שאלה לי

soulbird

New member
שאלה לי

נאמר לי בפורום אחר באותו נושא שיש 10% מכלל אוכלוסיה הם הומו לסביות. זה נכון?? האם יש בכלל סטתיסתיקות ?

soulbird

New member
לא יודעת

לי נראה שפחות למרות שלא בדקתי את זה. איך בכלל אוספים ניתונים כאלה? לפי כמות חברים במועדונים למנהם? כגון קלף. או מספר צועדים במצעדים? נראה לי בעייתי מקצת לא?

amir100

New member
אין ממש סטטיסטיקות

בנושא , היו מחקרים שניסו לבדוק התפלגות כלשהיא , ורובם העלו מספר של 3-4 %. המספר 10% הוא מופרך לחלוטין ומתבסס כביכול על מחקר שנערך לפני 40-50 שנה בארה"ב ע"י הביולוג אלפרד קינסי. גם במחקר המפורסם ההוא, שכולם נוטים לאמצו (כיוון שהיה מקיף יחסית ומהפכני) המספר עומד על 4% כך שבאמת לא מובן מהיכן הגיעו למסקנה שיש 10% חד מיניים.

soulbird

New member
עכשיו לא הבנתי כלום סליחה

טוב אני יודעת שמתמתיקה זה לא צד החזק שלי. בפורום לסביות גאווה נאמר שהמספר נע בין 8-12 % התבלבלתי לגמרי

augustus

New member
מאיפה הנתון של 10%

אחת מתוצאות מחקרו של קינסי הייתה, ש - 10% מהגברים מגדירים את עצמם כהומוסקסואלים חלק מהחיים שלהם, ו - 4% מגדירים את עצמם כהומוסקסואלים (איזו מילה דבילית) במהלך כל חייהם. כך שהנתון של 10% אינו תלוש לחלוטין, הרי "מגדירים את עצמם כהומואים חלק מהחיים" אלה קרוב לוודאי ההומואים שיצאו מהארון בגיל מבוגר. הבעיה עם מחקר קינסי היא, שהוא לא מתיימר לטעון דבר וחצי דבר על: 1. נשים 2. ישראלים (אין הוכחה שאחוזי ההומוסקסואליות נשארים אחידים במעבר מעדה לעדה ומתרבות לתרבות) 3. הומואים לטנטיים, שכידוע לא חסרים. כך או כך, שמתי לב שהשימוש ב"10%" הוא לרוב פוליטי במובן הרע, אינטרסנטי ולא רלוונטי.

amir100

New member
נכון

וגם המספר האמיתי קרוב לוודאי נמוך מ-10%. אף אחד לא באמת חושב שיש 600000 הומואים בישראל.

augustus

New member
בוא נעשה חשבון

ואני לא באה כרגע להוכיח משהו, כי אין לנו שום ויכוח, רק לבדוק יחד אתך: בארץ חיו בשנת 2000 כ - 3,000,000 גברים. מתוכם כמעט 2,000,000 היו מעל גיל 14 (בוא לא נתעסק בנטייתם המינית של הילדים). רק כ - 1,700,000 היו גברים יהודים (קצת קשה לדבר על אחוזי ההומוסקסואליות במגזר הערבי, לאור שמרנותו הקיצונית). אין לי מושג כמה חרדים היו, אבל בוא נניח שמדובר בעוד כמה מאות אלפים (לפחות מאה אלף). עכשיו מתברר שטענת עשרת האחוזים מותירה אותנו עם כ - 150,000- 160,000הומואים, שזה הרבה, אבל פחות מפלצתי מה - 600,000. ועדיין, השימוש ב נתון ה-10% בכל הזדמנות הוא שטחי לטעמי, בייחוד כשהמספר עולה (מה שקורה לא מעט) כדי להוכיח שאנחנו כוח כלכלי/פוליטי, וכאן מספר ההומואים ה"רלוונטיים" אמור היה למנהלים אורח חיים הומואי, ואלה מעטים שבמעטים.

amir100

New member
יש הרבה פחות

מ-150,000 לדעתי. לדעתי כמה אלפים בודדים בלבד, ולא כפי שמנסים לצייר תמונה של ים של הומואים ולסביות.אבל זו דעתי , ואני יודע שלא אוהבים אותה

giloosh

New member
אני לא בטוח

קחו לדוגמא את מרשם האוכלוסין האחרון שהיה בקנדה (אם אינני טועה) שבו הורשו זוגות חד מיניים להרשם כזוג, כבדרך אגב, ומכל אלו שהתוודו להיות הומוסקסואלים וכו´ יצא שכ4%-5% מכלל האוכלוסיה הינה חד מינית אבל אתם צריכים לזכור שהכל נרשם בעיריות השונות בבשמות ופרטים מלאים כך שמן הסתם יש רבים ביותר שלא היו מודים במיניותם ולכן יש להניח כי המספרים גבוהים בההרבה מכך ולשם הנוחיות החליטו על 10% שום סיבה אחרת.

למעלה