שאלה לי ...

שאלה לי ...../images/Emo13.gif

שנה הבאה אני צריכה לעשות שרות לאומי... אני צריכה בבקשה הצעות אבל לא מקומות בחיפה... ועוד משהוא מימתי צריכים לחפש מקום לשרות לאומי? ואיך הולך כול הקטע הזה של המשכורות?(כמה מקבלים וכ"ו) תודה רבה רבה...

TwelveEyes

New member
...

יש *המון* דברים שאפשר לעשות ו*המון* מקומות שירות שאינם נמצאים בחיפה - אני מציעה לך להתקשר לאגודה שבה את הולכת להתנדב ולבקש שישלחו לך את חוברת התקנים, בה רשומים כל המקומות וסוגי ההתנדבויות שמוצעים בהם. את המקום כדאי שתתחילי לחפש כבר עכשיו. מנסיון, לדחות את הדברים האלה לרגע האחרון זה רעיון רע מאוד. אם תתחילי עכשיו, גם יהיו לך הרבה יותר אופציות ויהיה לך זמן ואפשרות לחשוב, לשנות את דעתך ולהחליט לאן את הכי רוצה. בענייני שכר אני מקווה שמישהי אחרת תעזור לך, היות ואני *ממש* לא זוכרת איך זה הולך.. בעיקרון, זה תלוי במרחק ממקום העבודה ובאיפה את גרה (בבית או בדירת שירות). הסכומים נעים בין 400-1000 ש"ח וכוללים החזר נסיעות (אם את גרה רחוק ממקום השירות וצריכה להשתמש בחופשי-חודשי) ו\או כסף לכלכלה (אם את גרה בדירת שירות). בהצלחה

הייבי

New member
משכורת

המשכורת מורכבת מסכום שנקבע ע"י משרד העבודה והרווחה (באתר אינטרנט שלהם יש את הטבלאות - לפחות היו כשאני בדקתי לפני השירות שלי.. וחודשיים זה לא כזה הרבה זמן אז תנסי..) משרד העבודה מחלק את הטבלאות שלו לפי כלכלה ומגורים. לדוגמא: אני גרה בבית ומקום השירות לא מספק לי כלכלה (ארוחות) אז אני מקבלת 661 ש"ח. מישהי שגרה בדירת שירות ולא מקבלת כלכלה ממקום השירות תקבל מעל 700 ש"ח. מישהי שגרה במקום השירות (כמו נגיד פנימיה) ומקבלת כלכלה במקום (אוכלת בחדר אוכל) מקבלת באזור ה-400 -500 ש"ח.. בנוסף לזה מי שצריכה לקנות כרטיסי חופשי\חודשי כדי להגיע מהבית שלה למקום השירות אז מקבלת מהעמותה גם החזרי נסיעות. אני למשל משתמשת בכרטיס חופשי חודשי פנימי בתוך העיר אז יש לי עוד 160 ש"ח למשכורת כל חודש. ברכבת הנסיעות הן חינם עם כרטיס בת שירות. המשכורת עצמה עוברת כל חודש ישירות לחשבון הבנק. אבל שירות לאומי לא עושים בשביל המשכורת.. עושים בשביל לתתמ עצמך.. בשביל לתת משהו למדינה.. ובטח שלא בוחרים מקום שירות לפי כמה תקבלי שם.. כי לעשות שנה או שנתיים במקום שאת לא נהנית רק בשביל עוד 30 או 50 ש"ח לחודש לא שווה אף רגע מהזמן שלך.. תבחרי שירות שתחשבי שתהני ממנו, משהו שנראה לך שתוכלי להתמודד איתו.. והמשכורת זה בעצם דמי כיס שיהיה לך לבילויים וקצת למחיה... בכל מקרה, שיהיה המון המון הצלחה...

למעלה