שאלה לי..

מצב
הנושא נעול.

רוני322

New member
שאלה לי..../images/Emo143.gif

שאלה לי..

מניסיונכן בנות....לבעלי זרע לא משהו.מורפולוגיה= רק 3% תקין..באתר לפיענוח תשובות בדיקת זרע כתוב שמתחת ל4 זה מוגדר כחמור...כל השאר תקין.הרופאים ברמת מרפא חלוקים בדיעותנ אחד אומר שהרבה נכנסו להריון גם כך ואחד אומר שמה פתאום הוא נחשב זרע גרוע.. אולי לא לחכות ופשוט לקפוץ להפרייה..במקום הזרעות..מה אומרות בנות מקסימות? (אצלי הכל בסדר דרך אגב..)

רחל5

New member
אנחנו עושים הזרעות על מחזור טבעי

שאלה לי..

מניסיונכן בנות....לבעלי זרע לא משהו.מורפולוגיה= רק 3% תקין..באתר לפיענוח תשובות בדיקת זרע כתוב שמתחת ל4 זה מוגדר כחמור...כל השאר תקין.הרופאים ברמת מרפא חלוקים בדיעותנ אחד אומר שהרבה נכנסו להריון גם כך ואחד אומר שמה פתאום הוא נחשב זרע גרוע.. אולי לא לחכות ופשוט לקפוץ להפרייה..במקום הזרעות..מה אומרות בנות מקסימות? (אצלי הכל בסדר דרך אגב..)
אנחנו עושים הזרעות על מחזור טבעי
עם זרע גרוע יותר (מורפולוגיה 1%-2%, ריכוז 5-8 מליון\סמ"ק, תנועתיות 15% עד תקינה). לטובתינו פועלים שני הריונות ספונטאנים בעבר, עם אותו זרע ואף גרוע יותר, מתוכם אחד הסתיים בתינוק בריא (לפני שבועיים היה בן שלוש). אבל הרופא אמר שבלי ההסטוריה של ההריונות הוא היה שולח אותנו ישר להפריות.

anguly

New member
תלו בת כמה את?

שאלה לי..

תלו בת כמה את?
אם את צעירה- אולי כדאי לתת לזה צ'אנס - אם לא, חבל על כל רגע. (צעירה =מתחת לגיל 32-33, וסליחה מכל "המבוגרות" אבל בהקשר הזה זה ככה...)

עמית@

New member
זה תלוי בך??

שאלה לי..

זה תלוי בך??
זה לא זרע טוב (לפי איזו שיטה- אגב?) אבל בהחלט יש הריונות מהזרעות גם עם כזה זרע, כך שזה לא בזבוז זמן לנסות לעשות הזרעות. חסרים נתונים, כמה מיליונים? איך התנועתיות?

עמית הנה עוד פרטים..

זה תלוי בך??
זה לא זרע טוב (לפי איזו שיטה- אגב?) אבל בהחלט יש הריונות מהזרעות גם עם כזה זרע, כך שזה לא בזבוז זמן לנסות לעשות הזרעות. חסרים נתונים, כמה מיליונים? איך התנועתיות?
עמית הנה עוד פרטים..
תנועתיות 55% ומיליונים 55 מיליון... אם בעלי הייה יודע שזרעו הוא שיחת היום אני לא יודעת אם היה בוכה או צוחק..

עמית@

New member
הזרע של בעלי כבר מזמן נידון בכל

עמית הנה עוד פרטים..
תנועתיות 55% ומיליונים 55 מיליון... אם בעלי הייה יודע שזרעו הוא שיחת היום אני לא יודעת אם היה בוכה או צוחק..
פורום אפשרי
אז ככה, הכמות יפה מאוד, וזה מתקזז עם המורפוליגה, ז"א- מורפולוגיה כזו בכמות של 100 אלף תראה ממש אחרת.. עדיין, הזרע לא בתחום התקין, אבל בהחלט בתחום המפרה (הרי לא מסתכלים רק על פ]רמטר אחד, ורצוי לעשות עוד בדיקה, לשם השוואה.)

העין ה 3

New member
מצטרפת לכל מילה של עמית

פורום אפשרי
אז ככה, הכמות יפה מאוד, וזה מתקזז עם המורפוליגה, ז"א- מורפולוגיה כזו בכמות של 100 אלף תראה ממש אחרת.. עדיין, הזרע לא בתחום התקין, אבל בהחלט בתחום המפרה (הרי לא מסתכלים רק על פ]רמטר אחד, ורצוי לעשות עוד בדיקה, לשם השוואה.)
מצטרפת לכל מילה של עמית
לא נשאר לי מה להוסיף, חוץ מ... בהצלחה!

רחל5

New member
יותר מזה

פורום אפשרי
יותר מזה
הרופא שלי אמר שגם זרע עם מורפולוגיה גרועה עשוי להפרות ביצית. זה לא אידאלי, אמנם הוא קצת עקום
אבל הוא מצליח קצת לשחות, קצת לזוז, יש סיכוי שהוא גם יחדור ביצית, יפרה, ואם המטען שלו תקין - יש הריון. ואם נחשוב על מה שעמית אמרה, אז 55 מליון זה יותר מפי 2.5 מהגבול. אולי אפשר להתייחס ל- 3% מורפולוגיה כמו 3%X2.5=7.5%

עמית@

New member
זה מה שעושה את רוב הבעיות אצלנו.

יותר מזה
הרופא שלי אמר שגם זרע עם מורפולוגיה גרועה עשוי להפרות ביצית. זה לא אידאלי, אמנם הוא קצת עקום
אבל הוא מצליח קצת לשחות, קצת לזוז, יש סיכוי שהוא גם יחדור ביצית, יפרה, ואם המטען שלו תקין - יש הריון. ואם נחשוב על מה שעמית אמרה, אז 55 מליון זה יותר מפי 2.5 מהגבול. אולי אפשר להתייחס ל- 3% מורפולוגיה כמו 3%X2.5=7.5%
בהפרייה באיקסי לוקחים את הזרעים שזזים (אצלנו זה בודדים, אין בעיה
) אבך אי אפשר לדעת האם הם *באמת* תקינים, או סתם נראים חיים, ולךכן אין דרך לדעת האם העובר הוא בר התפתחות, או שבגלל הזרע הגרוע,ף הוא לא יתפתח כשורה, קצת מפחיד לפעמים. במעבדה הם מתפתחים רע מאוד.

העין ה 3

New member
ובדיוק מסיבה זו הומצאה שיטת ברטוב

בהפרייה באיקסי לוקחים את הזרעים שזזים (אצלנו זה בודדים, אין בעיה
) אבך אי אפשר לדעת האם הם *באמת* תקינים, או סתם נראים חיים, ולךכן אין דרך לדעת האם העובר הוא בר התפתחות, או שבגלל הזרע הגרוע,ף הוא לא יתפתח כשורה, קצת מפחיד לפעמים. במעבדה הם מתפתחים רע מאוד.
שיטת ברטוב בוחרת את הזרעים בעלי גרעין תקין ולא רק את אלה שזזים. דרך אגב, במוסף של ידיעות אחרונות של מחר (המנויים כבר קיבלו היום) תהיה כתבה ענקית על השיטה בעקבות מפגש ילדי ברטוב שהתקיים ביום שלישי שעבר.

עמית@

New member
נדחנו על ידו כלא מתאימים ../images/Emo122.gif

שיטת ברטוב בוחרת את הזרעים בעלי גרעין תקין ולא רק את אלה שזזים. דרך אגב, במוסף של ידיעות אחרונות של מחר (המנויים כבר קיבלו היום) תהיה כתבה ענקית על השיטה בעקבות מפגש ילדי ברטוב שהתקיים ביום שלישי שעבר.
נדחנו על ידו כלא מתאימים

עשינו את הבדיקה.

מה מקור ראשון מקדימים את ידיעות?

מה מקור ראשון מקדימים את ידיעות?
אצלם הכל קטן מאד, אבל הם הזכירו את המפגש ואת השיטה. סחתיין על מקור ראשון

מצב
הנושא נעול.
למעלה