שאלה לי ..למי שיודע /ת

קליל 1

New member
שאלה לי ..למי שיודע /ת

האם נסיעה של ילד בן 16 לחו"ל מחייבת אישור של 2 ההורים לנסיעה כזו? הנסיעה במסגרת בית הספר .. ההורים גרושים.

יערית

New member
לא שיש לי ניסיון-לא שיודעת

אבל בכל זאת אקפיץ את ההודעה עם תשובה מהבטן שלי: במידה ויש לנער שני הורים חיים ושניהם האחראים הבילעדיים לשלומו מלבדו, מצפוני היה מדריך אותי לשתף גם את ההורה השני ולשאול לדעתו,בכל זאת הוא ילד<נער> של שניהם.

קליל 1

New member
../images/Emo51.gif על ההקפצה

לעניין עצמו? בתאוריה..זה נכון..במציאות?לא כל כך..לצערי

בשדה התעופה

הם עירניים לנושא שמדובר בילדים קטנים קטנים. אך שזה ילד בן 16 סביר להניח שלא...יחד עם זאת למה לקחת ריסק? במידה ואתם גרושים והוא צריך דרכון חדש... במילא יבקשו חתימת ההורים...

קליל 1

New member
לגבי הדרכון..

אז נכון שחתמתי לו על דרכון..וזה היה לפני כמה חודשים.. והשאלה שלי..האם לא צריך לקבל אישור/חתימה על כל נסיעה? הרי תאורתית..היא יכולה לקחת את הילדים לחו"ל..ולא לחזור..לא?

תאורטית זה נכון.

אך..יש לך ילד בן 16..בר דעת..וגבר לכל דבר לפי ההלכה. ולפי בית המשפט. אפילו יצא עם אימו לחו"ל.. ויצהיר שזו לא היתה חטיפה ויצהיר שברצונו לגור עם אמא שלו בחו"ל.. זו זכותו המלאה. לרוב ב 90 אחוז אם הילד יגיד שרצונו לגור עם אמא שלו..בית המשפט יאשר לו. ככה אישרו לי משמורת קבועה על בני בכורי שהיום גר איתי. הגיע אלי חמשה חודשים אחרי שעזבתי את הארץ. רצה לבוא..וקיבל את מבוקשו. בית המשפט נוטה לתת לילדים את מבוקשם..במיוחד עם הם עיקביים ברצונם.ו גיל 13.

ולא חשבת על זה לפני שחתמת ../images/Emo35.gif

אם אתה לא סומך על הגינותה של גרושתך, לא היית צריך לחתום על הסכמה להוצאת\הארכת דרכון. אם אתה כן סומך עליה, למה לך להתעסק בתיאורטי ? חסרות לך דאגות אמיתיות ?

r o n i t 3 7

New member
אישור חתימת ההורים

נדרש רק הילד אמור לטוס לארה"ב, במידה והטיסה היא לאירופה, ונתת את הסכמתך בכך שחתמת על הדרכון - אין צורך בחתימת 2 ההורים. יודעת מניסיון... במידה ואינך מעוניין כי הילד יטוס אתה יכול להוציא לו צו עיכוב יציאה מהארץ, לדעתי חבל לפגוע בו בגלל האמא, הבחור כבר מספיק גדול לשתף אותך בדברים שכאלה במידה ואין שיתוף פעולה מהצד השני [האמא]. בהצלחה

tal68

New member
תגובה לגביי נסיעה לחו"ל של ילד

היי במידה וכבר יש לילד דרכון את לא צריכה שום אישור מהאב .(בהנחה שהוא מסכים) רק אם את צריכה להוציא לילד דרכון (אם יש לו ת.ז הוא יכול להוציא לבד ) את צריכה את אישור האב במקרים מיוחדים כגון אם האב אינו בקשר ניתן לפנות למנהל משרד הפנים שבאיזורך , הם נותנים אישורים חריגים

למעלה