שאלה לי

liza26

New member
שאלה לי ../images/Emo65.gif

אני רואה אנשים מסתובבים עם הקלפים בתיק ושולפים אותם על כל שאלה בחיים שלהם. כשאני עושה פריסה למישהו , למחרת היום המוח שלי כמו ג´לי. אני מקבלת כאבי ראש ומרגישה שהראש שלי נמס ניסיתי "לטהר" את הקלפים , להדליק נר בעת הפריסה, קטורת, בד משי ואפילו ריקוד אפריקאי מסורתי
שום דבר לא עוזר אני רוצה להשתמש יותר בקלפים וזה נורא מפריע. למישהו פה זה קורה ואם כן מה אפשר לעשות. ליזה

בילבי55

New member
מוזר, אני מרגישה בדיוק ההיפך

גם אני הולכת עם הקלפים בתיק ופותחת על כל דבר. זה נראה לי אובססיבי. אבל אחרי שאני עושה פריסה ומפרשת אותה, אני דווקא מרגישה עליונות. אני מרגישה הקלה ומין הרגשת היי. ממש טוב לי אח"כ. אין לי כאב ראש ואני לא מרגישה את המוח כואב. יכול להיות שזה פשוט משפיע על כל אחד בצורה אחרת? אני נוהגת להדליק נר בזמן הקריאה, ולו רק כי זה נותן הרגשה טובה ולאו דווקא בגלל "טקס". מעניין לדעת איך שאר המשתתפים מרגישים?....

longshut1

New member
אני שרפתי את הריידר והקראולי בגלל..

הטירוף שאחרי פריסות אינטנסיביות..אתן צודקות לגמרי,ולא משוגעות בכלל,למרות הריקוד האפריקאי:) הרי מהם הקלפים,אם לא סמלים שעוזרים לנו להפעיל דינמיקות נפשיות עמוקות,ומהו הפרשן,אם לא אדם שנדרש לגעת באותם עומקים באופן אינטנסיבי בעת פרשנות של כמה פריסות.. אז אני בוקר אחד,לאחר שימוש די אינטנסיבי של שנה וחצי עם הקלפים החלטתי לשרוף אותם אחד אחד..טוב,כל אחד צריך חופש(אבל למה לשרוף,למה?? חחחחח) המלצה שלי-קחו לכם בכל פעם שהכאב ראש מתחיל,איזה שבוע של ניקוי ראש,שבהם אתם מתנזרים מהקלפים(למרות שהם נורא נורא מפתים),כדי שלא תפלו קורבן לעומס היתר הנפשי ששימוש כזה גורר עימו.. מעבר לכך,עדיף לא להעמיס יותר מדי על עצמנו,משום שגם מנגנוני הדחקה הם בעלי כח סיבולת מוגבל,ועדיף לא להתגרות בהם יותר מדי.למה אני מתכוון?ברגע שאתם נוגעים באותם עומקים,כתוצאה מנסיון לפרש פריסה,אתם מפעילים דינמיקות נפשיות שאינן מודעות אצלכם.ומדוע הן אינן מודעות?משום שהנפש לא הייתה חזקה דיה להתמודד עם עוצמת התכנים הללו.כעת,ממש כמו לטפל בתינוק,או לגדל ילד,כדאי לתת לעצמכם את הזמן והשלווה הדרושים,ולא ללחוץ עוד ועוד..פן,וזה מנסיון של עשרות פעמים,תוצפו רגשית,וזה בכלל לא נעים,ולא יעיל.. בכל אופן,לכו עם ההרגשה שלכן,ועם טקסים זה מה שעוזר לכם,אז מה טוב,ואם אתן חושבות שטקסים זה משהו קצת מוזר(אני לא "טיקסתי" עצמי אי פעם),ונוח לכם פשוט להתנזר מהקלפים,בלי לעשות משהו אחר מיוחד,אז גם טוב..העיקר להקשיב לקול הפנימי שאומר לכן:אח"כ,אח"כ לשחק עם הקלפים:) יום נעים נשמות אגב,ברוכות הבאות לפורום שלכן:)

בילבי55

New member
שרפת, שרפת?!? או רק כאסוציאציה?

ואם כן, אז עם מה אתה משתמש לפתיחות?

longshut1

New member
שרפתי שרפתי נשמה:)את עדיין לא מכירה

אותי חחחחחחח זה לא כל כך נורא,מכיוון שאני גם ככה כמעט ולא פורס,גם מפאת קוצר זמן,וגם מפאת ,די חלאס נמאס:) בדרך כלל אנחנו פותחים אצל המורה שלי,ואז אני מסנג´ר אותה.. אגב,אני ממליץ לכל אחד לשרוף את הקלפים שלו מדי פעם...יש בחוויה הזו,של אמצע הלילה,עם מצית,סיגריות,וקלפים שעולים באש,משהו משחרר,משהו שנותן לך להרגיש שאתה סוף סוף חופשי מהם..שהרי,ממש כמו שעד מיכאלי כתבה בחן כל כך נעים,לקלפים יש תכונה לא כל כך סימפטית-הם אוהבים לשאוב אותך אליהם...

בילבי55

New member
אולי זה יקרה לי ביום מן הימים

בינתיים אני מריגשה קשורה אליהם נפשית, למרות שאני לא נוהגת לפתוח בהם הרבה, גם בגלל שהתוודעתי אליהם לאחרונה ואין לי עדיין ביטחון. וסוד קטן - לפעמים הם נמצאים איתי מתחת לכרית... (אל תגלה...)

לשרוף....../images/Emo42.gif

בגלל הכרות קרובה למדי עם אלי יקירנו,אני לא ממליצה על הליכה בעיקבותיו בעיניין שרפת הקלפים...כן,לאלי היה צורך כזה,אבל זה אינו מוצע כשיטה או מומלץ! מה שכן,אני מציעה לכל מי שמרגיש כובד המתבטא בצורה כל שהיא ,לדוגמא כאבי ראש אחרי פריסה,לקחת חופש מהקלפים לכמה ימים או יותר. רמת העומק והידע המוצפנת בקלפים יכולה לפעמים לגרום ל"הצפה" מעיקה,במיוחד למתחילים או קוראים בתחילת דרכם.קפיצותיו התזזיתיות של הקוסם-מרקורי,ממאגריי הידע הפנימיים אל מרחב התובנה,לעיתים מבלבלים ויוצרים מתח ולחץ הדורש-מנוחה!

שבת בבקר יום-יפה....../images/Emo182.gif../images/Emo143.gif|ש

אופס..כבר צהרים איך שהזמן טס... אני רוצה להתייחס לנושא שעלה קודם-ההרגשה הרעה אחרי "פתיחה" לכל מיני אנשים/האם לשרוף אותם או אולי לאהוב אותם... מי הם בכלל הקלפים הללו? בשביל מה צריך אותם אם הם גורמים לי להרגיש כל כך רע ??.. זה דיון שיש בו כמה אספקטים ראשית-הקלפים הם רק "כ ל י" כמו אבנים,מטוטלת,אסטרולוגיה,נומרולוגיה... אפשר "לפתוח" גם בחלוקי-אבנים,כן כן. הקלפים מאורגנים באופן כזה שמקיף מכלול אספקטים בחיי האדם- מש"מבדיל" בין פריסה לפריסה הוא ה"קורא" עצמו-האדם המפרש. אני מניחה שכולנו מסכימים (?),שבן-אדם אינו רק שק עצמות ובשר, יש בנו את הצד הרגשי(במקום הזה רוב האנושות תקועה) השכלי-ידע וכו´,כישורים טלפטיים ואנרגטיים-הוה אומר מכלול יכולות שאינן נראות לעין... אם האדם שעוסק ביעוץ (ולא משנה אם זה קלפים),הוא חייב לדעת לזהות מה מתרחש בתוך עצמו ולא להתערבב עם ה"שואל". כדי לייעץ למשהו-כדאי להיות בשל לכך.יש אנשים מאוד רגישים אנרגטית "הגבולות האנרגטיים" שלהם פרוצים ואלו יכולים ממש להסחף לתוך עולמם הרגשי של אחרים.לא חייבים ממש לשרוף את הקלפים (אלא אם כן,השריפה עצמה גורמת לסיפוק והתעלות...:)). לעיתים טוב להניח לקלפים לתקופת מה...אולי אפילו להחליף חבילה. אם קלפים מסוימים לא מרגישים יותר "טוב" אפשר גם לתת אותם מתנה-אחרים ישמחו מאוד ואפילו יהנו . בהצלחה

XמטאורX

New member
האמת היא....

בד"כ מה שהכי חשוב לי בפריסה זה להפריד בין ברגשות שלי לנושא הפריסה כדי שהפריסה לא תהיה השתקפות של רגשותיי על פני הקלפים אני חושבת שברוב הפעמים מצליח לי לא רע.... אני לא משתמשת בנרות או טקסי טיהור למיניהם רק לעיתים ממש רחוקות

lady_anne

New member
אני אוהבת את הקלפים שלי

ולא יכולה להעלות בדעתי לשרוף אותם. זה היה סיפור של אהבה ממבט ראשון ביני ובין חפיסת Old English, ואני יכולה לשבת ולהתבונן בקלפים שעות.

oz2li

New member
גם לי זה קורה

פשוט מאוד את צריכה הגנות !!! אנשים נוטים לשאוב אנרגיות כשזה נוגע לבעיות שלהם ומתייחסים לקריאה כעין משחק חייבים להציב גבולות בכל הנוגע לכך וגם לקבל משהו בתמורה . קריאה זה ענייו מתיש ומצריך ריכוז רב ולא חייבים להענות לכל אחד .

למעלה