שאלה לי אליכן ...

שאלה לי אליכן ...

יש לי חברה 4 שנים .. היא מטופלת על ידי פיזיוטרפיסט כמה פעמים בשבוע ( משהו ברגל ) חשוב לציין כי חברה שלי היא סטרייטית בכל מובן המילה למעט ההכרות שלה איתי, מה שאומר שבמשך 4 שנים היא פחות סטרייטית
יחד עם זאת היא ביקשה מהפיזיוטרפיסט שיעשה לך מסז' ( בגב לא במסגרת הטיפול ) כמובן שמיותר לציין שהיא נשארה איתו במכנס קצר וחזייה וממש לא שאלה אם זה בסדר מבחינתי או פחות בסדר. הוא שולח לה הודעת לילה טוב ב-1:00 בלילה, הוא מאוכזב שהיא לא באה לטיפול נוסף כדאי לעשות לה מסז' פה ושם קצת פלירטוטים.. הוא משתוקק לעשות לה מסז' וכמובן שהיא נהנת מזה הרי זה מסז' ואני בטוחה שאומנם היא לא מודה אבל היא נהנת מהיחס המועדף שהיא מקבלת. עכשיו אני לא בחורה מאוד קנאית אבל כן קנאית לא במובן הרע של המילה. אני באמת לא יודעת מה להרגיש בנושא ואיך להתנהג / להגיד להגיד לה בנושא. מה כדאי לי לעשות במצב כזה ?

a n a t i 3 3

New member
מה עליך לעשות../images/Emo35.gif

להפסיק במיידי לראות את הסידרה "מתי נתנשק"
"צפייה מרובה בסידרה משפיעה לרעה על הצופים"/עיתון הארץ "ידוע לנו על צופים בסידרה זאת שבילבלו בין מציאות לדמיון"/ידיעות אחרונות "התמכרות עד לאובדן שפיות"/עיתון מעריב

חחח אבל אני לא רואה בכלל את הסידרה הזו.

חח לא אהבתי את הסידרה ולכן לא ראיתי. יש לך עוד הצעות ?

פאמקי

New member
התמודדות...

אחלק את התשובה לשניים; ראשית, את חייבת לברר לעצמך את רגשותייך. לי נשמע, שזה לא שאת לא יודעת מה את מרגישה, נשמע שאת פוחדת להביע את רגשותייך, ועוד קודם- לתת להם מקום. נסי להגיע אליהם דרך שאלות שתשאלי את עצמך... * אם היית ניגשת לטיפול ברגל, (בהנחה שהוא ממומן ע"י קופות החולים), איזה מצב היה מאפשר לך לבקש מהמטפל עיסוי גם במקומות אחרים? * אם מטפל היה שולח לך הודעה ב-1:00 בלילה, מפלרטט איתך (על אף, שההודעה לבדה, תמוהה מיסודה) בהנחה שלך לא היה שום חלק בזה, כמובן, זה לא היה מפליא בענייך? לא היית שמה שם גבול? * ואם כל זה היה קורה כשאת בזוגיות, איך היית מרגישה אז? עכשיו את צריכה לבדוק, אם הפלירטוטים והסיפור שסיפרת לנו, הוא לא פרשנות שלך. כך זוגתך סיפרה לך אותו? ובהנחה שהתשובה על כך חיובית... אם היה לך ספק לגביי חציית קווים, אז שלא יהיה לך ספק. לדעתי, היא מפלרטטת איתו, והוא נענה לפלירטוטיה (ושוב, רק אם הסיפור מדוייק ונטול פרשנויות שלך!). במצבים רבים, אנו שומעות סיפור ומפרשות 80% ממנו. לא מרוע או טיפשות, פשוט כי אנו מקבלות סיפור נטול רגשות ומחשבות של האחר/ת, ושמות בתוכו את רגשותינו ומחשבותינו. ואיך את צריכה להגיב? להתחבר לרגשות שלך, ולדבר איתה על תחושותייך. זה לא רע לקנא, זו תחושה אנושית. רעה היא הראייה והתגובה הקיצונית שבאה בעקבותיה. __________________________________ ולחלק השני... כמי שנגעה בתחום דומה לשלו, מה שהוא עושה הוא אסור בתכלית האיסור! (גם אם היא זו ש"התחילה" איתו). שיחה נעימה, מלאה חיבור, הקשבה, הכלה וסובלנות לכן.

אוקי אז כך -

קודם כול תודה רבה על התשובה הכנה. רק לא ממש הבנתי את ההתחלה ואשמח לקבל הסבר ? - " ראשית, את חייבת לברר לעצמך את רגשותייך. לי נשמע, שזה לא שאת לא יודעת מה את מרגישה, נשמע שאת פוחדת להביע את רגשותייך, ועוד קודם- לתת להם מקום. נסי להגיע אליהם דרך שאלות שתשאלי את עצמך..." ולחלק השני - אני יודעת שהחברה שלי אוהבת לפלרטט עם נשים וגברים כאחד לפעמים נדמה שזהו מן צורך שלה. כך שאני לא יודעת אם אלחם בזה אז הדברים ישתנו, את הפרט הזה ידעתי מהיום שהכרתי אותה. דיברנו על זה והיא לא רואה כל רע, להפך יש לה את "החוצפה" לבקש מאותו מטפל מסז' בגב והוא נהנה מזה מאוד. יש לה גוף נעים ועור חלק ואני מאמינה שרוב היום הוא מתעסק עם גברים פחות נעימים. הוא הוסיף ואמר שפתח מקום נוסף שהוא רוצה שהיא תחנוך את המיטה החדשה !! אני חושבת שזו אכן חציית גבולות. אין לי מושג איך לעצור את זה ? ואם לעצור את זה ? ואולי זה בכלל חלק הכרחי ממנה ? אולי זו מי שהיא ?

פאמקי

New member
הסבר.

כתבת "אני באמת לא יודעת מה להרגיש בנושא ואיך להתנהג / להגיד להגיד לה בנושא". מה שניסיתי לומר הוא שתנסי להפנות את השאלות אלייך. איך את מרגישה בתוך זה? כל אחת מגיבה לדברים אחרת, לפי תחושותיה. האם נראה לך סביר שכל זה קורה? האם זה נעים לך? האם את היית עושה את אותו הדבר, ולמה? איך היית מרגישה (בוגדת? נאמנה?)? ומהיכן לדעתך, היא פועלת? האם זה תמים? האם יש לך אמון מלא בה? האם את חשה כעס, פגיעה, תסכול, חוסר אונים, קינאה? ואם כן, את מבינה שמותר לך להרגיש כך, או שאת כועסת על עצמך שאת מקנאה? אני הייתי מנהלת עם זוגתי שיחה ומבהירה לה איך אני מרגישה עם כל זה. אני בטוחה שלזוגתי היה קשה אם אני הייתי נוהגת כך. ובגלל אהבתי אליה, הייתי מבררת לעצמי מדוע אני צריכה לפלרטט? מה זה מספק אצלי? מהיכן זה נובע? ומה יותר חשוב לי- הפלירטוט או חוסר הרצון שלי לפגוע באהובתי? ובאשר לאיך לעצור את זה... זה לא בידייך יקירתי. את לא יכולה לכפות על זוגתך את רצונותייך. הדבר היחידי שאת יכולה לעשות הוא לומר מה את מרגישה. רק היא אחראית על מעשיה. וכמובן, שכתוצאה ממעשיה, רק את תהיי אחראית למעשייך/ תגובותייך. נסי לדבר על רגשות: "אני מרגישה כך וכך". פחות אשמה, פחות ווכחנות. עם רגשותייך, אף אחד לא יכול להתווכח איתך. שיהיה בהצלחה.

תודה רבה

עזרת לי מאוד לגבש דעה בנושא. את נשמעת בנאדם מאוד מאוד טוב ! אנסה ליישם את הדברים

למעלה