שאלה לי אליכם

ד ר א ל

New member
שאלה לי אליכם

היכן מופיע בברית החדשה עניין הורדת כיסוי הראש בתפילה? עם אלוהים דראל

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifישנו קישור עם תוכן קצת דומה..אני אחפש..

ציטוט: رسالة بولس الرسول الاولى الى اهل كورنثوس 11 3 ولكن اريد ان تعلموا ان راس كل رجل هو المسيح.واما راس المرأة فهو الرجل.وراس المسيح هو الله. 4 كل رجل يصلّي او يتنبأ وله على راسه شيء يشين راسه. 5 واما كل امرأة تصلّي او تتنبأ وراسها غير مغطى فتشين راسها لانها والمحلوقة شيء واحد بعينه. 6 اذ المرأة ان كانت لا تتغطى فليقص شعرها.وان كان قبيحا بالمرأة ان تقص او تحلق فلتتغط. 7 فان الرجل لا ينبغي ان يغطي راسه لكونه صورة الله ومجده.واما المرأة فهي مجد الرجل. 8 لان الرجل ليس من المرأة بل المرأة من الرجل. 9 ولان الرجل لم يخلق من اجل المرأة بل المرأة من اجل الرجل. 10 لهذا ينبغي للمرأة ان يكون لها سلطان على راسها من اجل الملائكة. 11 غير ان الرجل ليس من دون المراة ولا المرأة من دون الرجل في الرب. 12 لانه كما ان المرأة هي من الرجل هكذا الرجل ايضا هو بالمرأة.ولكن جميع الاشياء هي من الله. 13 احكموا في انفسكم.هل يليق بالمرأة ان تصلّي الى الله وهي غير مغطاة. 14 ام ليست الطبيعة نفسها تعلّمكم ان الرجل ان كان يرخي شعره فهو عيب له. 15 واما المرأة ان كانت ترخي شعرها فهو مجد لها لان الشعر قد أعطي لها عوض برقع. 16 ولكن ان كان احد يظهر انه يحب الخصام فليس لنا نحن عادة مثل هذه ولا لكنائس الله אִגֶּרֶת שָׁאוּל הָרִאשׁוֹנָה אֶל הַקּוֹרִינְתִּים פֶּרֶק יא 3 רְצוֹנִי שֶׁתֵּדְעוּ כִּי רֹאשׁ כָּל אִישׁ הוּא הַמָּשִׁיחַ, וְרֹאשׁ הָאִשָּׁה הוּא הָאִישׁ, וְרֹאשׁ הַמָּשִׁיחַ הוּא אֱלֹהִים. 4 כָּל אִישׁ הַמִתְפַּלֵּל אוֹ מִתְנַבֵּא וְרֹאשׁוֹ מְכֻסֶּה, מְבַזֶּה הוּא אֶת רֹאשׁוֹ. 5 וְכָל אִשָּׁה הַמִּתְפַּלֶּלֶת אוֹ מִתְנַבֵּאת בְּגִלּוּי רֹאשׁ, מְבַזָּה אֶת רֹאשָׁהּ; שֶׁכֵּן כָּמוֹהָ כְּמִי שֶׁגֻּלַּח שְׂעַר רֹאשָׁהּ. 6 אִם רֹאשׁ הָאִשָּׁה אֵינוֹ מְכֻסֶּה, אֲזַי גַּם רָאוּי שֶׁיִּגָּזֵז שְׂעַר רֹאשָׁהּ. אֲבָל אִם בּוּשָׁה הִיא לְאִשָּׁה לִגְזֹז אוֹ לְגַלֵּחַ אֶת שְׂעָרָהּ, שֶׁתִּתְכַּסֶּה. 7 הָאִישׁ אָמְנָם אֵינוֹ חַיָּב לְכַסּוֹת אֶת רֹאשׁוֹ, מִהְיוֹתוֹ צֶלֶם אֱלֹהִים וּכְבוֹדוֹ, אַךְ הָאִשָּׁה הִיא כְּבוֹד הָאִישׁ; 8 כִּי אֵין הָאִישׁ מִן הָאִשָּׁה, אֶלָּא הָאִשָּׁה מִן הָאִישׁ; 9 גַּם, הָאִישׁ לֹא נִבְרָא לְמַעַן הָאִשָּׁה, כִּי אִם הָאִשָּׁה לְמַעַן הָאִישׁ. 10 מִשּׁוּם כָּךְ חוֹבָה שֶׁתִּהְיֶה מָרוּת עַל רֹאשׁ הָאִשָּׁה מִפְּנֵי הַמַּלְאָכִים. 11 וְאוּלָם בָּאָדוֹן אֵין הָאִשָּׁה בְּלִי תְּלוּת בָּאִישׁ וְאֵין הָאִישׁ בְּלִי תְּלוּת בָּאִשָּׁה, 12 כִּי כְּשֵׁם שֶׁהָאִשָּׁה מִן הָאִישׁ כֵּן גַּם הָאִישׁ נוֹלַד מִן הָאִשָּׁה, וְהַכֹּל מֵאֱלֹהִים. 13 שִׁפְטוּ אַתֶּם בְּעַצְמְכֶם: הֲיָאֶה לְאִשָּׁה לְהִתְפַּלֵּל לֵאלֹהִים בְּגִלּוּי רֹאשׁ? 14 כְּלוּם הַטֶּבַע עַצְמוֹ אֵינוֹ מְלַמֵּד אֶתְכֶם שֶׁאִם לָאִישׁ שֵׂעָר אָרֹךְ הֲרֵי זֶה לִבְזוּתוֹ? 15 אֲבָל הָאִשָּׁה אִם יֵשׁ לָהּ שֵׂעָר אָרֹךְ הֲרֵי זֶה לְכָבוֹד לָהּ, כִּי נִתַּן לָהּ הַשֵֹעָר לִכְסוּת. 16 וְאִם מִישֶׁהוּ מִתְכַּוֵּן לְהִתְוַכֵּחַ, לָנוּ אֵין מִנְהָג כָּזֶה, אַף לֹא לִקְהִלּוֹת אֱלֹהִים.

salt of earth

New member
הנה השרשור

שפרד יקירתי החיפוש החדש זה דפוק צריך לעבור לחיפוש החדש
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1674&msgid=91610550&FlagSybase=1

stanly3

New member
בנצרות אין חובה

المسيحية لا تعتمد نظام العقوبات بل أقتناع الأنسان بعمله

salt of earth

New member
ברור ../images/Emo9.gif... אז אני מנסחת את השאלה

האם צריך לפי דעתכם על האישה הנוצריה לכסות את שערה בעת התפילה?

salt of earth

New member
תשובה קצרה ../images/Emo13.gif

חשבתי לפתוח את זה לדיון קצת בפורום
למה לקלקל לי יעני

rotemfiji

New member
אני ייענה מנקודת מבט של חילונית

אני נגד. זאת אומרת- אם מישהי בוחרת מבחירתה האישית לכסות את ראשה ככבוד וצניעות, או מכל סיבה אחרת- זכותה. אבל אני לא רואה כל הבדל למשל בין אישה שתכסה את ראשה, לבין גבר שייכסה את ראשו. מה ההבדל בין השניים?! זה לא צריך להיות כך שהאישה תכסה את עצמה והגבר לא...אני לא רואה שום הגיון בכך. וטוב מאוד שאין חובה שכזו בנצרות, רק לפני כמה ימים ראיתי את "משטרת הרעלות" בעירק, פשוט נורא והיום...

lion 7

New member
את מתכוונת לכיסוי הראש

התשובה היא ברורה על ידי פאולוס. כן. וגם אסור שתשמיע את קולה. אולם כאשר מובנת מטרת האמונה הבנויה על אהבה. זה לא אומר ויתור על קדושה.זה לא נכתב סתם. האישה הים לא גבד. אולם שווים מול ישוע. מי שרוצה להתרכך או לאבד ברכות על ידי איבוד קו המסורת או התקליד. מוזמן לשנות את התקנון. עם הפסדי ברכות. ולא אגזים גם לומר לכל היותר מכות.. . כמתאור בחזון יוחנן בסוף ספר חזון יוחנן: 18 מעיד אני בכל-השמע דברי נבואת הספר הזה אשר אם-יוסיף איש עליהם יוסיף עליו האלהים את-המכות הכתובות בספר הזה: 19 ואשר יגרע מדברי ספר הנבואה הזאת יגרע האלהים את-חלקו מעץ החיים ומעיר הקדש הכתובים בספר הזה:

אין חובה כזאת בכנסיה

אך כשבאים לקבל את האורבנה יש חובה לכסות את הראש אצל נשים.

lion 7

New member
אני תוהה למה יש כיסוי ראש בכנסייה

ואני לא יודע היום אם לא מדגישים אנשי הדת על ליבוש הולם ויאה לכנסייה בעבר היה על לוח המודעות בכנסייה הרום-אורטודוקסית אזהרה לבאים מהם צליינים וסתם מבקרים. על ליבוש הולם וכיסוי ראש לנשים היום אולי כן בכמה מקומות וכאשר רק ניגשים בימי ראשון לקבלת אל-אורבנה, אולם כיסוי הראש תמיד יש במתחם הכנסייה ולא רק בעת קבלת הלחם הקדוש במיוחד לנשים מבוגרות 20-25+

salt of earth

New member
על הלבוש ההולם בכנסייה

אני מתכננת דיון ארוך שיהיה על כך. אני לא יודעת אם חובה לשים כיסוי ראש לפי האיגרת של פאולוס כי מצד שני פאולוס כתב את האיגרת כאשר בקורינטוס היו הרבה מקרים של זנות ותועבה והוא החמיר איתם מאוד. שם רק הזונות היו בלי כיסוי ראש והיה צורך להבדיל בין המאמינות לבין הבחורות הללו. גם אצלנו בכנסייה יש את הלוח שמורה על ליבוש הולם. ובמקומות מסוימים (בכפרים יותר) הנשים מקפידות יותר על כיסוי ראש. הקשר לכיסוי ראש הוא דווקא קשר רוחני ולא בגלל ששיער האישה הוא عورة. זה קשור להתנתקות מהעיסוק בעולם החומרי ולהתעלות לעולם הרוחני.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifהאמת שזה נחמד לי לחשוב על כיסוי ראש

עדין בזמני התפילה.. למה לא?...
אני חושבת שזו לא מצווה..ישוע לא ציווה את זה..אך פאולוס הנחה את הקורונתים כפי שאמרנו בשרשור המקורי..מאחר ומעשי הזנות והרוע שהיו שם הגיעו לכל הערים מסביב..ופאולוס הודרך מרוח הקודש להחמיר איתם מאוד.. אך לא שכח להביא באותה איגרת את הפסוקים הכי יפים שנכתבו אי פעם על אהבה וחיבה.. !! כאילו החמיר מצד אחר אך אהב אותם כלכך מצד שני..וטיפל בפצעי גאוותם שנוצרו מנזיפתו באהבה רבה..אהבת יסוע
ان كنت اتكلم بألسنة الناس والملائكة ولكن ليس لي محبة فقد صرت نحاسا يطن او صنجا يرن. 2 وان كانت لي نبوة واعلم جميع الاسرار وكل علم وان كان لي كل الايمان حتى انقل الجبال ولكن ليس لي محبة فلست شيئا. 3 وان اطعمت كل اموالي وان سلمت جسدي حتى احترق ولكن ليس لي محبة فلا انتفع شيئا. 4 المحبة تتأنى وترفق.المحبة لا تحسد.المحبة لا تتفاخر ولا تنتفخ 5 ولا تقبح ولا تطلب ما لنفسها ولا تحتد ولا تظن السوء 6 ولا تفرح بالاثم بل تفرح بالحق 7 وتحتمل كل شيء وتصدق كل شيء وترجو كل شيء وتصبر على كل شيء. 8 المحبة لا تسقط ابدا.واما النبوات فستبطل والألسنة فستنتهي والعلم فسيبطل. 9 لاننا نعلم بعض العلم ونتنبأ بعض التنبوء. 10 ولكن متى جاء الكامل فحينئذ يبطل ما هو بعض. 11 لما كنت طفلا كطفل كنت اتكلم وكطفل كنت افطن وكطفل كنت افتكر.ولكن لما صرت رجلا ابطلت ما للطفل. 12 فاننا ننظر الآن في مرآة في لغز لكن حينئذ وجها لوجه. الآن اعرف بعض المعرفة لكن حينئذ ساعرف كما عرفت. 13 اما الآن فيثبت الايمان والرجاء والمحبة هذه الثلاثة ولكن اعظمهن المحبة

salt of earth

New member
../images/Emo45.gif גם אני בדעה שלך שפרד

הרי ישוע שיחרר אותנו מכבלי המצוות את חיי החסד. ואני בדעה שצריך לשים ולהתייחס לכל פסוק בספר הקדוש בהקשר שלו, אז את צודקת לגבי המקרה עם קורינטוס אבל אני רואה זאת בצורה אחרת, כיסוי הראש הוא כמו ללבוש לבוש הולם ולא מפואר מדי, הוא מסמל את המפגש הפשוט בינינו לבין אלוהים, ההתנתקות מהעולם החומרי והצעידה לעולם הרוחני. והאהבה שלנו לאלוהים. וזה בדיוק מה פאולוס אומר: הוא אומר שאם אני דובר בלשונות או מתנבא זה לא שווה כלום אם אין לי אהבה לבורא, כלומר אם לעשות את המצוות רק בשביל לעשות אותן זה לא מועיל, המצוות או המעשים (איגרת יעקוב) מבטאים את האהבה והאמונה שלנו באלוהים, אם אני מאמינה אז אני אתן למעשים שלי לבטא את האמונה שלי. אם אני צמה רק בשביל להגיד שאני צמה חודש זה לא שווה כלום, אבל הצום שלי מבטא את האמונה שלי אז יש לזה משמעות. כנ"ל לגבי הלבוש ההולם, אני באה בלבוש הולם לכנסייה מתוך האמונה שלי שזה צריך להיות וכי כך אני פוגשת את אלוהים ומתוך שכנוע עצמי וכך צריך להיות עם הבחורות ולא בגלל שהנזירה תעיר או בגלל שהאנשים ידברו ויעבירו ביקורת. ועל זה אמר ישוע: השבת הוא לאדם ולא האדם לשבת.

lion 7

New member
אין מצוות בב"ח אלא המלצות

כי הרוח מדריכה את המאמין, אולם קורינתןס יכוולה להיות גם כל כנסייה באופן חלקי (נא לזכור מה ישוע עצמו הזהיר את שבע הכנסיות בספר החזון בוא נראה מה אמר פאולוס 5 واما كل امرأة تصلّي او تتنبأ وراسها غير مغطى فتشين راسها لانها والمحلوقة شيء واحد بعينه. 6 اذ المرأة ان كانت لا تتغطى فليقص شعرها.وان كان قبيحا بالمرأة ان تقص او تحلق فلتتغط אז זה ברור מאן נבע ההדגש על הצניעות בכנסיה....

salt of earth

New member
אגב, אם מישהו קרא את ספר הנביא לג'ובראן

אז בחלק שמדבר על האהבה, ג'ובראן ציטט מהאיגרת לקורנטיים

למעלה