שאלה לי היום

אינדיגו

New member
שאלה לי היום../images/Emo39.gif

אהלן, מקוה שלא כועסים עליי עוד... בני בן 2.4 ונמצא בגן פעוטות עד גיל 2.6 , הוא אחד מהבוגרים שם וניתן בהחלט לומר כי הוא מתקדם ובוגר מכל השאר. לא אכביר בסופרלטיבים , אומר שהוא דומה לי בכישוריו האינטלקטואליים
(נעה , הסמיילי אכן רעיון טוב..). בכל אופן, הגננת בגן הגדולים משוחחת איתו זה מכבר על מעבר לגן אצלה , והוא לא מתלהב מהנושא כלל. הוא אוהב מאוד (ואולי רגיל) למטפלת הנהדרת ולגננת המעולה שיש לו כעת , בנוסף הוא הגדול השולט והמוביל כעת בגן. אנו מנסים לבדוק איתו בזמן האחרון את האפשרות גם כן , והוא מתעקש ודורש להישאר בגן הנוכחי. היום בבוקר לקחתי אותו לגן , ובדרך הוא הבהיר שהוא רוצה לגן של הקטנים (בהמשך לשיחה שקיימנו אתמול בערב בנושא). שני הגנים נמצאים באותו מקום עם מנהלת אחת. היא חושבת שהוא מזמן מוכן למעבר וכי השתלבותו שם (אצלה) תהיה מיידית וחלקה. אני חושב שצריך לתת לילד גם לומר את דברו , ולמרות גילו הקטנטן , להתחשב ברצונותיו. האם נכון כך לעשות? האם שווה בכל זאת לנסות? מה דעתכן/ם? מבחינת מנהלת הגן , היא רוצה לבצע את המעבר מיד אחרי פסח.

לאה_מ

New member
מכיוון שהוא מביע את רצונו בצורה כל

כך נחרצת, הייתי אומרת שזה יהיה עוול לא להתחשב בכך. אני לא חושבת שיש פסול בכך שילד הוא הגדול, השולט והמוביל בגן. יש גם ערך להקניית בטחון עצמי לילד. האם מדובר על מעבר שלו לבד או שיש עוד ילדים מקבוצת הפעוטות שיעברו איתו? אולי בקבוצה של כמה חברים, הוא ישנה את דעתו. אני לא הייתי הולכת בניגוד לדעתו המפורשת. מה שכן, אם הגננת מסכימה, אפשר אולי להציע לו "תקופת נסיון" (לך לקבוצת הבוגרים כמה ימים, ותחליט איפה אתה מעדיף להיות). ועוד דבר - האם בספטמבר הוא יעבור קבוצה בכל מקרה? כי אם כן - זו סיבה נוספת למה לא שווה לעשות מזה עניין עכשיו. ואגב, למנהלת הגן יש עוד שיקולים, שלאו דוקא נוגעים לבנך (למשל, אולי יש לה עוד מועמדים להצטרפות לקבוצת הפעוטות, והיא רוצה "לפנות שם מקום"? אני לא אומרת שזה נעשה בחוסר תום לב מצידה, אני רק אומרת, שאצלה יש שיקולים רלוונטים נוספים - בנוסף על השיקולים הנוגעים לילד שלך ולמוכנות שלו למעבר). ילד שמביע דעה ברורה ונחרצת, יש לכבד את דעתו ולא להתעלם ממנה ולכפות עליו מעבר שהוא מתנגד לו. אם אתם חושבים שעדיף שהוא יעבור, נסו לשכנע אותו, שוחחו איתו על כך, נסו לעשות יחד איתו רשימה של "בעד ונגד".

אינדיגו

New member
לאה יקרה , קלעת בול כרגיל.

1. אולי תעבור איתו ילדה נוספת , זה לא ברור עדיין. 2. הוא אמור לעבור בכל מקרה לקבוצת הבוגרים בשנה הבאה. 3. הגננת אכן אמרה שהיא מתכוונת להכניס פעוטות לכיתתו אחרי פסח , ו"לא מתאים לעומר להיות בסביבה הקטנה , הוא בהחלט מוכן מתאים וראוי להיות בכיתת הבוגרים" (ציטוט קרוב ככל האפשר).

לאה_מ

New member
אבל לעומר זה לא מתאים!

הוא לא מעוניין, ומבחינתך זה מה שחשוב. השיקולים של תוספת פעוטות לגן רלוונטיים לגננת, אבל לא לך. אני חוזרת על הצעתי להכנה משותפת עם עומר של רשימת בעד ונגד, וגם - אם הגננת מסכימה - לתקופת נסיון. לא הייתי מנסה להפעיל עליו לחץ לכיוון מסויים, אלא אם כן לדעתכם לאחת הקבוצות יש יתרונות משמעותיים על פני השניה.

limori

New member
אינדיגו.....

אין ספק שאת הכשרון האינטיליגנטי הוא ירש ממך...
בכל אופן אני אישית לא היתי מעבירה אותו. עומר מאושר שמח כייף לו ללכת לגן..והוא מסביר זאת יפה מאד... ההשארות עם הקטנים לדעתי לא תפגע בהתפתחות שלו. השאר אותו בגן עד סוף השנה בלבכי בשנה הבאה הוא יעבור לקבוצה של הגדולים. יום נעים לימור

ליאת +

New member
וחוץ מזה- אם לא מתחשבים בדעתו: אז

למה הוא (עומר) נשאל מלכתחילה???

לאינדיגו-כתבת ש...

בקבוצתו הנוכחית עומר שלך נחשב מבין הבוגרים אבל אולי לא מספיק בוגר רגשית כדי להשתלב בקבוצת הגדולים ואפילו הוא חש בכך.אולי תנסו לברר אם ניתן להשאיר אותו עוד זמו מה בקבוצה הנוכחית כדי לחזק את הביטחון שלו ואם בכל מקרה יהיה עליו לעבור בשנה הבאה לקבוצה הגדולה אפשר להמשיך לקחת אותו לגיחות קצרות שבמהלכן ילמד להכיר את הגננות,הפעילות והסביבה,בדרכ כלל מניסיוני כשילדים לומדים להכיר משהו שבתחילה נראה חדש ולא מוכר הם גם מוצאים בו יתרונות. שלך חנה גונן

אינדיגו

New member
תודה לכולכן על התשובות ../images/Emo140.gif

1. עומר בוגר מאוד רגשית גם כן , אין לי ספק שהוא ישתלב שם (בקבוצת הבוגרים) היטב , אם יעבור. 2. אנו שואלים את עומר ורק בהסכמה מלאה שלו נעשה את המהלך , או לפחות את תקופת הנסיון. 3. גם אני בכיוון של המתנה עד שנה הבאה , אשתי צריכה לישון על זה עוד קצת (הגננת עלולה למות מזה
...). 4. מבטיח לעדכן כאן על ההחלטה הסופית בזמן הקרוב. נ.ב. - Limori , את צודקת , הוא ירש זאת ממני , הוא חכם ויפה להפליא , הכל ממני
....

vered4

New member
מהדברים שלך משתמע שהגננת לוחצת?

אני מקווה שהיא תדע לכבד את ההחלטה שלכם.

michal@gal

Active member
מנהל
סיפור דומה קרה לנו בתחילת השנה

אופיר היה אמור להיות בכיתת הקטנים ואחרי שבוע הוחלט להעבירו לכיתת הגדולים (היה מקום, והוא היה הגדול ביותר בקבוצת הקטנים). ביום הראשון אופיר שמח מאד לעבור לקבוצת הגדולים, אבל אחר כך הוא סירב להכנס לשם, ודרש להכנס לקבוצת הקטנים. הגננת "זרמה" איתו, לא הכריחה אותו להכנס בבוקר אל הגדולים, אבל במשך היום, כשהתחילו הפעילויות, היא היתה משלבת אותו עם הגדולים (מפתה אותו למשחקים שלהם שיותר התאימו לו). לקח כמעט חודש עד שאופיר הסכים לעבור קבוצה. די מהר אפשר היה לראות שההחלטה היתה נכונה עבורו, הוא ממש פורח בקבוצת הגדולים. (גם בקטנים הוא פרח, אבל כמו קטן, ועכשיו כבר כמו גדול). בסופו של דבר אני שמחה שהלכנו עם ההצעה של הגננת, ולא התעקשנו להשאירו עם הקטנים.

limori

New member
אינדיגו אתה בהחלט יכול להיות חבר של

יקירי.... אתם חושבים אותו דבר.

אינדיגו

New member
כמה דברים:

1. אכן הגננת לוחצת , אך אנו נחליט בסוף. 2. מיכל , אין לי בעייה עקרונית עם המעבר. אני מעדיף לזרום עם רצונותיו של בני. 3. נו Limori , אשמח להיות חבר של יקירך , ולו רק בכדי שתסלחי לי כבר על כל עוונותי
... וחוצמזה , יקירך צודק.

למעלה