שאלה לי לימנים:

locutos

New member
זה יעזור ../images/Emo13.gif

אבל לא חבל על המשאית והאוניות שנצטרך לשרוף אח"כ?

locutos

New member
זה יעזור

אחריי הרבה הרבה הרבה שנים. כי החינוך בבית לא מפוקח...

locutos

New member
למה שירצו לפקח?

אני חושב שיש להם דברים משלהם לעסוק בהם במקום לתמוך בפלסטינאים. אני חושב שזה גם לא יעזור במיוחד, אחריי הכל ייקחו דורות עד שיגדל דור נטול שנאת ישראל...

ציטוט, "מדינה משלהם"

יש להם 23 מדינות (לא כולל בלגיה וצרפת.) מצידי שיקימו מדינה בקנדה

locutos

New member
שאלה לי לשמאלן:

האם אנחנו כמדינה יהודית אמורים לתת אזרחות לערבים עוינים? אתה לא שם לב לסתירה האידיאלוגית והפילוספית הקשה שאתה מעמיד בהודעתך. אם אנחנו מדינה יהודית הפועלת להגדלת הרוב היהודי בא"י איך נתינת אזרחות לערבים הטובחים בנו תעזור לנו בהגזמת מטרה זו. אני חושב שהמספר קטן בהרבה אצל בעלי האזרחות כי הם מקבלים כל מיני הטבות ממדינת ישראל שערביי שאר המדינות הערביות כנראה רק חולמים עליהן ולכן הם מעדיפים לתמוך במפגעים כספית ולא פיסית.

אני לא מציע לתת לאף אחד נוסף אזרחות

ישראלית. ותיקון למה שאמרת: אנחנו לא "מדינה יהודית הפועלת להגדלת הרוב היהודי בא"י" אלא מדינה הפועלת להגדלת הרוב היהודי בתחומי המדינה, וזה לא כולל את כל ארץ ישראל. אתה מאשים בהודעתך את ערביי ישראל בעלי האזרחות בסיוע כספי למפגעים, בלי שום הוכחה לכך. אז לאיזו תגובה אתה מצפה? תוכיח קודם את דבריך.

locutos

New member
גם אתה לא נותן תימכה מוכחת לשאלתך

אין לך את המידע הכי עדכני לגבי הבעיה ואפילו אין לך דוחות ממשלתיים על הנושא. אז מה אתה רוצה ממני? אני חושב שאתה יודע בדיוק כמוני שהערבים הישראליים תומכים בערבים הפלסטינאים כספית, וגם אם לא כספית (החלק שלא) תומך במאבק שלהם בצורה אידיאלוגית... תקרא את מגילת העצמאות ותיווכח כי המילה ארץ מופיעה בה יותר מהמילה מדינה... "...עם העם העברי העצמאי בארצו..." "...אנו קוראים אל העם היהודי בכל התפוצות להתלכד סביב היישוב בעליה ולעמוד לימינו במערה הגדולה על הגשמת שאיפת הדורות לגאולת ישראל..." ועוד הרבה דוגמאות. אני מודע לכך שהרוב היהודי לא יכול (בינתיים) להיות רוב יהודי בכל ארץ ישראל "מנהר הפרת ועד נהר מצרים", אבל בתחומי מדינת ישראל (לפחות של גבולות 79) אנחנו צריכים תמיד בראש ובראשונה לפעול לקיום הרוב היהודי ולהגדלתו. אני חושב שהתגובה שאתה קיבלת כאשר הסתמכת על עובדה לא מוכחת ב1000% הייתה יותר סבירה מהתגובה שאתה סיפקת...

בארץ ישראל...

למה לדעתך נכתב שהעם הישראל הקים את מדינתו בארץ ישראל, ולא נכתב שארץ ישראל הוכרזה כארצו של עם ישראל? בדיוק בגלל שלא כל הארץ הולכת להיות המדינה שלנו, אלא רק חלק ממנה. בתחום המדינה אנחנו אכן צריכים לדאוג להישאר רוב, שלא יקרה לנו מה שקרה ללבנון ברגע שהמוסלמים הפכו לרוב. בגלל זה, אסור לנו לספח אלינו עוד שטחים עם אוכלוסיה לא יהודית.

locutos

New member
זה ענין פעוט

הרעיון היה שכל ארץ ישראל תהיה שלנו. אפילו השמאל רצה בכך, ראה: הצעת ההסתדרות הציונית ב1919 לחלוקת ארץ ישראל. כשהאנגלים חילקו את ארץ ישראל הם קיבלו הצעה של ההסתדרות הציונית להקדיש לעם היהודי את גבולות מלכות שלמה, במקום זה הם פירקו את הארץ לגבולות מוזרים... זה שהמדינה שלנו נמצאת על השטח שנקבע בצורה שרירותית ע"י בריטניה לא אומר שאלו הם הגבולות הסופיים שלה, לכן במגילת העצמאות ובמועצת העם לא נקבעו הגבולות של מדינת ישראל, הם החליטו לחכות. כמו שאתה רואה הם צדקו בהחלטה שלהם כי גבולות מדינת ישראל משתנים בצורה תכופה ועצם השתנותם בתדירות שכזאת מעידה על חוסר היכולת של הגבולות הקודמים לספק את הצדדים לכן הגבולות השתנו משתנים ועוד ישתנו. שים לב ש"שטח עם אוכלוסיה לא יהודית" = "שטח שעדיין אין בו אוכלוסיה יהודית". אם לא היינו פועלים לפי עיקרון זה אז לציונות לא הייתה שום משמעות מעשית.

לא מסכים איתך:

הבעיה בשטח עם אוכלוסיה לא יהודית איננו החוסר באוכלוסיה יהודית, אלא ההימצאות בו של אוכלוסיה לא יהודית. הרי אם אנחנו רוצים מדינה עם רוב יהודי אז אנחנו לא יכולים לספח אלינו שטחים עם מליוני לא יהודים אלא אם אתה מתכנן ממשל אפרטהיד, גירוש או גיור כפוי.

Zack DA

New member
רגע

אתה באמת מבקש ממני להביא הוכחות לתמיכתם של חלק מערביי ישראל בטרור ?

locutos

New member
ואיפה ההוכחות

הגורסות כי הפלשטינאים האזרחים משתתפים פחות בטרור?!

איפה ההוכחות שאתה לא משתתף בטרור?

מי שמאשים מישהו אחר במשהו, חובת ההוכחה היא עליו, ולא המואשם הוא זה שצריך להפריך את האשמה.

לאלוהים1980 ולכל חברי הפורום

אלוהים- קראתי את שאלותייך ונראה כאילו התשובה כבר נמצאת אצלך ובכן, אם תשובתך היא כפי שהבנתי מדברייך אני מסכימה איתך במאת האחוזים לחברי הפורום- שאלה נוספת יש לי שאולי תפתח עוד כיוון לחשיבה- האם כל דרכי הכח, הצבא, האלימות, אי פעם בהיסטוריה פתרו אי פעם בעיה מדינית/כלכלית/חברתית כל שהיא לתווח הארוך? התשובה היא חד משמעית: לא כמו שהיטלר בזמנו לא הצליח להכחיד את כל העם היהודי כך גם אף צבא אפילו הגדול בעולם לא יכחיד עם אחר עד הסוף במיוחד לא עם שנלחם בדרך הפרטיזנים כמו הפלסטינאים (שוב- עוד לא קרה בהיסטוריה שצבא גבר על לוחמים פרטיזנים) ומצד שני, האם חינוך , הידברות (ועוד פעם חינוך) עזר? קשה לי לזכור מקרה שלא. אם כך, מה עדיף? לזרוק את כולם לים או להתחיל במסע ארוך, מייגע אך סופי ולתווח הארוך של חינוך והידברות?

E l i z a b e t

New member
יופי של לוחמה פרטיזנית

ואם נקרא לילד בשמו, זוהי לוחמה של טרוריסטים כי פרטיזנים הם פלוגה של לוחמים בלתי סדירים מבני המקום שהתקלטו בגדודים קטנים ועצמאיים למלחמת-הטרדה בעורף של האויב הפולש. איך הפלסטינים מתאימים להגדרה הזו, אני לא יודעת הביטוי המרכזי פה הוא "אויב פולש", אנחנו לא פלשנו לשום מקום. כי אנחנו בארץ שלנו, במדינה שלנו! ומה הקטע הזה של הכנסת מלחמת העולם השנייה למצב האקטואלי? הרי אין מה להשוות את הזמן ואת התנאים של כל אחד מהצדדים. כל מה שאנחנו מנסים לעשות זה לחיות!!!מותר, לא? וכדי לחיות במדינה שלנו, כי עליה לא נוותר, יש להילחם בטרור בכל דרך שהיא. וראינו כבר ששום הידברות לא עוזרת ולגבי החינוך, חינוך יהיה אחרי חיסולו הגמור של הטרור. יש דווקא כמה מקרים שבהם החינוך לא עוזר והם: החינוך שניתן ברשות הפלסטינאית, זהו גם חינוך לא? אבל מה תגידי שזה חינוך פרטיזני? הצחקת אותי! אפילו החינוך שניתן לפחות לחלק מהערבים שהם בעלי אזרחות ישראלית הוא חינוך לטרור, אז הינה לך כמה דוגמאות שבהם החינוך לא עוזר. ערב טוב וחג שמח, אליזבט

Zack DA

New member
קודם כל

אם כבר נצמדים להיסטוריה - התשובה היא כן - ובהרבה דוגמאות, למשל ארה"ב במלחמתה כנגד ה natives האינדיאנים. שנית, אני הראשון שאמר באשכול הזה שהפתרון הוא בחינוך. מה הטענה שלך בדיוק ? צחי

locutos

New member
אווץ'

1:0 לשמאל; איזה מין דוגמאות אתה מביא, המלחמה של ארה"ב נגד המקומיים היא לא דוגמה טובה, אבל המלחמה שלה נגד אנגליה הייתה טובה, כבר מאתיים עשרים שנה ארה"ב על המפה, מלחמת המכבים הביאה לקוממיות ממלכתית שבסירות גבוהה תימשך יותר ממדינת ישראל המתחדשת... עובדה היא שפתרונות הצבאיים כן משפיעים בטווח הארוך ואם מסתכלים מנקודת מבט אחרת (כיוון חשיבה...) אז מלחמה היא פשוט המשך היחסחם בתנאים אחרים...

הדוגמה שלו דווקא כן טובה

אם כי לא ממש מוסרית... הרי באמצעות הכוח המהגרים השתלטו על הילדים, רצחו אותם וכבשו את אדמתם.

Zack DA

New member
מדוע הדוגמא רעה ?

סתרתי את הטענה שעם אשר מתנגד בכוח לכיבוש תמיד מקבל עצמאות. אכן נשמע לנו הדבר לא מוסרי, אך הדבר מבטיח שלום, שקט ושגשוג.

למעלה