שאלה לי לימנים:

שאלה לי לימנים:

איזה אחוז מהערבים בשטחים הכבושים, חסרי האזרחות הישראלית, משתתפים בפועל בפיגועים? ואיזה אחוז מהערבים האזרחים בישראל משתתפים בפועל בפיגועים? מדוע לדעתכם אצל בעלי האזרחות המספר קטן בהרבה? האם זה לא נותן פיתרון, לפחות חלקי, לטרור?

Zack DA

New member
קודם כל ברוך שובך ../images/Emo13.gif

סביר להניח שעם האזרחות, כמובן, הפיגועים ירדו. אבל גם המדינה היהודית תרד מהעולם
זה אומר שהפתרון עובד אבל לא ריאלי. פתרון נוסף שיעבוד אך לא ריאלי (ושיפחית אף יותר את כמות הפיגועים) הוא שכל היהודים יעברו להתגורר בחו"ל.

ומה עם הפתרון השלישי שאותו לא הזכרת

שהוא כמובן מדינה משלהם עם אזרחות בה, ועם הנהגה חדשה שמתנגדת לטרור?

Zack DA

New member
גם זו בעיה

מדינה זו תהפוך למדינת טרור שתעודד אלימות ופיגועים כנגדנו.

האם זה חייב להיות כך?

ומה אם יהיה פיקוח חיצוני (אמריקאי, לא צרפתי) על המדינה הזאת?

Zack DA

New member
פיקוח לא יעזור

רק חינוך. בזה אני מאמין. כיצד פיקוח ימנע פיגועי התאבדות ?

ואיזה חינוך אתה מציע לתת להם?

אגב, לשיטתך - פיקוח יכול לכלול גם פיקוח על מערכת החינוך. שוב, אחזור לתחילת השרשור: שאל את עצמך מה גורם לכך שבין הערבים בעלי האזרחות יש הרבה פחות הצטרפות לארגוני טרור.

Zack DA

New member
איני בטוח

זה קשור למספר דברים. אבל גם ערביי ישראל קשורים בצורה ברורה למעשי חבלה וטרור. וכפי שאמרתי בעבר - חינוך לסובלנות, דמוקרטיה ושיוויון.

אתה ממחזר את הטענות שהופרכו.

העלת בעיה כביכול במדינה פלשתינאית. הצגתי לך פיתרון, ואתה, במקום לקבל אותו או לסתור אותו, חוזר על אותה טענה. האם יש טעם ככה בדיון?

כוח אמריקאי.

שיהווה כוח שיטור בתחילת דרכה של המדינה הפלשתינאית (וכך ימנע פיגועים) וגם ידאג לכך שהחינוך בבתי הספר לא יכלול הסתה.

Zack DA

New member
איזה קשקוש. נו, באמת

הכוח הזה ימנע פיגועי טרור ?? כמובן שלא. הרי הוא לא שונה מהכוחות שלנו ביכולת שלו. הוא כן יוכל למנוע מהטנקים שלנו להכנס כשצריך.

נו... ענית בעצמך.

הכוח האמריקאי לא שונה מהכוחות שלנו ביכולת שלו - משמע הוא מסוגל למנוע את רוב הפיגועים. אז למה לא לעשות את זה בעצמנו? כי בפועל, זה לא נראה שכאשר השטח בשליטתנו, יש איזושהי התקדמות בנושא הדמוקרטיה או זכויות האדם.

Zack DA

New member
הם יהרגו בנו ולא נוכל להגיב

זו תהיה התוצאה היחידה של מהלך כזה ואתה אפילו מודה בכך. מה כאן בכלל ההתלבטות?

E l i z a b e t

New member
אתה בטוח שיש אחוז נמוך?

יש אחוז נמוך-כי זה מי שחשפנו אבל מה עם מי שלא חשפנו? בקשר לעניין המדינה-בינתיים הם מופעלים ע"י ארגוני טרור כל עוד זה נמשך-איך נוכל לתת להם מדינה?! וזה שההנהגה לא תהיה תומכת טרור עדיין לא פותרת כלום-העם עדיין יהיה מופעל ע"י טרוריסטים ערב טוב, אליזבט

קחי את ההערכה הכי גבוהה שלך

ועדין תגיעי למסקנה שיש הרבה פחות מעורבות בטרור אצל הערבים בעלי האזרחות הגרים במדינה, לעומת אלו חסרי האזרחות הגרים בשטחים. עכשיו נסי לחשוב מדוע זה ככה, והאם זה לא מצביע על פיתרון לטרור. ובקשר למדינה, בדיוק בגלל מה שאמרת, אני מציע פיקוח אמריקאי, עם החלפת ההנהגה. האם זה לא פותר את הבעיה?

לא, לי יש רעיון יותר טוב

נקח את כל הערבים נעמיס אותם על משאיות ונשלח אותם לעיראק או נקח את כל הערבים לעזה ושם נביא אוניות, נעמיס אותם ונזרוק אותם לים.

למעלה