שאלה לי

אוליבול

New member
ובכן...

הכינוי מסך הקודם שלי היה סופגניה אך בהנף קולמוס יידעה אותי חלב מוקצף היקרה שבהולנד לסופגניה קוראים בעצם אוליבול וזה כל הסיפור בקיצור נמרץ

מה זה אוליבול

אוליבול זה סופגניה, קטנה ועגולה, ללא ריבה אבל עם תוספות והמון אבקת סוכר. בתרגון לעברית, השם הוא "כדור שֶמן". ה"תוספות" באות מעורבבות עם הבצק, כך שהן לא רק באמצע, או כסירופ, אלא כחלק בלתי נפרד מהאוליבול. אוליבול אוכמניות הוא החביב עלי.

een ogenblik

New member
וזה נכתב oliebol

וכאשר עוברים ליד דוכן המכין בירידים אוליבולן טריים, אז הריח יכול לשגע, וללא חרוט מלא כדורים שמנמנים והמון אבקת סוכר אי אפשר ללכת משם.

roniboom

New member
תומר תרשום הוראות הכנה זה נשמע

אחלה ליווי ליד הקפה אגב בטח ניחשת מה שמתי בקלפי

diday

Member
בטח שיש

רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט רק פרנקפורט

michalll

New member
ja אני גרה במינכן כשנה והופתעתי

לגלות שהגרמנים מאוד חברותיים שלא לדבר על חתיכים... גם החבר'ה שעובדים באל על נחמדים, כך לפחות התרשמתי בפעמים האחרונות שטסתי איתם. מינכן שופעת במקומות בילוי ותמיד יש סיבה למסיבה, שלא לדבר על הבירה המצויינת. ולגבי השפה, אומנם לא קלה, אך אם יש רצון ומעט יכולת... וחוץ מיזה במינכן רוב הצעירים המשכילים דוברי אנגלית.

אוליבול

New member
ובדיוק

אני מדבר ב MSN Messenger עם ידיד הולנדי שהבטיח לי ברגע זה שבביקור שלי שם אני פשוט ח-י-י-ב-ת לטעום את הדבר הזה

אוליבול

New member
ואיך

את מסתדרת עם השפה? וסליחה על השאלה הכל כך ישראלית אבל מה היחס הכללי ליהודים בכלל ולישראלים בפרט?

michalll

New member
האם התכוונת אלי?

אני כבר דוברת את השפה, יש בהחלט מקום לשיפורים אבל מספיק כדי לקרוא ולכתוב, לצפות בטלוויזיה ולברר כל מה שאני צריכה. מינוס רציני באירופה בכלל הוא, שהיא מלאה בערבים ולכן לפעמים יש צורך להנמיך פרופיל... ולגבי הגרמנים, אם אמרתי שאני ישראלית או יהודיה, התגובות היו שונות, אך אף פעם לא עוינות. היו שהתלהבו ושאלו לגבי המצב בישראל, והיו שפשוט אמרו אההה ולא הוסיפו. באוקטוברפסט, אם שמעת על חגיגת הבירה הגדולה, תקבלי לפעמים התנצלויות לגבי השואה מגרמנים שיכורים, למשמע היותך ישראלית.

adimayer

New member
פרנקפורט

ראשית, זהו שדה התעופה הכי גדול בארופה (זה מה שאמרו לי) שנית, אני מכירה כמה חברה שעבדו שם והיו מאד מאד מרוצים. היום הם חיים בגרמניה, למרות שכבר לא עובדים באל-על. לגבי השפה - צריך ללמוד ללא ספק, למרות שבפרנקפורט אין שום בעיה להסתדר גם עם אנגלית. לא מזיק לדעת שפה שלישית. יהודיה/ישראלית בגרמניה - עד עתה לא נתקלתי בשום בעיה, נהפוך הוא. מצאתי את הגרמנים מאד סימפטים ואדיבים כלפי. בכפר בו אני גרה קיבלו אותי בהרבה חום, ולרגע לא נתנו לי להרגיש זרה או חריגה (למרות שאני כן).

אוליבול

New member
תודה../images/Emo24.gif

לכוווולם.... כעת כל שנשאר לי לעשות זה לסיים את התואר ה-^%@&%@ הזה ולהתעופף
לתרבות ולמקום אחר זמנית בלבד
בינתיים אני פה, בארץ,והגשם לא מפסיק לרדת מאז הלילה וכדי להעביר את הזמן אני מסדרת את הממ"ד,ומפנה משם כל מיני ארגזים מיסתוריים שכבר שכחתי איך הם הגיעו לשם אתם יודעים...just to be on the side |אייקון של מסכת אב"כ| חוצמזה, תראו מה מפרסמים אצלנו בימים אלה ובברכת "לא צריך קומבינות בפיקוד העורף" (כפי שמופיע בכותרת המהבהבת
באתר המכירות נטאקשן) אוליבול

gozala

New member
../images/Emo45.gifאפרופו פראג../images/Emo70.gif../images/Emo168.gif

מישהו מעוניין לקנות שם דירת חדר בבניין חדש? מצ"ב פרטים.

למעלה