שאלה לי אליכן

limori

New member
שאלה לי אליכן

רואי התחיל לפני כחודש ללכת לשיעורי שחיה. בהתחלה הוא סרב ללכת אבל בכל פעם שהגענו לבריכה הוא שמח מאד והשתתף מצוין. אתמול המדריך החליט להעביר אותו לקבוצה של מתקדמים יותר. הוא לא הסביר לרואי לא התיעץ ולא אמר לי שום דבר פשוט לקח את רואי הושיב אותה על שפת הבריכה עם הקבוצה המתקדמת והלך. רואי ישב בהה בבריכה ולא אמר כלום. ניגשתי למדריך והוא הסביר לי שרואי עובר קבוצה וכו.... המדריך בקבוצה של המתקדמים מאד קשוח. הוא לקח את רואי לסיבוב שחיה ובכל פעם שרואי הוציא את הראש מהמים הוא צעק - "רואי תכניס את הראש יותר זמן למים אל תוציא את הראש מהר מידי" ורואי עם חנק בגרון ורצון עז לבכות אמר לו "אני לא יכול לנשום הרבה זמן במים" והמדריך אמר - רואי במים לא נושמים, קדימה תכניס את הראש. בגמר הסיבוב רואי יצא מן המים ואמר למדריך שהוא כבר חוזר. הוא רץ אלי וידעתי שהוא יתחיל לבכות ואכן כך הוא בכה כ"כ ואמר שהוא לא אוהב את המדריך הזה והוא רוצה לחזור לקבוצה השניה. פניתי למדריך הראשון ושאלתי אותו אם אפשר להשאיר את רואי עוד קצת איתו ושכניראה המדריך השני הוא קצת קשוח ולא מתאים לרואי. המדריך אמר שרואי לא יכול להישאר איתו כי זה בזבוז זמן. פניתי למדריך השני וביקשתי ממנו להיות פחות קשוח עם רואי - אבל אני נשבעת לכם שהוא צחק עלי ואמר לי הילד מפונק, אין לך מה לדדאוג עוד שני שיעורים איתי והוא "קמפאון" אלוף. רואי לא הסכים להמשיך לשחות והלכנו הביתה. דיויד חושב שאני מגנה יותר מדי על רואי. מה היתן עושות? להשאיר אותו בקבוצה הראשונה להעביר אותו? אני אנסה שוב לדבר עם רואי אבל הילד שלי הוא מאד החלטי ומאד אסרטיבי ולא קל לשכנע אותו.

אביטל +

New member
אני בעד להשאיר אותו בקבוצה הקודמת

(וגם לתת למדריך הטיפש הזה איזו בעיטה טובה בביצים) אין טעם לעשות לרואי טראומה מהשחיה, שישחה בקבוצה בה הוא נהנה. אם אתם רוצים שילמד לשחות קצת יותר טוב אז תחפשו מדריך אחר, או שתלמדו אותו בעצמכם. בקשר להגנה יתרה, לדעתי, יש בהחלט מקום להגן על ילדים מפני מבוגרים כאלה. עם ילדים אחרים צריך ברוב המקרים לתת להם להסתדר בעצמם. וכל זה מזכיר לי את שיעורי השחיה של אחי. אחי הצעיר נולד כשהייתי בת 12. כשהוא היה בן 5 ואני בת 17 הוא הלך לשיעורי שחיה. בהתחלה הוא הלך עם ההורים שלי, וכשהתחיל החופש שלי אני לקחתי אותו. אין לי מושג מה המדריך שלו חשב שהוא עושה אבל אחי היה יושב במשך כל השיעור על שפת הבריכה ובוכה. פשוט ככה. (אין לי מושג גם מה ההורים שלי חשבו לעצמם אבל זה כבר עניין אחר...). אני הייתי בהלם, ואחרי שיעור אחד כזה החלטתי למצוא דרך כדי לעודד לשחות. הבטחתי לקנות לו כדור (משאת נפשו באותם ימים) וגם הלכתי איתו בעצמי לבריכה ולימדתי אותו לשחות. ובקיצור זה עבד ואחרי כמה שבועות הוא שחה כמו כלום.

לאה_מ

New member
לימור, היה לי בדיוק סיפור כזה

עם עומר. הוא הלך לחוג שחיה עם מדריך (דוקא צעיר ונחמד), שכנראה שכח שהוא מדריך של ילדים בני 5-6 ולא מ"כ של כיתה בטירונות. הוא התנהג אליהם מאד בקשיחות, גער בהם, צעק עליהם וכו´. אני מודה שאני לא הייתי מאד ערה לכך (בזמנו, שירה היתה קטנה, ובמהלך השעור של עומר, אני הייתי איתה בבריכת הפעוטות, ולא הייתי קשובה למה שמתרחש בשעור. אני גם לא אמא מי-יודע-מה מגוננת). בכל מקרה, בשלב מסויים עומר הביע חוסר רצון ללכת לחוג. אני (ממש מתביישת עכשיו על האטימות, אבל ככה זה היה) לא ממש הייתי להוטה להענות לבקשתו. אמרתי לו, ששילמנו הרבה מאד כסף על החוג, שבין היתר בגלל העלות הגבוהה וההשקעה שזה הצריך מבחינת זמן הוא היה בשלושה שעורי "נסיון" ורק אחר כך, לבקשתו, רשמתי אותו, ושהוא צריך לקחת אחריות על ההחלטה שלו להרשם. אבל אחרי ששעור או שניים לאחר מכן הוא יצא בוכה מהשעור, ואחרי שבכל זאת - לאור חוסר הרצון שלו להשתתף בשעור - התחלתי לשים לב יותר למה שמתרחש במים במהלך השעור - החלטתי שאין שום סיבה שילד יצטרך להיות במחנה אימונים שכזה נגד רצונו, והוצאנו אותו מהקבוצה. הוא למד לשחות גם כך, וגם אם לא היה לומד - ודאי יש מסגרות אחרות שלא מענות את הילד. אין שום סיבה שהילד יסבול בחוג רק בגלל שאנחנו שילמנו או בגלל שאנחנו רוצים לראות אותו שוחה. אז בלי יסורי מצפון נוספים - תוציאי אותו. אם רואי רוצה, נסו למצוא חוג אחר, עם מדריך יותר מתאים לרואי.

ימימה

New member
לימור -

כתבת שמדריך קבוצת המתחילים אמר שזה "בזבוז זמן" שרואי ישאר בקבוצה. בזבוז זמן של מי? של המדריך? אתם משלמים לו. של רואי? נראה לי שרואי ירוויח יותר מהשארות עם מדריך מתאים לו. וגם אם הוא לא יהיה "קמפאון" כבר השנה - מה בוער? יותר חשוב שיחווה את החוג כהנאה ולא כמשהו שיגרום לו לא לרצות לשחות בעתיד. העיקר שהוא כבר קצת שוחה, את היתר אפשר להמשיך ללמוד בשנה הבאה. לדעתי זה ממש לא מגונן מדי, זה פשוט הגיוני.

רואי והבריכה

ללימור ממש התרגזתי על ההתנהגות של המדריכים איזה מיו אנשים אלה לקחת ילד קטןולהתיחס אליו בצורה כזאת זה ממש חסר לב ולא לענין אפשר היה גם אחרת.כדאי שתחזירי אותו לקבוצה הקודמת אליה הוא מורגל ובה הוא מרגיש טוב ואם יסרבו לך תוציאי אותומשם בכלל כי האנשים שם נשמעים לי ממש אנטיפתים שלך חנה

limori

New member
תודה לכן

היום שוב הינו בשיעור ורואי חזר למדריך הקודם ונהנה ממהלך כל השיעור. שיתף פעולה חייך ובהחלט היה מאושר. תודה לכן על התמיכה. לימור

דסי אשר

New member
כפרה על הכסף

אם זו הגישה החינוכית של מורי השחיה - אני לא הייתי משאירה את בני ללמוד שם. אפילו המאלף של כלבתי רגיש יותר אליה ואל רגישותה הרבה ועדינותה מאנשים אלה אל ילד(סליחה על ההשוואה). רואי ילמד בזמן אחר עם אנשים אחרים. יש עוד מורים, ולפעמים גם הורים או חברים של ההורים יכולים ללמד שחיה. דסי

limori

New member
הי דסי

אל תדאגי זה לא עד כדי כך אילוף. המדריך הנוכחי שלו דוקא מאד נחמד, הוא מאד אהוד ע"י הילדים. הוא מחבק מרגיע וגם מצחיק אותם מאד. תיראי את רואי מאד קשה לשלוח לחוגים ואת יודעת שאני גרה בחו"ל ולא קל פה להעסיק ילדים. רואי בסה"כ 5 ימים בגן. שבת וראשון איתי בבית ובכל יום משעה 12:30 עד הערב הוא איתי. אני היתי חייבת למצוא פעילות אחר הצהרים שתהיה בלי אמא. ניסיתי המון דברים גימבורי לגדולים מוסיקה יצירה שילמנו מראש אמרנו כפרה לכסף ועזבנו כי רואי לא רצה. ואת חוג השחיה דוקא עכשיו הוא מאד אוהב. אז הוא שעה שלמה בבריכה ואני שעה שלמה יושבת בצל שוכבת לי על כיסא נח עין אחת משקיפה על רואי בעין שניה קוראת ובשתי אוזני מאזינה למדריך....גם אני נחה וגם הוא נהנה. תודה לך. ולמדריך השני רואי בשום אופן לא יעבור. שבת שלום

למעלה