שאלה לי אליכן

angel10

New member
שאלה לי אליכן

האם אתן נוהגות לערוך שיחת הורים אישית בתחילת שנה? מתי בדיוק? האם הסייעת נוכחת בשיחת ההורים?

מאיגל

New member
3-4 ימים לפני פתיחת שנה"ל

אני עורכת מפגש היכרות הורה ילד כל 10 דקוץ ילד אחר, (פירטתי כאן כבר מה אני עושה) אבל, הסייעת היא חלק פעיל במפגש, לא יוצא שהיא נוכחת בשיחה עם ההורים, אם יש להם מה לומר, כי אז היא "מעסיקה" את הילד. במפגש הזה ההורים ממלאים טפסים, שאחר כך אני יושבת איתם ועוברת על הטפסים שלא ישכחו פרטים אני שואלת אם להורה יש משהו חשוב למסור לי, או שחשוב שאני אדע. בסוף המפגש אני מעדכנת את הסייעת במה שהורים אמרו לי. בכל מה שקשור לילדים אני חושבת שהסייעת צריכה לדעת, היא מהווה חלק מהצוות החינוכי, ואני משתפת אותה בתחושות לגבי הורים.

טלגל

New member
אני מזמינה את הילדים החדשים

לגן יום או יומיים לפני פתיחת שנת הלימודים, אני מראה להם את הגן, נותנת להם לצייר. נותנת להם לבחור מדבקה למגירה, ומשוחחת עם ההורים. אחרי פתיחת שנת הלימודים כשבוע אחרי, אנחנו מקיימים אסיפת הורים ראשונה.

angel10

New member
כנראה שלא ניסחתי ברור את שאלתי-

האם אתן עורכות שיחת הורים עם כל זוג הורים בנפרד (בלי הילד) בתחילת שנה"ל- שיחה בה ההורים מציינים בפניכן את הצדדים החזקים של הילד, קשיים מיוחדים, רצונות וכו" אם כן- ספרו על השאלות ומהלך השיחה ושאלה נוספת- האם הסייעת נוכחת בשיחות אלה? יום נפלא ענת

מאיגל

New member
פגישות עם הורים לחוד בתחילת שנה"ל

אני לא יוזמת, כי אני רוצה להכיר קצת את הילד, ולהכיר גם קצת את ההורים. אם ההורים יוזמים אז אין בעייה. בשיחות עם הורים הסייעת לא נוכחת. בטפסים שההורים ממלאים הם כותבים דברים שהילד שלהם אוהב לעשות במיוחד, והאם יש משהו חשוב שאנו צריכות לדעת. מנסיון אם יש משהו חשוב הורים אומרים כבר במפגש ההיכרות הראשון.

למעלה