שאלה לי..

nikonit

New member
שאלה לי..../images/Emo35.gif

אתמול בלילה, הטלוויזיה נשארה פתוחה מספיק זמן אחרי המשחק, כדי שאראה מה משודר אחריו. דווקא היה מעניין, שידור חוזר של סרט תיעודי בשם "מF16 ל-D12", על טייס שנפגע בת"ד, ונהיה משותק בחצי הגוף התחתון. לאחר השיקום הוא חזר לעסוק בספורט אתגרי (מה שאהב גם לפני), והסרט מלווה אותו ביציאתו לראלי פאריז-דקאר, משימה שמעט מאוד נכים, אם בכלל, התמודדו איתה לפניו. ומה כאן השאלה? ובכן, במהלך הסרט הוא הסביר, שD12 היא החוליה בה נפגע, וממנה ומטה הוא משותק. כל הסרט אח"כ ניסיתי להיזכר איזה מקבץ חוליות מסומן ע"י D, ולא הצלחתי. אח"כ ניגשתי למחברת אנטומיה (עשיתי קורס של 3 נ"ז לתלמידי מדעי הרפואה בי-ם, שכולל רק הדגמות בחדר דיסקציה, להבדיל מהקורס של רפואנים, שנה ב', 12 נ"ז, הכולל עריכת דיסקציות). במחברת שלי באמת לא מצאתי קב' חוליות מתאימה. הדומה ביותר היא חוליות החזה (Thoracic vertebrae), שיש 12 כאלה. הבוקר ניסיתי את מזלי ברשת האינטרנט, ודרך גוגל הגעתי לאתר הבא, שעוסק באנטומיה. מיון החוליות שמצאתי כאן זהה לזה שאיתרתי במחברת. לכן אני מזמינה את הידענים בפורום, שיכולים לעמוד על הטעות, או להכיר את השם הנוסף לקבוצת החוליות הזו, או לקבוצה אחרת, שבעקבותיו הן מזוהות באות D. תודה מראש, ניקונית

Yardennn

New member
צ'מעי..

לקרוא את ההודעות שלך זה יום שלם! מגילות! סתם... תמשיכים לכתוב כל עוד אנחנו נהנים זה אחלה!

התשובה

היי ניקוניט היקרה, מה שלומך? ובכן אחרי כל ההקדמה הנמלצת: בחוליות D=T. למה? לא יודע. אגב, הרבה אורטופדים קוראים לחוליות החזה "חליות גביות". שוב פעם, למה? לא יודע. מקווה שעזרתי קצת, benya krik

למעלה