שאלה לי אליכם

rotem50

New member
שאלה לי אליכם

אז ככה...מישהו מכיר אולי עוד כל מיני תרגומים ועיבודים לשירים לועזיים בעברית כמו למשל השיר גשם כבד עומד ליפול של אביב גפן או השיר לילה של נוער שוליים?? תודה וחג שמח

^LuNA^

New member
השיר היחיד...

שעולה לי עכשיו הוא "מלך העולם" של שלמה ארצי

music dude

New member
כמה שעולים לי בראש

עמיר בניון - את אינך (שהסעיר את טומי לפיד) שלמה ארצי - מלך העולם where the wild roses grow של דני ליטני וסי היימן בטח יש עוד...

ramil

New member
ועוד כמה

- כל האלבום "רוצה ויהיה" של ארקדי דוכין (משירי ולדימיר ויסוצקי) - את גשם כבד עומד ליפול ביצע במקור גם דני ליטני -ועוד של דני ליטני: "אם אי פעם תרד אל העמק" ו"לכל הרוחות" של בוב דילן. - גלוית שנה טובה משוש המתאבדת/גני תמיר או דויד ברוזה - מבוס על שיר של טום וייטס. - האלבום "האישה שאיתי" של דודי ברוזה הוא כולו תרגום של שירים מספרדית אולי אזכר בעוד כמה יותר מאוחר...

dylan

New member
יש גם את

האלבום "רוחות של טימטום" של "פרוייקט הגומיה" שכולו גרסאות בעברית לשירים של דילן ו" טוק טוק טוק על שערי מרום" (nockin´ on heaven´s door) של מאיר אריאל משינה גנבו הרבה ממדנס, אבל לקחו את הקרדיט לעצמם... "מלך העולם" (נראה לי שככה קוראים לזה) של שלמה ארצי בבעעעעע ( הבבעעעע על שלמה ארצי לא על השיר, שהביצוע המקורי שלו הרבה יותר טוב)

dylan

New member
סליחה music dude

על מלך העולם.. לא זכרתי שכבר כתבת את זה..

fracky

New member
ואי אפשר לשכוח גם את...

חלק מהשירים של משינה, שגם הם תרגום ועיבוד לשירים של Madness- כמו רכבת לילה לקהיר למשל...

מיצי123

New member
יש לי כמה

יש את השיר הזה של נוער שוליים - לילה אצלי במיטה... - במקור זה - young girl get out of my mind.... אין לי מושג מה השם של השיר בעברית או בלועזית. ויש לך את כל מחזות זמר למיניהם שעוברתו - שיער, גריז. יש את שיר הלמבדה שעוברת בקיצור ממש לא חסר.

anigno

New member
עוד

פורטיס - בוקר של קטיפה slowdive נקמת הטרקטור - עפיפונים השיר סינדרלה שהוא bus stop hillies גידי גוב איזה עולם מושלם של אמסטרונג

למעלה