שאלה לי אליכם...

סטלקס

New member
שאלה לי אליכם...

לפי התורה לנשים גם אסור להיות יחד? ואם יש איסור אז אם אפשר ציטוט פסוק ובאיזה ספר?אני במשבר נוראי האקסית שלי עזבה אותי חזרה בתשובה הכירה שידוך ועוד חודש היא צריכה להתחתן.ואם תוכלו לתת לי כמה עצות כדי להחזיר אותה אלי כי את כל החתונה הזאת היא עושה כדי לשכוח אותי היא לא משלימה עם עצמה שהיא התאהבה בבחורה מה עושים כדי לגרום לה להשלים עם הנטייה שלה??? אני מאוד יודה לכם אם תוכלו לעזור

אחדל

New member
הסיפור שלך קצת לא ברור:

כשהיא הייתה איתך - אז היא התאהבה בבחורה? ואז חזרה בתשובה - ויש לי כבר שידוך והיא מתחתנת ? מה הקשר לזה שתחזיר אותה אם תדע אם יש איסור או לא ? לשאלתך - אין איסור. עכשיו - אם היא לסבית בארון והיא מתחתנת - אני ממש מרחם עליה. אבל מה זה יעזור לך להחזיר אותה אליך? משיכה זה משיכה. מי שלא כזה - לא יבין... אז אני מציע לך ידידי לשכוח ממנה ולעבור הלאה.

SmartToyBoy

New member
אמממ אחדל

היא די אישה

SmartToyBoy

New member
זה לא עובד כך...

שבוע טוב לך! למיטב ידיעתי, אין איסור מפורש בתורה לקיום יחסי מין בין נשים. אם כן, חשוב לציין שתי נקודות חשובות בעניין: 1. לא כל דבר בתורה הוא "כפשוטו" (להיפך, כמעט כל דבר שנכתב בתורה לא מפורש בצורה הפשוטה שבה נכתב) 2. יש להניח שהתורה לא רואה בעין יפה מערכת יחסים בין שתי נשים, שכן האידיאל של זוגיות אותה מתארת התורה הוא שלמות הנוצרת במערכת היחסים בין גבר לאישה. קחי בחשבון, שאם חברתך גמרה בליבה להתחתן, יהיה קשה לך לשכנעה לשנות את דעתה. ואני גם לא בטוח ש"היא לא משלימה עם עצמה שהיא התאהבה בבחורה" בהכרח מתאר נכון את הסיטואציה. אולי היא רוצה ילדים משלה, אולי היא מאסה במערכת יחסים חד-מינית? את צריכה שיחה רצינית ואמיתית איתה. שיחה מלב אל לב בין שתי נשים שהן חשובות אחת לשניה. אני מאמין שאם תדעי יותר מה גרם לה לבחור בדרך הזאת, ואולי תדעי יותר טוב מה היה טיב הקשר ביניכן - את תרגישי הרבה יותר טוב וזה גם יקל עליך באופן כללי בנוגע לקשר וליחסים עם אותה החברה. בהצלחה

אחדל

New member
היי..טעות... חשבתי את בחור...

אני חושב שאם היא בחרה לשכוח ממך...ולהתחתן ... אז תאפשרי לה. יש אנשים שערך המשפחה אצלם גבוה מאוד ואפילו אם זה בא לא ממש מהלב. מה לעשות? היא רוצה משפחה וילדים. מצד שני - אולי היא חסרת אופי ומפחדת מהחברה ומהחיים שיהיו לה אם היא תהיה עם בחורה. על כל פנים, קצת חבל לי לשמוע שאת מנסה להחזיר אלייך בחורה שמעוניינת להתחתן ולהקים משפחה עם גבר. אני אכן מרחם קצת על הבחור שלה... אבל מה אני אגיד לך - לא כל הזוגות בעולם חיים מאהבה... זו המציאות.

"ערך המשפחה"

אין שום דבר ערכי במשפחה שהוקמה על בסיס של שקר (לבנזוג, למשפחה לילדים, לעצמך וגם לאלוהים שהוא גם צד בקשר הזה, אם איני טועה). אין ערך אמיתי למשפחה שאין בה חום ואהבה כנים, ויש אפילו סכנה גדולה לילדים שגדלים בבית שאינו משפחה אלא "סידור". לא מקנא בילדים שנמצאים במסגרת של נישואים קרים, נישואי נוחות.

אחדל

New member
תשמע, התורה אוסרת

יחסים הומוסקסואלים. והיא מזכירה שוב שוב על קשר של איש ואישה. אז: מה לעשות, ההנחה היא שעל אף שלפעמים המשיכה היא לאותו בני מין - עדיין אפשר להקים משפחה. אני לא נכנס לכל הפילוסופיה של האם זה נכון או לא וכו וכו. אבל זה מה שניסית לומר. אחדל.

גבר או אשה?

בראשית - ברכותי למשתתף החדש. שנית - לתל אביבי, מהו כאן השקר? האם להתחתן עם אשה זה שקר?! מבלי להתייחס לדבריו של "אחדל" (שאני מסכים איתם באופן עקרוני) הרי ברור כשמש בצהריים, שאי אפשר להקים מערכת זוגית אמיתית בין 2 גברים או בין 2 נשים. זהו השקר הכי גדול. אפשר בהחלט להקים מערכת יחסים, המושתת על שיתוף מסוים אבל בכל מקרה זה יהיה חיקוי של המערכת המקורית. לקרוא למקור שקר (ומכאן, שהחיקוי הוא אמת...)?! זה קצת... ישנם לא מעט הומוסקסואלים, החשים את חסרון האשה והמשפחה בביתם. אם הם יכולים להקים משפחה (ואפילו בכוח) תוך דחיקת נטייתם, אשריהם1 מה טוב חלקם! הלוואי כולנו יכולנו לעשות כן. מכאן תשובה לכל המצדדים ב"נישואין" חד מיניים, שאלה אינם נישואין אלא חיקוי זול של התא המשפחתי. אתנצל מראש, אם מישהו יראה פגיעה בדבריי. יש לכבד כל אדם גם אם הוא חריג בחברה וגם אם החליט "להתחתן" עם בן/ת מינו/ה, אבל אין הכרח להסכים עם כל דבר, שאיננו מבוסס על יסודות מוצקים. האהבה הכי גדולה בין בני אותו מין לא יכולה להוות תחליף לאהבה בין גבר לאשה. גם שלמה המלך המשיל את אהבת ישראל להקב"ה לאהבת גבר לאשה ("שיר השירים") ולא נמצא בכל ספרות ימי הביניים מקור כלשהו לאהבה אמיתית של בני זוג מאותו מין. אכן יש מצווה לאהוב כל אדם באשר אדם אבל זה תחום אנושי, שבו כולנו ערבים זה לזה, ומשום כך עלינו לעזור לכל אדם במצוקה בלא שום קשר לזיקתו כלפינו.

אתה קורא למשפחה שלי "חיקוי זול"?!

להתחתן עם אישה שאתה לא אוהב ויודע שלא תאהב לעולם - זה לא רק שקר, זוהי אפילו הונאה של האדם שאמור להיות בשר מבשרך למשך כל ימי חייו. זה שקר שעונשו נורא - לעולם לא תדע אהבה. אמיתות שונות עשויות לדור בצוותא, בשלום באהבה. יש המון משפחות מאושרות בכל מיני הרכבים. מה שבטוח שמשפחה שבסיסה שקר, פחד והונאה - לא תדע אושר לעולם.

אוהב או לא אוהב

תל אביבי יקר! מה פירוש לא אוהב? אשאל אותך אותך באופן ישיר: אותי אתה אוהב??? אל תתבייש לגלות זאת בפורום. אני מוכן לגלות כאן מראש, שאני אוהב את כל משתתפי הפורום ועוד רבים מאלה, שאינני מכיר אותם כלל. באידיש זה נשמע הרבה יותר טוב: "צו זאגן (להבטיח) און ליב האבן (ולאהוב) קאסט ניט קיין געלט (לא עולה כסף). עכשיו ברצינות. יש אהבה, שאיננה תלויה בדבר. אני אוהב אותך בין השאר משום שאתה אדם סימפטי ונחמד ויודע לכבד את השונים ממך. האם זה אומר, שאנו הולכים להתחתן?! לא נראה לי כרגע... מדוע הומו לא יוכל לאהוב אשה? השאלה היא לא אהבה אלא משיכה. יתכן, שאני נמשך רק לגברים אבל יכול במידה מסוימת לקיים יחסים גם עם נשים ויכול להיות, שלא אהיה מסוגל לשכב עם אשה גם אם אוהב אותה אהבה עזה. לי נראה, שזה עניין רגשי בלבד. גם מי שעושה זאת מחמת חוסר ברירה (מה יגידו המשפחה, החברים...), יכול לפעמים לחיות עם אשה חיים מלאי אהבה ואושר, למרות שנטייתו היא להימשך דווקא לגברים. הראייה: רבים הצליחו בכך ואינם רואים בזה סתירה לנטייתם. מה השקר? בזה, שאני מאלץ עצמי להקים משפחה, או בזה, שאני משחק אותה "כאילו" (להתחתן עם בן מיני)?

מתפלל בכל ליבי

שתזכה לחוות אהבת אמת. לכשתזכה להרגיש את משמעות "והיו לבשר אחד" תבין שהאהבה לבנזוגך שאיתו אתה חי חיים שלמים אינה דומה לשום דבר אחר. דבר דומה קורה עם הילדים - כשיש לך ילד משלך אתה פתאום מבין שזוהי אהבה שאין לה אח ורע בעולמינו. מה שאני מנסה להגיד הוא שאתה יכול לאהוב נורא את כל העולם - אבל אף אחד לא משתווה לבנזוגך. הוא אחד ויחיד ואין שני לו. ולשאלתך "מה השקר"? תראה, אם אתה מודיע לאישתך העתידית שאתה הומו שמחפש סידור - אחלה. אם הסידור מתאים גם לה - סבבה. אבל עדיין תיאלץ לשקר למשפחתך, הוריך ולכל העולם ואישתו. והכי נורא, שילדיך לא יזכו לחיות בבית שיש בו אהבה ותשוקה וחום ומסירות נפש הדדית. הם יחיו בשקר בסיסי ועמוק הנוגע לשני האנשים שאמורים היו להוות להם דוגמא ומופת ובפועל פשוט רימו אותם יום יום, שעה שעה.

מלל ושבח

תודה לך, תל אביבי, על המלים החמות. מסכים אתך בכל פה, שלפחות כך צריך להיות. רק הסתייגות קטנה: "והיו לבשר אחד" נאמר על איש ואשה, שמהם עתידים להיוולד הצאצאים הבאים. תיתכן אהבה אמיתית בין בני זוג מאותו מין אבל כל עוד לא ישתנו חוקי הטבע כנראה לא יהיו לבשר אחד... והעיקר, שהאהבה טהאחווה תשרור ביניהם תמיד. לחלק האחרון יש לא מעט אמת בדבריך אולם עזוב לרגע את השקר. משו ם דרכי שלום מותר לשקר לפעמים והלוואי, שזה יהיה השקר היחיד שלנו.אני רואה בזה סוגיה מורכבת מדי, שאנשים הדיוטות כמונו יעסקו בה ויחוו את דעתם. יש לשמוע חוות דעת של אנשי מקצוע ובהם: רבנים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים וכיו"ב. יתכן, שדעתם נוטה לדעתך, אך בכל זאת כל מקרה לגופו ואין צורך לקבוע הלכה פסוקה בעניין. לגבי האהבה - אי אפשר, שהומו יאהב גם אשה וגם גבר? אי אפשר שהומו יאהב את ילדיו?! לא בטוח.

למעלה