שאלה לי

רוני322

New member
שאלה לי ../images/Emo143.gif

מניסיונכן בנות....לבעלי זרע לא משהו.מורפולוגיה= רק 3% תקין..באתר לפיענוח תשובות בדיקת זרע כתוב שמתחת ל4 זה מוגדר כחמור...כל השאר תקין.הרופאים ברמת מרפא חלוקים בדיעותנ אחד אומר שהרבה נכנסו להריון גם כך ואחד אומר שמה פתאום הוא נחשב זרע גרוע.. אולי לא לחכות ופשוט לקפוץ להפרייה..במקום הזרעות..מה אומרות בנות מקסימות? (אצלי הכל בסדר דרך אגב..)

פּוֹנְג

New member
זה נתון לשיקולך?

כי בדרך כלל הקופות מאשרות הפריות רק אחרי 6 או משהו הזרעות... ואם זה כן נתון לשיקולך אז זה תלוי כמה כוחות, סבלנות, ושנים (גיל) יש לך. נראה לי פשוט שהזרעות זה קצת יותר נוח פחות ברדק והורמונים. אבל אולי זה גם קצת יותר מצליח...

מימי 1

New member
לדעתי

אם הזרע "לא משהו" - כמו שאומרים הרופאים, הייתי הולכת ישר לטיפול. חבל לחכות ואולי להתאכזב. גם אצלי היתה דילמה כזו. הרופא טען שאפשר להיכנס להריון . אמנם חיכינו כמה חודשים- אך זה היה לשוא. כיום- אני במצב דומה לשלך, ואני לא מחכה לראות אולי אקלט ללא עזרה. חבל לי על כל חודש שעובר. בכל מקרה - את היא זו שצריכה להחליט . ובהצלחה רבה בכל מה שתיבחרי

coucout

New member
לרוני...../images/Emo145.gif

לנו, לצערנו אותה בעיה של זרע רק כאצלנו כל הפרמטרים דפוקים (בגלל וריקוצלה), כשלי טפו טפו אין שום בעיה. הרופאים להיפך עודדו אותנו ואמרו שהסיכויים הם טובים בשיטת IVF+ICSI . לא דיברו איתנו בכלל על הזרעות כי זה לא אפשרי. אני גם הייתי קופצת ישר להפרייה כי פשוט חבל על הזמן כשגם ככה עד שמגיעים לביצוע ההפריה עצמה הכל לוקח זמן. שיהיה לך בהצלחה ואסור להתייאש.

נועה 35

New member
האם בוררה הסיבה למורפולוגיה הנמוכה?

גם לבן זוגי הייתה מורפולוגיה נמוכה מאד, בחלק מהבדיקות אפילו פחות מ-3%. הוא נשלח לבירור אצל אורולוג + אולטראסאונד ובדיקות דם והתברר שיש לו וריקוצלה. רופאי הפריון טענו שהסיכוי להיכנס להריון מנתוני הזרע שלו הם נמוכים, גם לאור גילנו (35+). לעומת זאת האורולוגים טענו שאין מה להילחץ וגם עם נתונים כאלו אפשר להיכנס להריון. ארבעה חודשים אחרי שבן זוגי עבר ניתוח לתיקון הוריקוצלה, בדיוק כמו בספרים, נכנסתי להריון. קשה לי להגיד אם ההריון הושג בזכות הניתוח או שזה היה עניין של מזל (אני עצמי לא עברתי שום טיפולים באותה התקופה), אבל אני לפחות יכולה להגיד לך שיש סיכוי להשיג הריון, אפילו טבעי וספונטאני בנתונים כאלו, אבל כאמור, גם המזל משחק פה...

רוני322

New member
../images/Emo23.gifתודה

וואו כל כך מהר תשובות..תודה לכולכן. מה זה לעזזל ריקוצלה? אני בת 32 הוא בן 40 מה אני אצטרך לחכות 6 הזרעות עד להפרייה??? אי אפשר לקפוץ כיתה? מקווה שיקרה כמה שיותר מהר והכי טוב טבעי והכי טוב בביוץ הקרוב....

נתנאלה2

New member
סיכויי ההצלחה תלויים לא

רק במורפולוגיה, אלא גם בכמות ובתנועתיות, נכון ש3% תקינים זה לא להיט, אבל אם הכמות היא 50 מליון והתנועתיות 50% אז יש כ7.5 מליון זרעים טובים שכן יכולים להפרות. השאלה היא, האם עשיתם רק בדיקה אחת? לנו היתה מורפולוגיה של 4% וגם תנועתיות לא משהו וגם כמות לא משהו ובסוף הצלחנו בהזרעות עקב שיפור מדדים, ואגב, אפשר לקבל אישור להפריות לפני 6 הזרעות שיהיה בהצלחה

zohee28

New member
כיצד הצלחתם להשיג שיפור

במדדים? לבעלי יש מורפולוגיה 5% 20% תנועתיות בלבד ריכוז מעל הממוצע כמות מתחת לממוצע (לא זוכרת כמה...) שלחו אותנו ל- IVF (מיקרומניפולציה) לאחר הזרעה אחת בלבד שלא הצליחה. אודה לתשובתך כיצד הצלחתם להשיג שיפור במדדים והאם השיפור היה משמעותי.

נועה 35

New member
הסבר קצת ולא מקצועי על וריקוצלה

וריקוצלה הינה התרחבות של הורידים באזור האשכים. ההתרחבות הזו גורמת לחימום האשכים ולפגיעה באיכות הזרע, בעיקר במורפולוגיה. ישנן שתי פרוצדורות לתיקון וריקוצלות: ניתוח או צינתור. אנחנו עברנו את הניתוח שהוא דומה לניתוח שבר מבחינת "חומרת" הניתוח וזמן ההחלמה. בן זוגי חזר הביתה עוד באותו היום ויומיים אחר כך היה בעבודה. הוא חזר לפעילות פיזית מלאה כחודש לאחר מכן. על פי הספרות המקצועית - 40-60 אחוזים מהזוגות שעברו ניתוח כזה יחוו הריון ספונטאני תוך שנה מהניתוח, כאשר את ההריונות הראשונים רואים כ-4 חודשים לאחר הניתוח.

טאיה1

New member
אכות זרע משתנה ../images/Emo12.gif

אולי מישהי תוכל לעזור לי בשאלה שהפנתי גם לפורומים רפואיים: האם ניתן להסביר שינוים דרסטים באכות הזרע מבדיקה לבדיקה? האם ניתן להבטיח שביום הקובע (מועד הזרעה) אכות הזרע תהא טובה (אולי ע"י הקפאה מראש)? הרופא שלי רוצה להעביר אותנו ל- IVF ואני נורא מפחדת. אי אפשר לשפר את איכות הזרע איכשהו? נתונים: בדיקה ראשונה - ריכוז 6 מיליון זרע להזרעה אחרי כחודשיים - ריכוז 1.7 מיליון (קיימנו יחסים יום קודם) בדיקה שניה אחרי עשרה ימים - ריכוז 15 מיליון (התנזרות של 3 ימים) ותנועה טובה זרע להזרעה שניה אחרי כחודש וחצי - ריכוז 0.2 מיליון. (התנזרות של למעלה מ- 3 ימים). תנועה איטית. אתן ממליצות לעזוב את הזרע בשקט וללכת ל- IVF?

נועם@בת

New member
לדיקור סיני יש תוצאות טובות

בחלק מן המקרים. דר' סיטרמן מ"בראשית" מדקר גברים עם בעיות זרע קשות, והיו לו הצלחות אצל כ40% מהגברים. לדעתי זה שווה בדיקה, בטח יותר סימפטי מאשר IVF. בהצלחה נועם

petit choux

New member
בעלי עבר דיקור אצל סיטרמן

ולא ברור א זה בזכות זה או לא כי אורמים שתוצאות רואים אחרי חודש או יותר משהו כזה אבל לפני הטיפול האחרון אם אני זוכרת נכון , נכנסתי להריון (שלא החזיק לצערי) אבלללללל אחרי חודש מסיום הטיפול בעלי עשה בדיקת זרע ו% התקינים ירד באופן משמעותי מ 12$ ל4% היינו בשוק אז הוא היה אצלו ובדק אותו וטוען שזה וירוס מה שסביר בהחלט , אחרי שנהיה אצל אורולוג נוכל לדעת במה מדובר אבל נלכנו אליו כי שמענו דברים טובים עליו ויכול להיות שגם אצלנו זה עזר וכרגע אי אשפר לראות אז זה בהצלחה

פינקי33

New member
השאלה באמת היא באיזה מצב מפנים

ישר להפריה. אמרו לנו שאנחנו יכולים להכנס להריון ע"י זריקות+הזרעה אבל אני מתה מפחד לפספס זמן ואולי כדאי ללחות עליהם לגבי IVF? השאלה מתי הם אומרים שיש הכרח לעבור ל-IVF?

chompi1

New member
אצלנו המצב דומה

ובכל זאת התחלנו עם הזרעות, כי כדאי לנסות קודם מהקל אל הכבד, וכבר היו הצלחות... אז אנחנו ננסה 3 הזרעות ורק אז נעבור להפריות (בנתיים עשינו 2). שיהיה בהצלחה...

debby12

New member
מנהל
תלוי מה אומרים שאר הפרמטרים

בבדיקת הזרע שלו - ולא כתבת אותם. מורפולוגיה איננה הפרמטר היחיד - יש גם תנועתיות וגם ריכוז (ספירה). למשל - אם הריכוז ספירה ממש תקינים - אז גם אם מכפילים את הריכוז ב 3% זה עדיין יכול לצאת זהה למישהו שיש לו מורפולוגיה של 6% אבל רק חצי מהספירה. והעניינים בכלל משתפרים אם יש תנועתיות טובה. אם הריכוז והתנועתיות טובים - אני לא הייתי מדלגת על הזרעות. חוץ מזה אני ממליצה על ליקופן (תריצי על זה חיפוש בהודעות קודמות). אצלנו זה שיפר בכל הפרמטרים לרבות במורפולוגיה (התחלנו בממוצע 4% וסיימנו בממוצע 8%)

רוני322

New member
פרטים נוספים..

מליונים 55 מיליונים.. תנועתיות 55% מה אומרת דבי?

למעלה