שאלה לי חברים יקרים

orengeva

New member
שאלה לי חברים יקרים

אני השתחררתי לפני שנה..קצת פחות ,נכנסתי ללימודים,אך יחד עם זאת אני מרגיש כאילו פספסתי משהו בזמן הצבא...

ואסביר,היה לי ( עד כמה שאני מניח..) יכולת להתקדם בצבא כלומר,לעשות קורס קצינים וכ"ו...

אני לפני השחרור היו לי הזדמנות בקבע ( כנגד..) ולא חתמתי...מסיבות מסוימות

ואני בזמן האחרון חושב יותר מדי על הפספוס של הקבע..ובמיוחד על זה שלא עשיתי מסלול קצונה...כי אני חושב שזה היה תורם לי במובן האישי מאוד (ככה נראה לי..)

משהו יכול לתת לי עצה/מידע ?...מה לעשות??וגם חשבון כדאיות...וכו'

בתודה מראש...

deathcaster

New member
תגובה

בתקופה של קיצוצים מאסיביים בצה"ל ותנאים די עלובים למשרת קבע מתחיל, זה לא הזמן להיכנס לקבע.

מה המקצוע הצבאי שלך?
נכנסת ללימודים? לאיזה תחום? אולי בסיומם תוכל להיכנס לקבע בתנאים יותר נורמליים.

orengeva

New member
תודה לך על התשובה...אגב אתה

מכיר מה קורה שם בתקופה הזו מקרוב??אתה בצבא כיום?

deathcaster

New member
תגובה

אני כבר לא בקבע, אבל לא צריך להיות בקבע בשביל להבין מה קורה בצה"ל והאם לחתום קבע כמשרת קבע מתחיל ללא השכלה על תיכונית כלשהי. מספיק לפתוח YNET ולשאול חברים שעוד נשארו בקבע.

orengeva

New member
תראה...אתה מאוד ראלי וזה נכון שזה

תקופה אולי לא הכי טובה מבחינה כללית ובמיוחד לטווח הארוך...
למעשה אני חשבתי לעשות קבע לתקופה נניח שנה שנתיים או קצת יותר...
יותר בשביל התחושה של תפיסת אחריות וניסיון ניהול??
מה עכשיו אתה חושב??

deathcaster

New member
תגובה

א. הגבת לעצמך

ב. "אני חשבתי לעשות קבע לתקופה נניח שנה שנתיים או קצת יותר..."- אז אם כבר החמאת לי שאני ריאלי, אני מספיק ריאלי גם לשים לב שהתחמקת לענות לי מה מקצועך הצבאי, (ואינך קצין) אז אתה הולך (גם אם נניח שתתקבל לקבע- שריאלית במצב שבו עקב הקיצוצים ישנם עשרות אם לא מאות מועמדים על כל תפקיד פנוי- הסיכוי נראה קלוש) לעבוד הרבה מאוד שעות (כולל תורנויות כמו נינג'ה תאילנדית + הגנ"ש) עבור מעט מאוד כסף- ראלית לא נראה לי חכם יותר מדי.

ג. "יותר בשביל התחושה של תפיסת אחריות וניסיון ניהול??"- כנגד זוטר? אתה מגזים. באזרחות לא חסרות משרות בהן ניתן לצבור ניסיון ניהול.

באשר לתפיסת אחריות- זה לא קשור כלל למקצוע או למיקומו, זה קשור לאדם עצמו. ישנם מנכ"לים שלא אכפת להם מכלום וזורקים אחריות על אחרים, ישנם מנקי רחובות שהם אנשים מאוד אחראים. במחלקה שאותה אני מנהל בחברה יש לי פועל ייצור שהוא אחד האנשים האחראים ביותר שהכרתי מעודי, במחלקה אחרת יש מנהל שהדבר האחרון שהוא יעשה זה לקחת על עצמו אחריות

הפוך, גוטה, הפוך

הסיכוי שיגייסו אותך כי יש לך נסיון אמיתי מהאזרחות גבוה יותר.
אני בתור מפקד לא הייתי ממהר לתת למישהו להתאמן על החיילים שלי ולעשות עליהם טעויות..

למעלה