שאלה לי לעובדי בנק...

../images/Emo9.gifרואי 33, תסתכל על זה ככה:

כמה טוב שהמציאו את האינטרנט כדי שאנשים יוכלו לפרוק תיסכולים. הם מתפרקים פה ונרגעים והאמת שזה די משעשע לקרוא. חוץ מזה יש אנשים שלא נותנים לעובדות לבלבל אותם. אז הם אומרים...שיגידו! אני סומך על הגולשים שיבחינו, בייחוד כשצצה פה תופעה מתמשכת.

רואי32

New member
רבותיי- אתם רוצים לדעת:תשאלו...

לא מסתיר כלום לא ממך מר מיכאל בנק ולא ממך רואי33 (שמשום מה נראה לי שאני יודע מי אתה) ויוסי אייל - מה המצב??? אני ממפוטרי בנק הפועלים - מתוסכל? כן. למה? סיבה 1 - כניסה לקביעות: מערכת מטופשת, שלוקחת פרמטר 1 שמעניין את הבנק (בשביל הדיון - מכירות :ולא מאשים אותם) ופשוט בועטת בעובדים שלא עומדים ביעדים. עכשיו אני שואל אתכם: שלושת המוסקטרים- למה שלא אטור טינה לבנקים כשראיתי את הרקבון מבפנים במשך כמעט 4 שנים?? במיוחד אתה מיכאל - פקיד בנק לוויאלי למקום עבודתך עד עיוורון כמעט מוחלט, צועק פה על אנשים, כאילו הבנק הוא שלך.... בקיצור, אל תתיפיפו לי, הגילוי הנאות הוא שאני מנפלטי הבנק, לא יועץ השקעות, רק כלכלן לא מתוסכל שמחפש עבודה. אהההה- רואי33 מה הבעיה עם הרעיון של הצ'ק הבנקאי??? מה, לא מקורי וזול? ערב טוב רואי

peretzy

New member
שאלה לי לעובדי בנק...

התחלתי לעבוד לפני כחודשיים בבנק דיסקונט.. אני עובד דרך חברת כח אדם, הבנתי משמועות שאחרי 9 חודשים חברת כח האדם מבקשת מהבנק לקחת אותי (העובד) תחת חסות של הבנק, להפוך עובד ארעי דרך הבנק, ובמידה והבנק מסרב, אני מפוטר מכיוון שאם הם ישאירו אותי ממעלה משנה ואני יפוטר הם יצטרכו לשלם לי פיצוים.. האם אלה שמועות נכונות?? כי אם זה נכון אז מה כל עובד עכשיו יעבוד בבנק 9 חודשים? יש לכם מושג?:)

רואי32

New member
זוהי שיטה בנקאית נפוצה

תראה מר בחור- הבנקים נצלנים לא קטנים, במיוחד את הכח אדם שלה- אלא אם כן אתה עובד קבוע של הבנק ומתי זה קורה?אחרי 4 שנים בבנק אבל רק לטובים יש את הפריבילגיה להכנס בתור עובדים קבועים לבנק (הלקקנים הטובים- הכוונה). וזו הבעיה בשיטה הבנקאית - כי ברגע שהעובדים מקבלים את הקביעות המיוחלת , מתחילה האבטלה הסמויה/גלויה תראה זה לא רק בבנקים - אבל זה בולט לעין כי אתה רואה את זה ביומיום בשרות לקוחות- עבודה שוחקת, לקוחות מעצבנים, עבודה של שנים. לכן הצעה לי אליך - מנסיון - בקורות חיים עבודה בבנק זה ככלום ואפס כאילו לא עשית כלום, אז אל תבנה על להוסיף עוד שורה בקורות חיים, כי עובד בנק זה הכי נמוך - תברח כל עוד אתה יכול בהצלחה רואי

ואחרי מופע ההסתה, לעובדות הנכונות..

שלום יואב, הבנקים כמו גופים רבים במשק קולטים היום עובדים מחברות כח אדם. אין יחסי עובד - מעביד בין הבנק לעובדי חברות כח האדם ולכן אין כל מחויבות של הבנק כלפיהם, בודאי לא למסלול קידום או לפיצויים. במידה והבנק אינו מרוצה מעבודתו של עובד חברת כח האדם, הוא יכול להחליפו בשיחת טלפון אחת לחברה ואז לא 9 חודשים ולא יום אחד... במקרים חריגים ונדירים, מבקש הבנק לצרף עובד חברת כח אדם כעובד הבנק אבל אז מדובר בד"כ באקדמאים שהשלימו תואר בתחום הרצוי לבנק והם מאותרים כבעלי פוטנציאל לתפקידים בכירים בתחום האשראי או ההשקעות. זוהי תשובה כללית אך כדאי שתברר את הנושא בחברת כח האדם בה הינך מועסק ובמחלקת כח האדם בהנהלת האזור של הבנק שלך. בהצלחה מיכאל

ettt

New member
אתה לא יודע הכל

כבר סיפרתי שאני עובדת בבנק. משרת סטודנט, ותתפלא- לא דרך חברת כ"א. אני עובדת בנק (כן, עם ימי חופשה, הבראה וחשבון פטור מעמלות). אמנם בלי קביעות (כי זו משרה חלקית) אבל הם עושים כל מאמץ שסטודנטים עם חוות דעת חיוביות ומתחומים קרובים ימשיכו לעתודה ניהולית, עם קביעות...

רואי32

New member
חוות דעת - ה"סוד" הבנקאי

"קופסיס"-לפי הז'אנר הבנקאי היא חוות דעת הממונה על העובד שלרוב במשך 4 שנים ראשונות יורד אקספוננציאלית- כך שהמדיניות כיום של הבנקים, ואני לא הראשון שמעזיבים אותו לקראת הקביעות- האמיני לי, היא לא להכניס עובדים קבועים (רק בזעיר אנפין-כדי שעו"ד אילן לא יתבע אותם), אז נכון שמעדיפים להכניס בעלי תארים לארגון - אבל כשתגדלי תביני שמחוץ לביצה קצת יותר טוב, יותר חמים , יותר נעים- היי ואפילו משלמים יותר טוב אז EEEETTTTTTT תפקחי את עינייך וראי מה שאני רואה- לעבוד בסניפי הבנק זה פשוט זוועה- כמו שאת מתארת, שחיקה וגועל שיהיה בהצלחה רואי

ettt

New member
דבר ראשון

מכלכלן היתי מצפה לדעת לקרוא אנגלית-ettt', זה הכינוי. דבר שני- אני יודעת בדיוק איך זה עובד בפועלים (יש לי שם בן משפחה) אבל לא על חוות הדעת האלה דיברתי. אני לא מוערכת על פי מכירות- פשוט כי זה לא תפקידי, אז איך תסביר לי שב-10 שנים האחרונות כל עובדי הסניף שלי שהתקבלו כעתודה ניהולית התחילו ממשרת סטודנט? ועוד מקרה מעניין. התקבל אצלנו פקיד שפוטר מדיסקונט, אחרי חצי שנה של נסיון (ככה זה בחוזה) הי אפשר לפטרו, ומכיוון שנוצר מצב שעובדת קבועה מאזור אחר בארץ עברה אלינו והיה צריך למצוא לה מקום- בקלות היו יכולים לפטרו (לא עברה חצי שנה). תאר לעצמך- לא פיטרו, זרקו וכו', אלא מצאו לו סניף אחר... בלי שום מחוייבות לעשות ככה- פשוט כי הוא טוב. אין מה לעשות- מי שטוב יימצא גם במקומות אחרים עבודה, אבל חשבת על זה שלפעמים לאנשים טוב בבנק. הם אוהבים את העבודה, היא מספקת להם אתגר, משורת ותנאים פנטסטים. אגב- אם יש כ"כ הרבה מקומות אז למה כלכלנים לא מוצאים עבודה? לאו דווקא אתה- פשוט כל חברי הם לכלנים ורובם מקנאים בעובדי הבנקים- אין ממש עבודה לכלכלנים צעירים ללא נסיון, ובנק זה נסיון טוב -אני מרגישה את זה על בשרי בראיונות שחבריי אפילו לא מגיעים לשלב של הראיון, ואני כן. למה אני נשארת- מסיבות שלא קשורות לאופי העבודה אלא נסיבות אישיות, אבל הנסיון הבנקאי שווה ביותר לכלכן צעיר שרק סיים תואר

fritZz

New member
למיכאל, רואי 33 ו ettt

שלום, אני, שבדרך כלל נמנע מלהגיב, חרגתי ממנהגי הפאסיבי, מילאתי את טופס ההרשמה ובחרתי להתייחס לתגובותיכם הממושכות, זה כמה ימים: לא ברור לי מדוע אתם בוחרים להעליב כלכלנים מובטלים, רווקים וממורמרים ניסיתם לראות איך החיים מחוץ למעגל העבודה, וחברים נכבדים, מובטלים מהווים "פלח שוק" גדול. יש לי הרבה מה לרטון על הבנקים ואולי אתחיל בזה שאין כלל תחרות ביניהם מה שמחזק אצלי את הדעה כי בהחלט מדובר על תאגיד מניפולטבי המקדם את צרכיו תוך התעלמות מכללי התחרות ההוגנים בשוק. אך לא רק זה מה שמבעיר בי את חמתי, שכן, אמר נכון רואי 32, שהבנקים מפלחים את האוכלוסיה לקבוצות, ופילוח זה( שמזכיר מאוד את הפילוח בשירותי הבריאות הממלכתיים השונים), המבוסס על כדאיות כלכלית בהחלט לא הוגן, הרי בואו לא נשכח שמקצת מהבנקים עדיין שייכים למדינה. וכדי שלא יהיו לכם אי אלו ספקות, אני עובד באחד הבנקים הגדולים, ולא כפקיד אלא דווקא זה שאמור להתוות את אופי העבודה של הפקידים ולדאוג לנוחיות השירות ומבלי להכנס עמכם לסוגיות מסויימות מאוד בהם אני נתקל במהלך עבודתי, אומר רק כי הבנק הוא ישות כבדה, מסורבלת, שבעה ורבת חשיבות ונפיחות עצמית שמרשה לעצמה להתבונן על עובדיה (ETTT) ולקוחותיה בזלזול רב. חבל וכואב לי לראות תמימות ומוסר עבודה גבוה יורדים לטימיון בגלל מנהלים אדישים ומדיניות דורסנית, חבל, משום שהבנק כנראה שכח מהו המשושג "לקוח", מי הוא הלקוח וכיצד צריך להתנג אליו. בברכת המשך ערב נעים..

רואי32

New member
צדיק בסדום - תודה

אחי כבר דאגתי שאני פה לבד במערכה מול כל הכרישים והכרישה מלמעלה סופסוף עוד שונא בנקים- ועוד מתוך המערכת אחי, אני מעריץ אותך לא כמו הלקקנים שמשחקים אותה אוהבים ת מערכת כן ירבו ושנהפוך למעצמה כלכלית רואי

fritZz

New member
מעצמה כלכלית - לאן?

על מנת להמנע מדוגמאות אישיות כגון "חבר שלי מצא עבודה כ...", "כל הסטודנטים שאני מכירה התקבלו לעתודה ניהולית..." ולכוון את הדיון לרמה קצת יותר כללית, אני רוצה להצביע על הבסיס עליו מושתת החברה ככלל והחברה הכלכלית והבנקים בפרט: שנים עברו עד שידידנו האדומים הודו בבושת פנים כי הסוציאליזם פשט את הרגל. וכך רצתה ההיסטוריה, וכל זה קורה בעידן החברה החופשית והקפיטליזם על כל סוגיו וגוניו. אכן, התקדמנו במרוצת השנים וזכינו להביא על עצמינו דרך חיים חופשית יותר, אינדוידואליסטית יותר ותחרותית יותר, אך אני חושב שכבר עכשיו אתה יכול להבין כי גם כאן יש סדקים ומסדקים אלה תצמח, אני מקוה, דרך חדשה טובה יותר. טוב עושה המדינה שבוחרת להחזיק (לעת עתה) בחלק מהבנקים משום שבעולמינו הבאלטות פשטו את הרגל ועל כן לכל אזרח רצוי וטוב שיהיה חשבון בנק בדיוק כפי שצריך להיות לו חינוך חובה ושירותי בריאות שהרי אם לא היה כך, אז מה היתה המשמעות של המדינה בעיני האזרחים? ובכן, לאחר שהראתי, אני מקווה, את נחיצותה של המערכת הבנקאית לאזרחים, נשאר לתהות באיזה סוג של מערכת אנו חפצים, האם היא צריכה להיות ריווחית? (גם מלכ"ר יכול להיות ריווחי), האם היא צריכה להיות תחרותית? איזה סוג שירות מגיע לאזרח "רגיל" שאינו נמנע על אחד מהמסלולי הצמיחה של הבנק (מסלול צמיחה זה אחד הפטנטים המחליאים שקיימים, לדוגמא: אם אתה סטודנט, סביר להניח שיפנקו אותך מתוך ראיה לעתיד כי מחר תתחיל להרוויח heavy money) האם זה נותן את הלגיטימציה להציק ללקוחות שאין להם עם ריביות מטורפות, עם טורים ארוכים, עם רדיפות על חריגות ועם פיתויים להלוואות לא כדאיות? לא! אסור, זה מגעיל לראות איך אנשים כורעים תחת נטל יומיומי ומתקבלים בזלזול, בעמידה בתור משום שאינם הם מוגדרים במסלול פרטי למשל, מדוע שלא ייעצו להם איך לבנות אשראי בטוח ולהמנע מחריגות, הרי הבנקים הם אלה שהקנו לאותם לקוחות את האפשרות לחרוג לסכומים גבוהים, מדוע? ככה, זה לא שהם מרוויחים עליהם כפי שהלקוח הפשוט נוהג לחשוב (הכסף הגדול מגיע מהמגזר העסקי ומלקוחות עשירים) אלא משום שלבנקים לא אכפת! ובכל זאת, אם נהיה הוגנים כלפי הישות המסורבלת הזו שתמיד בוחרת להתמם ולהסתתר מאחורי גודלה, את לא אשמה, זו המדינה שאשמה בכך שנתנה לך להתפרע, בכך שביקורת המדינה מתייחסת בעיקר רק לנתונים ודוחות כספיים אך לא לשירות ויעול, הרי הבנק הוא אחד הגופים הבזבזניים והלא יעילים שיש ובכל זאת הוא מדווח על רווחים וזה מעלה כמובן את השאלה, הכיצד יתכן? ובכן, הבנק יכול להרויח יותר, רק שהנהלתו מתנהלת כמו בימי קדם, ע"י אגו ויצרים וכאשר מתעסקים באלה, הלקוח הוא זה שישלם, ועל כן - מעצמה כלכלית ? לא תודה, לא רוצה להפוך לכזה.

ettt

New member
טוב אני אגיב למרות

שלא ממש רציתי. 1. אני שמחה שלכלכלנים בלינסיון יש עבודה. אני רק חושבת שזו עובדה לא נכונה... אנימסתובבת עם כלכלנים מסיימי תואר- יותר מ-50% מהם או שלא עובדים או שלא עובדים בתחום. ואנימדברת על אלו שסיימו לפני שנה 2. אולי המנהלים שלך התייחסו אלייך ככה. אני בקשר טוב מאוד עם המנהלים שלי, ולא על בסיס "לקקקני" אלא על בסיס של הערכה וכבוד הדדיים וזה דו כיווני. 3. אני לא חושבת שהמערכת מושלמת, אבל מצד שני היא גם לא לגמריי מסואבת. זה לא שחור ולבן. יש פה שרשור על מישהי שהתעצבנה על זה שלא מסכימים לתת לה מידע בלי קוד זיהוי- אתה לא חושב זשזו קצת היתממות, הרי על כל צ'ק יש את מספר החשבון ומס' ת"ז. אנשים פשוט אוהבים לשנוא את הבנקים, ולפעמים לא עוצרים וחושבים. אם הם היו עושים את זה אולי הם היו מגלים שחלק מהטענות שלהם פשוט לא צודקות (חלק כן מוצדקות- לא אמרתי שלא)

רואי32

New member
זו הבעיה!!

אתי (כי האנגלית שלי לא משהו) כלכלנים צעירים כמו חברים שלך חושבים שבשוק התעשייתי לא יקבלו אותם ולכן הם לא מנסים והולכים לכוון הקל - בנקים ושם הם נקברים מהיותם סטודנטים-כי יש את החברת כח אדם ששולחת אותם לסניפים, הם מוכיחים את עצמם ונשאבים בסופו של דבר לאיזה סניף. בעיה למה? כי עתודה ניהולית זה חחחררררטטטטאאאא , השורה הזאת בקורות חיים של עובד בנק, לא משנה כמה יפה הוא יסדר את הפקידות בבנק, שווה כקליפת השום השבוע הייתי בלשכת תעסוקה ודיברתי עם הפקידה על המצב חרבנא בארץ ואבטלה וכו'.. והיא אמרה לי מפורשות - אתם פקידי הבנק פשוט בעיה-ככה, אז שלא יעבדו עלייך אתי שיקבלו אותך הלוואי להיות עובדת קבועה בסניף אבל שתדעי שזה בולשיט, תתפתחי לילה טוב רואי

למעלה