שאלה לי...
עזרה...

שרינה1

New member
שאלה לי... ../images/Emo35.gif עזרה...

אני קוראת כאן בפורום זה זמן מה ורציתי לשאול יש ליילד שעולה לכיתה ד´ בשנה הבאה. עבר אבחון כשהיהי בכיתה א ואובחן כADHD ריטלין לא עזר והוא הולך לכיתה רגילה בבי"ס רגיל. הית לו סייעת השנה והיה איכשהוא... שרדנו את השנה. יצויין כי את המבחנים הוא עושה בע"פ - מקריאים לו את השאלות כי הוא מתקשה בקריאה אבל הוא מקבל ציונים ממש טובים
אתמו בתקשרה אלינו המנהלת של ביה"ס (שלצערנו מתחלפת) וסיפרה לנו שהיתה להם ישיבה בשבוע הבא ורוצים לעשות לו שוב אבחון וייתכן שיפתחו כיתה קטנה בבי"ס אחר ואז אולי יעבירו אותו. וגם אם לא, לםפחות יקבלו קצת כיוון איך לשפר את איכות חייו. מה עושים
להעביר
אבחון של בי"ס
בבקשה.. אודה לתשובותיכם

שרינה1

New member
סליחה על כל טעויות הכתיבה

פשוט הקלדתי מהמיית ליבי ושלחתי את זה אז כמובן ליילד -- לי ילד כשהיהי - כשהיה אתמו - אתמול בתקשרה - התקשרה לםפחות - לפחות סליחה

יש עוד פתרונות חוץ מריטלין וסייעת.

יש אפילו עוד פתרונות רפואיים וחלקם גם תרופתיים. אולי יעניין אותך האתר של הרופא שלי בניו יורק.

zivadina

New member
זאת נראית לי הצעה טובה מאוד.

לילד עם adhd ממש טוב כתה קטנה, ואם מוכנים לעשות לו איבחון חוזר כדי להיות בטוחים, סימן שבית הספר מתייחס לילד ברצינות.

לא צריך לשכוח שלכיתה מיוחדת יש

יש תופעת לוואי. העובדה שאתה נמצא במסגרת מיוחדת מורידה מהביטחון העצמי שלך. הביטחון העצמי הוא אחד מכלי הנשק החשובים להתמודדות עם ליקויי למידה וריכוז. אני לא אומר בשום אופן שלא צריך לשלוח לכיתה קטנה. זה תלוי במידת התועלת לעומת הנזק. בדיוק כמו כל טיפול אחר.

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה!../images/Emo140.gif

אני ממש שמחה שבית הספר פנה אלייך מיוזמתו ומציע לבחון דרכים נוספות לעזור לילד. לאחר הרבה פניות של הורים שהתלוננו כי בבית הספר לא רואים את הקשיים של הילד, או שרואים ולא עושים דבר. אני הייתי מקבלת את הצעת האבחון בזרועות פתוחות. האבחון עוד לא אומר שהילד ילך לכיתה קטנה, אלא באמת ישקף את יכולותיו וקשייו וייתן למורים כלים להתמודד. עם זאת ההשמה בכיתה קטנה לא נראית לי כל כך גרועה. מה עוד שאפשר יהיה כן לשלב את הילד בכיתה "הגדולה" למשל בחינוך גופני, אמנות או אפילו מקצוע עיוני אם הוא מצליח להיות ברמת הכיתה. העובדה שהיה עם סיעת גם מצביעה על כך ששאר הילדים הבינו שהוא זקוק לסיוע נוסף. הגיע הזמן להשתחרר מדיעות קדומות על החינוך המיוחד ולאפשר לילדים הזקוקים למסגרת קטנה להנות מהטיפוח ומהאפשרויות שהיא מציעה! נהפוך הוא! בכיתה הקטנה הוא יוכל להיות עם קבוצת השווים לו, עוד ילדים עם קשיים, ואז יהיה לו הרבה יותר קל לפי דעתי. אני זוכרת את ההתלבטות שלי לפני שנה אם להכניס את בתי לכיתת מב"ר, שהיא למעשה כיתה קטנה לילדים עם קשיים הרוצים לעשות בגרות. ממש חששתי מהסטיגמה! והנה...מעז יצא מתוק! הילדה שהיתה תלמידה חלשה בכיתה הגדולה הפכה מצטיינת, עשתה כבר 3 מבחני בגרות בציונים מעל 92 והיא פשוט פורחת! אז אולי עדיף להיות ראש לשועלים מאשר זנב לאריות? אני כאמא, אתן לילדי כל הזדמנות שהיא להצליח ולהביא את הפוטנציאל שלהם לידי מימוש!

זהבה נ

New member
דליה לקחת לי את כל המילים../images/Emo45.gif

ממש מה שאני חשבתי לענות. מה שנשאר לי לומר זה, שיהיה לכם בהצלחה והמשיכי לעדכן אותנו בנעשה. לילה טוב,

arena

New member
כיתה קטנה

הלוואי ובאיזור המגורים שלנו היו פותחים כיתות קטנות המותאמות לילדי ADHD אז אולי לבני היה יותר קל. כייף לך שהם מצליחים לחשוב בשבילך. לפי המכתב שלך נראה לי שבית הספר הנוכחי מסתדר איתו יחסית בסדר כך שלא כל כך ברור לי מדוע הם רוצים להעביר אותו? אבל בכל מקרה תבדקי את האפשרות האחרת שהם מציעים יתכן והיא באמת יותר מתאימה. לגבי האבחון , לדעתי תחשבי האם האבחון האחרון שעשה עדין רלוונטי או לא וגם תשאלי את בית הספר מהן הסיבות המדויקות שהם ממליצים על אבחון נוסף ולפי זה תחליטי האם כדאי להעבירו אבחון נוסף.

zivadina

New member
לדעתי אפשר לעשות אבחון נוסף

בלי חשש. איבחון הוא כמו בדיקה. עדיף הרבה בדיקות על תרופה אחת לא מתאימה. האיבחון רק מאבחן, לא מטפל. אז-כמה שיותר. בהצלחה

למעלה