שאלה לי אליכן

limori

New member
שאלה לי אליכן

עד היום כאן בסנטו מעולם לא חטפו ילדים מלבד לפני 4 שנים שחטפו ילד ורצחו אותו. מאז ועד היום היה שקט. בשבועיים האחרונים התחיל גל של חטיפות. חטפו כמה אנשים וביקשו כופר ובשבוע שעבר ניסו לחטוף תינוק בן שנה וחצי. והנה הסיפור - אמא ערכה קניות עם בנה בסופר כשהוא ישוב בעגלת הסופר. לפתע נעלמה העגלה עם התינוק - האם החלה לצרוח סגרו את דלתות הסופר ומצאו את התינוק מגולח (בשיער) עם בגדים אחרים. הם הלבישו לו בגדים מרופטים וגילחו את שערותיו. פשוט לא להאמין. חבר שלנו שהוא איש בטחון הזהיר אותנו לא להשאיר את רואי לבד אפילו לא לרגע. אנחנו תמיד הולכים לפארק רואי רוכב על אופנים לבדו רץ משתולל ותמיד חוזר אלי. אנחנו רוכבים על אופנים יחד אני בדרך כלל מתעייפת ראשונה והוא ממשיך ואחר כך חוזר. בשבוע שעבר הלכנו יחד לפארק ואסרתי עליו להתרחק ממני. ואמרתי שיש אנשים גדולים שאוהבים להציק לילדים קטנים אז תשאר לידי כדי שהם לא יציקו לך. והוא התחיל עם המון שאלות מי האנשים איך קוראים להם למה הם מציקים וכו... השאלה שלי היא מה להגיד ואיך להגיד על מנת לא להפחיד יותר מדי ולא לגרום לו לחרדות וכו. תודה לימור

נעה גל

New member
זה לא פשוט בכלל

כי את צריכה להחליט מה יותר חשוב: שהוא לא יפחד מאנשים או החרדות שלך (שיש להן כמובן מקום! והן מבוססות). מכיוון שרואי כבר גדול וגם נבון מאוד (ומן הסתם גם שמע חדשות), אפשר להסביר לו בדיוק מה קרה, בלי להפחיד ובעידון מסוים. כלומר, להגיד שזו תקופה לא טובה עכשיו (והיא תגמר), ושיש אנשים שעלולים לפגוע בו, ושאת מבקשת שהוא לא יתרחק משדה הראיה שלך ואם אדם זר פונה אליו, שיגש ישר אליך. ולהזכיר לו לפני שאתם יוצאים מהבית. הוא ישאל שאלות? תעני לו בדיוק על מה שהוא שואל, בלי הרחבות. יכול להיות שאני שוגה בענין הזה, אבל כך אני עושה עם אורן שיש לה נטיה לשכוח שאני לא מסוגלת לרוץ אחריה לכל מקום. אני בהחלט מבקשת ממנה לא לצאת משדה הראיה שלי, ומזכירה לה את זה כשאנחנו מגיעים למקומות הומים. אבל האמת היא, שזה מאוד תלוי בתחושת הבטחון או אי הבטחון האישי שלך. אם את ממש מרגישה שהסכנה היא ממשית, אז דברי איתו על זה! (אגב, בארה"ב הורים מסתובבים במקומות הומים עם ילדים קשורים לרצועה... נשמע מזעזע, לא? - הכל תלוי בקונטקסט המקומי), אם את לא מרגישה שהסכנה היא ממשית, אולי לא שווה להטריד אותו וכן שווה שאת תרוצי אחריו.....

חוה 1

New member
לימורי, איזה ספור מזעזע

אין לי עצה לגבי איך לא להפחיד את רואי אבל, ילדים חושבים שאנשים רעים נראים רעים, אפילו ילדים גדולים יותר מרואי חושבים שאיש רע הוא בעל צלקת עם שינים חדות ואפילו קרניים. אחד הדברים שצריכים להבהיר כל הזמן לילדים כי גם עם אנשים נחמדים אסור ללכת. אני עושה עם אלון המון סימולציות לדוגמא " אם יבוא איש נחמד יחייך וישאל אותך אם אתה רוצה לראות גור כלבים" מה תעשה? בקיצור לא צריך כל כך לדבר על אנשים רעים או מפחדים אלא להסביר שחייבים להיות ליד ההורים כי אמא ואבא צריכים לשמור עליך.

לאה_מ

New member
זה נורא, אבל אני חושבת שהשאלה שלך

נכונה גם לגבי מקרים הרבה פחות קיצוניים. מכיוון שעומר גדול יותר מרואי, וכמשתמע מכך, גם עצמאי יותר בפעולותיו (נשאר לבד בבית, יורד לבד למטה, הולך לבד לחברים), אני עמדתי בפני הדילמה הזו מספר פעמים. אני רוצה שהילדים שלי יגדלו להיות אנשים נותני אמון. אני בעצמי כזו, ואני לא חושבת שזה פגע בי באיזו שהיא צורה. לכן חשוב לי מאד שיהיה להם אמון בסיסי באנשים. ועומר הוא ילד מאד נותן אמון - הוא חברותי מאד ומתקשר מאד ותמיד פותח בשיחות נפש עם כל מיני אנשים זרים. מצד אחד זה מקסים. מצד שני זה מפחיד. אני לא רוצה לקלקל לו את העולם היפה שלו. איזה משפט נורא כתבתי עכשיו. הרי הוא ילמד לאט לאט שהעולם אינו מקום מושלם כפי שנדמה בהתחלה, ואולי זו משמעות ההתבגרות. האם אנחנו כהורים צריכים להגן על ילדינו מפני ההתבגרות? האם יש הגיון ביצירה של חממה עבורם? אני מתלבטת עם עצמי תוך כדי כתיבה, אבל אני חושבת שכן. נראה לי שגם אני גדלתי בחממה כזו, ולא יצאתי אדם "לא בוגר". לא יודעת. בכל מקרה, מה שאני אמרתי (ועדיין אומרת) לילדי, זה שיש כל מיני סוגים של אנשים, בדיוק כפי שיש כל מיני סוגים של ילדים - לא כולם מתאימים להם, לא כולם נחמדים בעיניהם, ולא כולם בעלי כוונות טהורות. אני אומרת להם, שעם הנסיון מפתחים כלים טובים יותר להבחנה בין הסוגים השונים של האנשים. נכון להיום נראה לי שלי יש כלים טובים יותר מאשר להם להתמודדות הזו, ולכן אני מבקשת שהם באופן קטגורי לא ישוחחו עם זרים ולא ילכו עם זרים, גם אם מציעים להם משהו או מבקשים מהם עזרה. ואם קורה משהו כזה, שיבואו אלי כדי שאני אוכל לעזור להם בהפעלת שיקול הדעת הנדרש. (ועומר, כשעלה לכתה א´ והיה צריך להגיע לבד מתחנת ההסעה הביתה, אמר לי בתשובה: "ומה יקרה אם בדיוק הגינה תהיה מלאה באנשים זרים וכולם יבקשו ממני עזרה?").

יונת ש.

New member
כדאי לשים לב

לימור, לדעתי כן כדאי להזהר. הייתי מנסה לברר באיזה מקומות בדיוק קרו החטיפות, ובמקומות כאלה לדאוג שהוא ישאר צמוד אליך. בדרך כלל מדובר במקומות שיש בהם הרבה ילדים והרבה אנשים, ככה שזה לא שצריך כל הזמן להחזיק אותו ברצועה - ברוב המקומות אתם בטח יכולים להמשיך להתנהג בחופשיות. לגבי איך להסביר, הייתי כן אומרת לו שיש אנשים שחוטפים ילדים, אבל לא הייתי אומרת לו מה הם עושים איתם. אולי הייתי אפילו משקרת ואומרת שאני לא יודעת. המציאות פשוט נוראה מדי. בקיצור, כדאי להזהר, אבל אם עושים את זה בחוכמה אז זה לא חייב להיות נורא כל כך.

למעלה