שאלה לי

שאלה לי

כשהייתי בצבא, שירתתי בבסיס פתוח שרוב החיילים בו גרו קרוב ויצאו הביתה כל יום. לחלק גדול מאותם חיילים היו מלא פטורים- פטור מעבודה עם שמנים ודלקים/שמירות/מטבחים/מאמצים/לינה ביחידה/הרמת משקלים/שהייה בשמש/ישיבה או עמידה ממושכת וכו`. הרבה מהאנשים האלה התרברבו בכך שהצליחו לחרטט את הרופא ולהשיג פטור והיו למעשה בריאים לגמרי. אחרי הכל, לא הגיוני שלילד בן 19יהיו מחלות של בני שמונים. רובם גם הגיעו למצב שפשוט לא מצאו מה אפשר לעשות איתם כי היה להם פטור מכל סוג אפשרי של עבודה והם פשוט באו לבסיס וכל היום ישבו ולא עשו כלום

לחצתי שלח מוקדם מדי

כל היום הם ישבו ולא עשו כלום כשהם עדיין עולים לצבא כסף. אותי מעניין איך מגיעים למצב שהצבא מחלק פטורים בכזו קלות, והאם לדעתכם חיילים כאלה יותר טובים מהמשתמטים רק בגלל שהם ממשיכים לבוא לבסיס.

Q T g i r l

New member
לדעתי לא

הם עושים את זה סתם כדי לסמן וי בחברה. וזה מראה עד כמה החברה שלנו דפוקה... המשתמטים בחלקם עובדים קשה בשביל לא להעלב מההשמצות ומהחוסר קבלה שלהם לעבודה וכאלה. מהבחינה הזאת אפשר להעריך אותם, לעומת אלה שלא עושים כלום במשרד. ולא צריך יותר מידי פטורים בשביל להגיע למצב כזה, אגב.

smailie

New member
אני מאמין שהכל שאלה של איפה אתה נופל...

אם בסופו של דבר צה"ל יגייס אותי ויחליט לשבץ אותי בג'וב משרדי, שלא יהיה לי מה לעשות שם ולא סמכויות או משימות משמעותיות, אז מה אני כבר יכול לעשות? להגיד "לא"? להתעקש בכוח על משהו מאתגר יותר, בעל דימוי איכותי יותר בצבא? במה אשמים אלה שנשלחו להיות ג'ובניקים או להעביר את היום בבסיס פתוח? עד כמה מידת התרומה שלהם בשירות בכלל תלויה בהם?

baudrate

New member
יש בעיות רפואיות לא פשוטות

לחלק מהאנשים. לחץ דם גבוה, אלרגיות, בעיות עם הגב הן בעיות נפוצות.אז בחור בן 19 שמדבר עם בחורה לא ירצה להשאיר לה את הרושם הלא נכון. הוא יתרברב שזה לא מה שזה , וכיו"ב. זה ברור שיש תחום אפור. אבל לדעתי אנשים שמקבלים פטורים אינם בריאים לגמרי.

למעלה