שאלה לי

שאלה לי

שלום לכן,
זמן מה לא הייתי כאן וכרגיל, כשהכאבים חזרו במלוא עוזם, אין מי שיוכל להבין אותי טוב יותר מכם.
הפסקתי את השימוש בסימבלטה לאחרונה. זה נעשה מבוקר ובהדרגה בהתאם להוראות הרופא ועכשיו אני בלעדיה כבר כמה ימים.
אני סובלת מתופעות מוזרות מאז שהסתיימה. לא משהו בלתי מוכר, אך בהחלט בעוצמה חזקה יותר.
עד שאצליח להגיע לרופא ולשאול, תהיתי אם מישהי נגמלה מסימבלטה באופן מבוקר וסבלה גם היא מכאבי ראש חזקים, בחילות, הקאות, סחרחורות וכו'?
כמה זמן אמורות להמשיך התופעות עד שהגוף מתרגל לחיים ללא סימבלטה?

תודה לכן ומקווה שאתן מרגישות טוב...

אף פעם לא באמת הפסקתי

כלומר, כשהסימבלתה הפסיקה להיות ממומנת ע"י הקופה עברתי לויאפקס, שזה די אותו דבר, ואם משהו אני רק מעלה מינון עכשיו (לא בגלל הפיברו אלא בשל דיכאון קל).
אולי תנסי להתקשר למוקד של הקופה וליצור קשר עם אחות? אם את במכבי (לא יודעת לגבי קופות אחרות) יש לך גם אפשרות להעביר שאלה מקוונת לרופא שלך.
בהצלחה!

תודה

במהלך השבוע שחלף שאלתי כמה וכמה גורמים אם תופעות הלוואי מוכרות וידועות ושוב ושוב חזרה התשובה הידועה:
הכל אינדיבידואלי.
אני שמחה לבשר שהרוב מאחוריי.
עדיין יש בחילות וסחרחורות מדי פעם, אבל לא הקאתי כבר כמה ימים (מי היה מאמין שאראה בזה הישג) ובאופן כללי אני מרגישה שהגוף מתחיל להתנקות מהחומר הזה.

שמחה לשמוע שזה מתחיל לעבור

רק נשאלת השאלה אם באמת כל מה שחויית עכשיו זה כתוצאה של הירידה מהסימבלטה או אולי היה עוד משהו במקביל?
ואני מניחה שבשביל לקבל תשובה ודאית על זה תצרכי לעשות את זה שוב, וזה כמובן ממש לא בא בחשבון.

מוזר לי, עם כל התופעות הבאמת הזויות שאני מכירה כתופעות לואי, והקטע הזה שהקאת כל כך הרבה נשמע קיצוני, בעיקר כשאת אומרת שהתופעת לוואי של התחלת התרופה לא היו דרמטיות.

אני מקווה שמי שנתן לך את התרופה מודע לכל העניין ויודע מה הוא עושה. ומדווח גם למי שצריך. הם אמורים לדווח על תופעות לוואי חריגות. (כי כמו שקרה לאחרונה לפעמים יש תקלה או משהו לא בסדר בסדרת ייצור מסוימת של תרופות נקודתית).
העיקר שאת תרגישי יותר טוב.
ושיהיה רשום במקום בולט בתיק הרפואי שלך שהיתה לך כזו השפעה, שיזהרו עם תרופות אחרות בהמשך.

שתהיה שנת 2015 טובה

התופעת לוואי שתארת מוכרות לי

כן, אני "עליתי" על סימלטה, ואף "ירדתי" ממנה, בצורה מבוקרת והדרגתית, מה שלא מנע את שלל התופעות לוואי (מה שהזכרת בהחלט היה אצלי). כמה זמן זה לוקח? אצלי הכל תמיד יותר מהמקובל. בואי נגיד וחדש וחצי בהחלט יכול להיות סביר אצלי.
התרופות מהסוג הזה נכנסות למחזור הדם ויוצאות ממנו בהערכה של בין שלושה שבועות לשישה.

לגבי הקאות, לשם לא הגעתי, אבל לבחילות איומות כן. אז אם ההקאות חוזרות על עצמן מצטרפת להמלצה של כלנית לנסות לברר בכל זאת אם מישהו יוכל לתת לך מענה.
לדעתי הלא מצקועית והלא מוסמכת אני חושבת שיש אנשים שיותר בקלות נוטים להקאות ויש שלא. אצלי הקאות צריך ממש משהו קיצוני, כדוגמת (שכחתי כגרגע איך קוראים למחלה הזו. בטח אחרי שאשלח סנד אזכר)..

גם אם אני עם בחילות בלתי נתפסות.
אז אם את לא מקיאה בקלות אז זה יכול להיות סימן למשהו שכדאי לבדוק. אם זה חוזר על עצמו.

מקווה שיחלפו במהרה ושהסיבה לזה שירדת מהסימלטה תוכיח את עצמה ושתמצאי את הדבר הבא שיפחית את עוצמת הכאבים.

לבשורות טובות ושנה אזרחית מוצלחת

תודה

אני גם שמעתי שצריך לקחת מינימום 3 שבועות שהכל ייצא מהדם, אבל חייבת לומר שתגובת הגוף ממש הפתיעה אותי.
כמו שכתבתי מעל, הפסקתי להקיא בינתיים וזה כבר יותר טוב מכלום.
עם הבחילות היותר קשות כדור פראמין עשה עבודה יפה עד כה ובאופן כללי אני מקווה שהרע ביותר כבר מאחוריי.
מתישות כל התופעות לוואי האלה...

ריפנזל

New member
תופעות גמילה דומות לתופעות הסתגלות

בגלל זה צריך להוריד בהדרגה, כדי שהתופעות לא יהיו חזקות מדי, אבל זה לא מונע אותן לגמרי.
תנסי להיזכר אם ככה הרגשת כשהתחלת עם הסימבלתה, רוב התופעות שציינת נשמעות לי מוכרות מכשהתחלתי (אני עדיין עם).
&nbsp
מקווה שיעבור בימים הקרובים, ומסכימה לגבי התייעצות עם רופא.

דווקא ההתחלה הייתה פשוטה הרבה יותר

הליריקה הייתה זוועת עולם מבחינת סחרחורות ובחילות אבל הסימבלטה ממש הסתדרה איתי ואני איתה כמעט במיידי.
בגלל זה תופעות הירידה ממנה ממש הפתיעו אותי.
תודה על המענה

למעלה