שאלה לי

chop007

New member
שאלה לי

בחנות שלי משלמים רק דרך פאיפאל. כתב לי היום לקוח מארה"ב שהוא רוצה לקנות 3 טבעות ב: Cashier Check לאפשר את זה? מה לעשות קודם? הוא שולח לי את הצק ואז אני שולחת לו את הסחורה? הכי פשוט זה פאיפאל....

Kasandra100

New member
Cashier Check

מנסיוני - הלקוח משלם לפיי-פאל עם השיק הזה, פאיי-פאל מודיעים לך במייל, וגם מציינים כמה ימים צריך לחכות עד שהשיק נפרע. ברגע שהוא נפרע הם יודיעו לך ואז את יכולה לשלוח את המוצרים. כמוכן שכדאי שתודיעי ללקוח שזמן המשלוח יתארך בהתאם ל- procedure של פאי-פאל. מקווה שזה עוזר. נמסטה אילנה www.liveperson.com/kasandra http://www.etsy.com/shop/KasandrasCreations

RolyzCreations

New member
נדמה לי שהתבלבלת

ה"צ'ק" שעובד עם פייפאל זה E-check Cashier Check למיטב ידיעתי זה צ'ק רגיל, וממש לא הייתי מאשרת את זה. ובכלל תשימי לב לניסוח לקונבו יכול להיות שמדובר בהונאה.

Kasandra100

New member
embarrassed

את צודקת - אני אכן התבלבלתי אבל בכל מקרה כדאי לבדוק עם פאי-פאל - יתכן ויש אפשרות לבצע את העיסקה. הם בדרך כלל מאד מאד נחמדים ומשתפים פעולה, יתכן והם יתנו לך עצות מה עושים במקרה כזה. נא לשתף תוצאות - מעניין לדעת.

crit

New member
זה לא כדאי, מנסיון

זו לא בהכרח הונאה אבל העמלה שהבנק גובה גבוהה מאוד וצריך לחכות המון זמן עד שרואים את הכסף בחשבון... ורק אז רצוי לשלוח

chop007

New member
אוי עכשיו אני קצת חוששת....

הוא שלח לי למייל שהוא רוצה ממני 3 טבעות...אמרתי לו מה המחיר. הוא אמר שהוא משלם רק Cashier Check מבחינה בטיחותית....(מבחינתי פאיפאל מאוד בטיחותיים...) הוא שאל מה השם המלא שלי ומה הכתובת שלי וזהו. אמר שהוא ישלח צק וברגע שאני אקבל אותו לשלוח את הטבעות... זה לא היה נשמע לי מפחיד... לא נתתי פרטי בנק או מספר או קוד כלשהו... אני אחכה...מה הוא כבר יכול לעשות עם השם שלי והכתובת שלי????? מקווה שיהיה בסדר ולא נפלתי... נו כל יום לומדים פה משהו חדש...

RolyzCreations

New member
לא זוכרת איפה קראתי

(נדמה לי שמישהי פה בקומונה כתבה) שצ'ק ממדינה זרה הבנק יכול לבטל גם בעוד חצי שנה. כלומר זה שהכנסת הצ'ק לבנק ולכאורה הוא אושר אחרי מספר ימים, לא אומר שהוא באמת אושר. אני לא הייתי מסכימה לעיסקה כזו, אבל שיקול שלך.

Kasandra100

New member
אינפורמציה

אני עובדת ביעוץ און ליין במסגרת חברה אמריקאית את המשכורת אני מקבלת בשיק. אני מפקידה את השיק בבנק שלי כאן בישראל. הבנק בארה"ב גובה 10$ עמלה. הבנק בארץ גובה 20$ עמלה. אורך בערך שבועיים עד שהכסף נכנס לחשבון שלי. נראה לי שלא כדאי לך להסתבך - אלא אם כן תסבירי לו שאת תשלחי לו את הטבעות רק אחרי שהשיק יפדה. אם זה לא מתאים לו - עדיף לוותר. www.liveperson.com/kasandra

chop007

New member
20$ עמלה ווואאאיי איזה הגזמה

הוא אמר לי שאני אשלח לו את הטבעות רק אחרי שאני אכניס את הכסף.. בכל מקרה כתבתי לו עכשיו מייל והסברתי לו. נראה מה יהיה... גם 20$ עמלה זה נורא הרבה לא?

anatbarshalom

New member
זה מריח לי כמו פישינג! דומה מדי למייל שקבלתי

לא מזמן (היה על זה שרשור ארוך פה, לא מוצאת אותו), והיה עוד שרשור של מישהי אחרת על עוד מייל דומה שגם הוא לא היה נקי במיוחד.... אני הייתי מתנה את המכירה בתשלום פייפאל או E CHECK.

chop007

New member
זה מה שהוא כתב לי:

אולי אני ממש תמימה אבל לפי ההמכתב זה לא מריח לי מסריח.... אני יכולה לא להסכים לתשלום שהוא לא דרך פאיפאל אבל זה לא נשמע לי כמו הונאה אבל אולי אני תמימה??????? My name is XXXX from kansas , I work with SOS Villages Charity Organization and I'm interested in your item and hope the item is in good condition ?...I only make payment with Cashier Check. I will handle the shipment of the item and i want you to get back to me with the final price and your info below for the payment... FULL NAME: ADDRESS: STATE: CITY: ZIP-CODE: CELL PHONE #: Get back to me ASAP to my private mail box on XXXXXXXX and that is the best way to contact me is through email because am busy with my work because i work with charity organization.. Contact #: XXXXXXXX Best Regards XXXXXXX

inbarshahak

New member
צ'ק מחו"ל יכול לחזור עד חצי שנה מיום שהופקד

גם אחרי שראית את הכסף בחשבון-זו המדיניות של הבנקים אני מסרבת לקבל צ'קים מחו"ל מאנשים שאני לא מכירה אישית www.inbarshahak.etsy.com

RolyzCreations

New member
הנוסח די דומה לנוסח של מכתבי ההונאה

שהועלו פה בעבר. את יכולה גם לפנות לאטסי עם חשד להונאה ולראות מה יענו לך. אגב חיפשתי Villages Charity Organization בגוגל ואין דבר כזה.

onor

New member
אורית זאת הונאה כמעט בוודאות

הנוסח אחד על אחד כמו הנוסח שקיבלו פה כמה בנות לפני כמה ימים. גם אני קיבלתי אחד כזה ואפילו לא עניתי. אז כן... כנראה שאת תמימה מידי

chop007

New member
אבל הוא לא ביקש ממני קוד כלשהו...רק שם וכתובת

באמת מוזר.... אני אגיד לו שאני לא מקבלת תשלום שהוא לא דרך פאיפאל.... מעניין אותי מה זה נותן לו שם וכתובת???????? אולי הוא רוצה לשלוח לי סתם ככה בכייף איזה מיליון דולר....כן הייתי מתה...

efratjewelry

New member
זה מזכיר לי מייל פישינג שהעלו בקומונה-משהו עם

אמא מסכנה לילד חולה או משהו דומה - לא זוכרת בדיוק - ה"ארגון צדקה" הזכיר לי

chop007

New member
אוי איזה באססה...אני באמת תמימה הא???????

אין לו חנות באיטסי...אין לו פידבקים.... אבל אני באמת לא מבינה מה השם והכתובת שלי יתנו לו?????? עכשיו אני אתחיל לפחד מכל אחד שיכתוב לי דבר כזה????

onor

New member
אין לך מה לפחד כל עוד את משתמשת בפייפאל

תאמיני לי אני הכי תמימה שיש, בגלל זה אני מקבלת כסף רק דרך פייפאל. תאמיני לי, מי שבאמת רוצה לקנות יקנה....

למעלה