כמובן שדרך אחת למנוע את התחושה הזאת ממנו זה לקיים את הפגישות שלך בימים שהוא אצל האקסית (יש כאלה?) יש כזו?) אם לא אז זאת בעיה. אבל שוב בעיני לא לערב אותו עד שאין תחושה של משהו יותר יציב. (לא חייבים לשמוע פעמונים... אבל סוג של בטחון בקשר).

שתינו לא פסיכולוגיות...

אךילד שמדבר ככה..בעצם זועק.. יש כאן אמירה מאוד בוטה. לא היה ולא יהיו כאלו מילים אצלי לכן זה ממש קפץ לי לעניים. יעוץ מיקצועי אולי ומשותף בין הבן לאב ממש הכרחי כאן.

ophra

New member
לא מכירה ספרים בנושא

אבל גם אם קיימים... אני חושבת שהתינוק שלך יהיה כבר קצת גדול מדי בשבילם. ספרים כאלה נועדו בדרך כלל כדי להסביר במילים פשוטות ודרך משל ודוגמאות סיטואציות קשות לילדים. אני אפילו אעיז ואומר שלאור התקופה הארוכה שאתה מספר על הקשיים של אותו תינוק מגודל אני חושבת שספר הוא פתרון "סטרילי" מדי ואולי אפילו חלש מדי. קום ותעשה מעשה האלי איתו ביחד נראה לי שהגיע הזמן....
עפ
(וואללה 'געגעגעתי....
)

לא מכירה ספרים אבל......

אתמול ילדתי בת החמש וחצי שאלהאבא אוהב אותך אמא? היה זה לאחר שלקחתי אותה מביקור אצלו ואצל בת זוגו,הוסיפה הקטנה ואמרה אם הוא לא אוהב אותך אני אכעס עליו מאד. הילדים שלנו כועסים ,מה יושב מתחת לכעס? רצון לגונן על אמא אולי? פחד שיפסיקו לאהוב גם אותי אולי? הפנטזיה שהוריהם יחזרו להיות ביחד אולי? החשוב הוא לאפשר לילדים שלנו להתבטא להגיד את שעל ליבם. תפקדנו הוא לאפשר להם לכעוס להשתדל לא להזין את פנטזית ההתחברות בין ההורים,ולהמשיך ולומר להם שהם תמיד ישארו אהובים. כי לא דומה אהבת הורה לילדו לאהבה בין בני זוג אהבת הורה לידו אינה תלויה בדבר. עלינו ללמוד להקשיב מעבר למילים הנאמרות אז מה הבן שלך רוצה לומר לך?

יש לי הרגשה האלי

ששום ספר , לא עבורך ואחת כמה וכמה עבורו לא יעזור כאן התינוקי שלך סוחב מטען לא פשוט מאיפה? למה? איך להוריד לו את השק הזה מהגב ? אין לי מושג כיוון שהנסתר בדבריך רב על הגלוי בכולופן ברור לי שיש כאן משהו , איזה מסר גלוי או סמוי שהוא מקבל מהמבוגרים סביבו... חושבת שהטוב ביותר יהיה אם דבר ראשון תלך אתה לאיזו פגישת יעוץ עם איש/ת מקצוע שם כבר תקבל כיוון... אתה חייב את זה האלי עבורך עבורו | ניצת שכל כך רצתה לתפור שמלת נשף |

מאדי 1

New member
אולי הוא רוצה אותך בבית אימו...

כי גם הוא במקרה גר שם
אולי הוא רוצה לבלות איתך יותר. אולי אתה חסר לו. אולי הוא מתגעגע. יכול להיות שהוא חושב שהקשר שלך עם נשים מאיים על תשומת הלב שלך אליו והזמן שלך איתו. אולי במקום להסביר לו על בינך לבינן, תסביר לו על בינך לבינו
(גם אני לא פסיכולוגית, אבל ניסיתי
)

noamic

New member
אם תרשו לי -

לי זה נשמע כמו דקלום של פראזה שהוא שומע פעמים רבות מידי מפי אמא שלו שכואבת/מקנאה/ עדיין פגועה/ נוקמת והורסת בדרך זו גם את הילד. ההרעלות האלו. נוראות כל כך , מזיקות כל כך, ולך תסביר את ההשלכות החמורות שלהן למי ששבוי ברגשותיו. ולגבי ספר - לא מכירה , אבל האלי יכול לשבת בארבע עיניים ולהסביר. הכי טבעי, הכי אמיתי. ואפילו לדסקס באופן חופשי את המושג הזה "זונות מהאינטרנט"...מאיפה זה בא, למה הוא חושב כך, להביא לו דוגמא של אשה שהוא מכיר ומעריך שמחפשת בן זוג באינטרנט וכו' , או להביא אותו למפגש פורום כדי להכיר כמה נשים נפלאות... והעובדה שאבא לא יחזור להיות עם אמא צריכה להיות לו ברורה , ולא מתנדנדת ולא קשורה לעם מי וכמה בחורות האלי יוצא. לילד צריך להסביר מפורשות שאין דרך חזרה, ואין לזה כל קשר לנשים אחרות. שנה טובה !!

למעלה