שאלה לי

אורחת 95

New member
שאלה לי

שלום. יש לי כמה שאלות בקשר לפצעים שהתחילו לצוץ לי על הפנים. אני בת 20, בעבר לא סבלתי מפצעים בפנים.. היה לי פצע פה, פצע שם וזה היה עובר. לפני כמה חודשים התחילו לצמוח הפצעים. הייתי אצל רופא עור, הוא רשם לי מינוציקלין למשך חודש+ משחה נקודתית, שנקראת דואק למשך חודש. אם הבנתי ממנו נכון, יכול להיות שהגורם לפצעים אלו הם שומניות שיש בשיער בפנים?כי הפצעים באמת ממוקמים רק באיזור שיש לי בו שיער. אם כן, אין ממש טעם להתחיל בתרופה, כי אני גם ככה בטיפולי אפילציה. לא? אני מפחדת שהתרופה תשאיר לי צלקות.. שכחתי לציין בפניו שהפצעים מגרדים מדי פעם. זה אופייני? אגב, אמרתי לו שבאותה תק' שהם התחילו לצמוח- הייתי בלחץ נפשי אדיר. הוא אמר שיכול להיות שזאת גם סיבה.. מהי הסיבה לדעתך? תודה רבה ויום טוב

תשובה לך

ככלל מומלץ שתשאלי את השאלות הללו את הרופא שלך על פניו ככלל אין בכלל קשר בין אפילציה ובין העובדה שאת סובלת מחטטת נפוצה שמצריכה טיפול (שאותו קיבלת מהרופא שלך) הטיפול הנל אינו משאיר צלקות - נהפוך הוא, חוסר בטיפול הוא זה שעלול להתיר צלקות. ישנה תרופה בשם רואקיוטן אשר לא נהוג לקחת אותה יחד עם טיפול אפילציה - ואמנם לא קיבלת אותה. לגבי השאלה של לחץ נפשי - אני בדעה שאמנם לחץ נפשי אדיר משפיע על כל הגוף ואם למשל מופיעה דלקת ריאות האם לא צריך לטפל בה האנטיביוטיקה כמקובל , רק משום שהופיע בתקופה של לחץ נפשי ? אני חושב שכן מוצדק לטפל. בברכה

אורחת 95

New member
תודה רבה ועוד שאלה

הרופא אמר שאם משהו שומני נוגע בפנים- זה גם כן יכול לגרום לפצעים.. אם כך, אסור למרוח מייק אפ בכלל? ושוב- תודה!

זה נכון

המייק-אפ עלול לסתום את הנקבוביות ולהחמיר את החטטת. חפשי מוצרים קוסמטיים שרשום עליהם את צמד המילים non-comedogenic רק צמד מילים זה עשוי להבטיח לך שאמנם מוצר זה לא יחמיר את החטטת - אבל ככלל הניסיון האישי גם הוא חשוב אם ניסית למרוח משהו וזה החמיר את החטטת. הפסיקי את השימוש בו.

למעלה