שאלה לי אליכן

hoday11

New member
שאלה לי אליכן

שבוע טוב ומבורך לכולן, רציתי לשאול בקשר להתקפי כאב , קיבלתי כבר מיספר פעמים התקפי כאב נוראיים משתקים כואבים בהפרש של מיספר שבועות, יש לי כדורים שמותר לי לקחת אותם רק בהתקפים כאלה, ההתקף האחרון שלי היה ביום שישי באמצע השינה, התעוררתי מהכאבים, אך כניראה זה היה יותר מדיי מאוחר והכדורים האלה לא עזרו בכלל , לקחתי כדור נוסף ממסטל חזק שגם אותו אמרו לי לא לקחת בכאב רגיל, גם זה לצערי לא עזר, לקח לי מיספר שעות בכדי שהכאב יעזוב אותי וכמובן בכדי שאוכל לזוז לא יכולתי להזדקף, . רציתי לשאול האם אתן יודעת על התקפים מסוג זה , האם יש כדורים שעוזרים בהתקפים אלה,האם ההתקפים האלה הולכים לתקוף אותי בתדירות יותר גבוהה? האם זה אומר שמצבי באינדו' הוא ממש חמור? בכול אופן תודה ושבוע טוב ומבורך שוב לכולן עם הרבה בשורות טובות

ר ו מ י ה

New member
שבוע טוב

לצערי כאבים כמו שאת מתארת אופיינים לנשים החלולת באנדומטריוזיס. לשאלותיך- 1. לכל אחת יש את הקוקטייל למניעת כאבים המועדף עליה שבד"כ הושג/מצא לאחר ייסורים. לא מזמן היתה פה המלצה על מרפאת כאב- שווה לקבוע תור להתייעצות איתם. 2. ע"מ למנוע כאב כמו שאת מתארת, מומלץ להיות תחת דיכוי רצוף של גלולות או דקא'. 3.לחומרת הכאב אין קשר לחומרת המחלה- ישנן נשים עם אנדו' קל שסובלות יסוריי תופת וישנן נשים עם אנדו' בדרגות הגבוהות שאינן סובלות כאבים הכל תלוי במיקום הנגעים וההידבקויות. שהשקט ישוב לשכון בגופך במהרה

hoday11

New member
תודה לך רומיה

רומיה תודה ושבוע טוב ומבורך, אני אציק לך בשאלה נוספת, מה השם המלא של גלולת דקא', אני אנסה להשיג את זה כאן. אני על גלולות, אך עדיין מדממת מדי פעם וכאבים יום יומיים, וכאבים משתקים מדי פעם, האם זה אומר שהגלולות לא מתאימות לי? סליחה על השאלות ועל הבורות שלי בעניין למרות שאני חולה כבר קרוב ל4 שנים, פשוט רומיה נפלתי על רופאים לא "נעימים" בלשון עדינה. בכול אופן תודה על הברכה ועל התשובה . הודיה

ר ו מ י ה

New member
הסבר

דקאפפטיל 3.75 אינו גלולה אלא אנלוג המגיע כזריקה חודשית ומטרתו לדכא את המערכת ההורמונלית וע"י כך למנוע ביוץ. רבות מנשות האנדו' משתמשות בדקא' לתקופות ממושכות של עד חצי שנה. את האישור/מרשם לדקא' ניתן לקבל רק מרופא, אך רוב הרופאים המבינים במחלה לא יהססו ויתנו אותו לחלות האנדו'. לדקאפפטיל אומנם יש תופעות לוואי שעשויות להיות לא נעימות (סימפטומים של גיל המעבר), אך למי שסובלת מכאבים זוהי הקלה ניכרת. האם את מטופלת אצל רופא המבין במחלה? אם לא, מומלץ לגשת, אפילו באופן חד פעמי,לייעוץ במרפאת האנדו' בתה"ש. לגבי הגלולות- האם הן נלקחות ברצף (ללא הפסקה והמתנה לבוא הוסת)?

hoday11

New member
רומיה........

רומיה שוב תודה על התשובה , מאוד מעריכה, . אני מטופלת עם רופא שביצע את הניתוח, אך כמובן לא הצליח בגלל הכמות הגדולה , אח"כ הוא ביצע מבחנה, אך זה ניכשל, האינדו' הרס הכול , והוציאו לי רק 2 בציות משחלה אחת לא טובות, יש לי בנוסף סיסטות, ועוד. הפעם הוא לא מוכן לעשות עוד מבחנה הוא אומר שזה מיותר, אין לי סיכוי , . בכול אופן נסחפתי עם תיאור המצב , אני מיצטערת, לעניין השאלה הוא נחשב רופא מעולה במנהטן, אך הוא לא נחמד, ולא נותן לי שום מידע על גופי , את כול המידע עליי גיליתי דרך אחיות. לכן מחר אני הולכת לחוות דעת נוספת , בתיקווה שהיא תיתן לי מידע על מצבי ועל האפשריות ועל האחוזים, אני ממש בתיקווה כי זה עולה הרבה מאוד כסף. בעניין הגלולות, נתנו לי אותן לשבועיים , היו צריכים להתחיל מבחנה, סירבו להתחיל, אמרו לי להתחיל שוב גלולות , בערך 3 שבועות על גלולות, מבלי לדעת מה הלאה, הוא לא נותן הסברים, גם אם אני מבקשת . רומיה לכן עזרת לי הרבה , תודה. {דרך אגב הסיבה שהוא חושב שאין לי סיכוי הוא שהfsh שלי הוא 10.8 } הודיה

ר ו מ י ה

New member
כדי להגיע לדיכוי מלא

עליך לקחת את הגלולות באופן רצוף וללא הפסקה (יש כאן בפורום נשים העושות זאת במשך שנים), ממליצה לך להתייעץ ע"כ עם הרופא החדש. fsh של 10.8 הוא לא אידיאלי, אך גם לא סוף פסוק אלא נחשב גבולי. יחד עם זאת, כאשר הטיפול עולה כל כך הרבה כסף (והוא לא בסל הבריאות כמו בארץ), נלקחים שיקולים נוספים ומכיוון שאת מתמודדת בשתי חזיתות לא פשוטות fsh + אנדו ' השיקול שונה. תסתכלי על מכלול הנתונים באופן אובייקטיבי ותקבלי את ההחלטה הנכונה לך. אף אחד לא ימנע ממך להיות אימא, יש דרכים שונות לכך ואני מקווה שתמצאי את הדרך הנכונה לך. האם את מגיעה לארץ בקרוב? במידה וכן אשמח לתת לך המלצות של רופאים איתם ניתן להתייעץ על התחומים הרלוונטיים (פריון ואנדו'). בכל אופן, ממליצה לך בחום להתייעץ עם הרופא החדש על גלולות ברצף- זה יכול למנוע ממך את הכאבים המשתקים המגיעים בעקבות האנדו'. אנחנו כאן

hoday11

New member
ושוב תודה רומיה

תודה על כול המידע שנתת לי , במיוחד בעניין של 2 החזיתות שעל זה לא חשבתי , פשוט חשבתי על הfsh מרוב שאני רוצה להאמין שיהיה לי ילד\ה משלי, אך את הארת את עניי בעניין הזה. מחר בבוקר לפי שעון ארה"ב , אני אצל הרופא ואני מקווה לבשורות טובות. ובקשר לארץ , אני עדיין פה לבנתיים, מקווה לחזור ברגע הנכון . אבל בכול אופן תודה על הכול, הודיה

כאב

הי , לי באופן אישי מאוד עוזר הוולטרן בזריקות, לצערי אבל לא למשך הרבה זמן אבל אולי כדאי לך לנסות או שכבר ניסית?

למעלה