שאלה לי...

BiAAcH

New member
שאלה לי...

אני מתנדב כבר שנה ובמה חודשים ועוד לא עולה על הנט"ן ולא עברתי תער"ן. עכשיולשאלה, בדפיברילטור, איזה חוט מחברים לאן, אני יודע שאחד הולך לבטן בצד שמאל, ושניים על החזה, אחד משמאל ואחז מימין, אז איזה צבע הולך לאן??

תשובה

שלום לך ולכולם, חיבורי הגפיים במוניטור פשוטים וניתן לזכור לפי סדר של רמזור, כלומר אדום, צהוב, ירוק ומה שנשאר - שחור. כשצבעי האלקטרודות לא תואמים את הצבעים שהזכרתי, יש להסתכל על האותיות שעל האלקטרודה וכבר אפרט. נתחיל מיד ימין (החיבור בקצה הימני העליון של החזה במידה וזו מדבקה ולא תפס) - אלקטרודה אדומה המסומנת ב-RA (Right Arm) יד שמאל (החיבור בקצה השמאלי העליון של החזה במידה וזה לא תפס) - אלקטרודה צהובה המסומנת ב-LA (Left Arm). רגל שמאל (נחבר לבטן שמאלית תחתונה במידה וזו מדבקה ולא תפס) - אלקטרודה ירוקה המסומנת ב-LL (Left Leg). רגל ימין (נחבר לבטן ימנית תחתונה במידה וזו מדבקה ולא תפס) - אלקטרודה שחורה המסומנת ב-RL (Right Leg). הערה - לעיתים בקטועי רגליים יש בעיה עם אלקטרודות תפס. במקרה זה יש לשים את שתי אלקטרודות הרגליים על הרגל שקיימת או לוותר על האלקטרודה השחורה. אם שתי הרגליים קטועות ניתן לאלתר וע"י סרט דביק להדביק את קצוות האלקטרודות המתכתיים לעור הבטן בצדדים המתאימים. שיהיה לכם שבוע מצוין, אלי

mdadan

New member
חיבורים

שלום תשובתי של אלי נכונה אך מתייחסת לביצוע של אקג. בדפיברילטור רגיל המכה החשמלית ניתנת ע"י הכפות אותם יש למקם ידנית אחת במרכז בית החזה והשניה באזור צלע 5 בצד שמאל בקו של בית השחי. בדפיברילטורים החצי אוטומטיים (אלו הקיימים על הלבן) יש שתי מדבקות שעל האחת יש כיתוב STERNUM והיא הולכת למרכז בית החזה ועל השני כתוב APEX. חוץ מזה שיש ציור כשרוצים לעשות אקג זה בדיוק כמו שאלי כתב MDADAN

יש עוד דרך לזכור...

אש"ל - מרגל שמאל לרגל ימין, אדום רגל שמאל שחור יד שמאל לבן יד ימין ואם יש ירוק אז רגל ימין כמובן.

Yev

New member
אני סנילי... ../images/Emo13.gif

כל פעם מחדש מסתכל על הכיתוב...

הצבעים הנ"ל מתיחסים ללייפק 10

בלייפק 12 אין חשיבות לרמזור כיוון שהצבעים הם אדום ירוק שחור ולבן ולא הלבן לא מחליף את הצהוב

למעלה