שאלה לי...

advashr

New member
שאלה לי...

יש אפשרות להחליט לשאת עובר אחד בתהליך?
והאם יש אפשרות לעבור את ההליך בצורה טיבעית (ללא זריקות וכד')

מירבי*

New member
תשובה

הרוב המוחץ של הזוגות שהולכים לתהליך פונדקאות רוצים שני עוברים, בתהליך כך כך מורכב ויקר, תאומים זו מתנה גדולה.
פונדקאית שנכנסת לתהליך צריכה לקחת בחשבון את האפשרות של הריון תאומים.
הפרוטוקול הרפואי נקבע עי הרופא המטפל ורק הוא יכול לקבוע .

בהצלחה

דרוריה1

New member
יש לקחת בחשבון הריון של תאומים אך..

ניתן להכניס לחוזה סעיף בו את מוכנה להחזרה של 2 ביציות בלבד בכל מחזור ואז הסיכויים להריון מרובה עוברים יורדים.
לגבי טיפול תרופתי- ניתן לעבור את התהליך על בסיס החזרה טבעית ואז יש כמה שפחות תמיכה הורמונלית.
בהצלחה!!

לירונה12

New member
מי שמחליט כמה עוברים להחזיר זה הרופא....

כמובן שבהתייעצות ההורים המיועדים.
לא הייתי ממליצה להורים מיועדים להכניס כזה סעיף, אלא אם גם הם רוצים עובר אחד.
כפי שמירב כתבה, רוב ההורים בתהליך הכל כך מורכב וכל כך יקר רוצים תאומים. תאומים זו מתנה!

דרוריה1

New member
הרשי לי לחלוק עלייך-

מי שמחליט כמה עוברים להחזיר- זה גם הפונדקאית! זו ממש לא החלטה בלעדית של הרופא.

אני מסכימה איתך בהחלט בעניין התאומים- אך יש לקחת בחשבון שלפעמים יש גם שלישיות ורבעיות ואז מי שצריכה לעבור על בשרה דילול זו הפונדקאית!
אני מטעמי דת ועקרונות לא הייתי מוכנה/רוצה לעבור דילול-לא הייתי מסוגלת לחיות עם דבר כזה,
אני מאמינה שבנושאים כאלו בדיוק טמון ההבדל בין "רחם להשכרה" לבין המעשה הנאצל של הפונדקאית.

אם צריכים להיות תאומים-אז יהיו גם מ-2 ביציות (אני נכנסתי להריון מביצית אחת בודדה!! שהצליחו להפרות והחזירו ואוטוטו הוריה יזכו לקבל אותה כתינוקת מתוקה ,ב"ה)

אני בהחלט מבינה את ההורים המיועדים וליבי איתם שאם לא- לא הייתי נושאת כרגע תינוקת שלא שלי בפונדקאות,
כל אחת כמובן צריכה לחשוב מה מתאים לה ואיך היא תתמודד בכל מצב ומצב.
אני בעד החזרת מס' ביציות במקרה שרוצים לנסות ולזרז תהליכים ואז באמת גם לפונדקאית-יש יותר סיכוי להקלט והתהליך כולו יהיה קצר יותר.

המון בהצלחה לכולן, מקווה שלא פגעתי באף אחת-זו דעתי האישית

מחכה1

New member
הרבה דיבורים על תאומים כאן..

לדעתי זה לא לעניין בכלל.
ההורים המיועדים רוצים הריון תקין ולידת חי במועד.
לא כל עובר שמוחזר נקלט, ויש פרמטרים נוספים אותם יש לקחת בחשבון בכל החזרה - במיוחד איכות העוברים, איכות רירית הרחם, והתאמת התמיכה ההורמונלית לפונדקאית (האחרון, אלא אם זה על בסיס טבעי).
כמה עוברים להחזיר ובאיזה יום לאחר ההפריה זו החלטה *רפואית*, לא רגשית. אף פעם לא שמעתי זוג (או רופא) אומר "יאללה נחזיר אחד בונוס" כדי לזרז תהליכים או "לזכות" בהריון מרובה עוברים.

לא הייתי ממליצה לאף זוג מיועדים לחתום על חוזה שמגדיר מראש תנאים להחזרה.

ונא לדייק. לא מחזירים ביצית, מחזירים (עם כל האירוניה במילה) עובר.

אתן שוכחות הרבה דברים בדרך למתנה הזו שנקראת

תאומים.

בתור אימא לתאומות:

קודם כל אני מאמינה שלהיות הורים זה עוד לפני שהתינוק נוצר ויש את שלב ההחלטות המכריעות.
ההחלטות של ההורים המיועדים צריכות להתחשב בסיכון שהם לוקחים כשהם מבקשים תאומים.
הרצון להיות הורים 82 זה יפה אבל כרוך בתוכו הרבה סיכונים.
עדיף לידה של עובר 1 עם הריון תקין ולידה תקינה מאשר לקחת סיכון של 50% ללידה מוקדמת, פגייה, סיבוכי הריון ועוד...

אני ילדתי בחודש תשיעי בהריון תקין עם משקל לידה תקין ובלידה רגילה.
אבל חברה שלי לעומתי ילדה בשבוע 31 אחרי שמשבוע 24 שכבה בשמירה מלאה בבית חולים מבלי לקום לפיפי בגלל התקצרות צוואר הרחם כמעט באופן מלא.
היא בקושי הגיעה ללידה.
התינוקת נולדה 1.1 ק"ג והתינוק 1.5
הם עברו תקופה קשה מאוד בפגייה ועד היום הילדים סוחבים אחריהם בעיות כתוצאה מההריון הבעייתי.

אתן צריכות להבין שתאומים זה לא רק מה שרואים ברחוב ובעגלה.
להגיע לרגע הזה יש בתוכו המון סיכונים.

אישית בתור פונדקאית אין לי בעיה אם יקלט הריון תאומים אך לא אסכים (ומקווה למצוא זוג שיזרום איתי) בטיפול הראשון והשני להחזיר יותר מעובר אחד שכן אני יודעת שאני נקלטת מהר.

כפי שרשמה זו שמעליי דילול עוברים בהריון זה דבר נוראי!
בשבוע 12 אחרי שאת כבר רואה את העובר זז בבטן את צריכה לבחור איזה להוריד?
ובנוסף כמובן שהפונדקאית צריכה לעבור את זה ואז זה מוסיף לסיכון ההריון.

בקיצור אל תשכחו שהמטרה הראשית היא להיות הורים לתינוק בריא!
אם יגיע תאומים מעולה, אבל לא לנסות בכל הכוח להגיע לשם.
זה לטעמי נקרא להיות אמא ואבא עוד לפני שהתינוק נוצר.

(לי אגב החזירו 2 עוברים באיכות גרועה, אלו היו העוברים היחידים שהיו לנו ולכן הרופא "שכנע" אותי להחזיר 2 כי הם גם ככה באיכות לא משהו, ספרו לרופא הזה ש2 העוברים האלו הן עכשיו הבנות המדהימות שלי!).

למעלה