שאלה לי אליכם...

הומו אוהב גברים ולא נשים

חוצמזה שגם סטרייטים אוהבים בדר"כ רק אדם אחד ובוחרים בסופו של דבר באחד והיחיד שלהם. לא בשניים ולא בשלושה. וכל אחד אוהב את ילדיו. כל אחד. אבל לגדל ילד בבית שיסודו שקר ואין זוגיות של אהבה רומנטית בין הוריו - זה לעשות עוול שאין כמותו לילד. מסוכן לילדים לגדול בבית כזה. מי שמביא ילדים לתוך סיטואציה כזו מראש - לא שם את טובת הילד בראש מעיניו, למרות שאני בטוח שהוא אוהב את ילדיו עד השמש ובחזרה.

אמת או חובה

מנין אתה יודע כל זאת, תל אביבי יקר? האם היית פעם בעל משפחה?! הומו יכול לאהוב גם נשים וסטרייט יכול לאהוב גם גברים. האם האהבה תלויה במין? לאו דווקא! אתה הומו בגלל שנטייתך המינית היא לגברים, אך לא בטוח, שכל גבר, שהיית אותו ביחד, אהב אותך או אתה אותו, ולפעמים אוהבים אחד (או אחת) ואחר כך אחר (או אחרת)... מה קרה? זאת אהבה?! לא! זהו ניסיון של יצירת קשר. תאמר לי (בינינו): האם אינך אוהב את הגולשים כאן בפורום ואת תגובותיהם? אז עם מי מתחתנים? כפי שכתבתי בתגובה קודמת, השאלה היא מורכבת מאוד, ולא נראה לי, שאני הקטן או אתה יכוליןם להכריע בה. העיקר, שנהנינו לשוחח זה עם זה באמצעות הפורום (השיר והשבח למנהלי הפורום) ו... נמשיך לעמוד בקשר בנושאים אחרים. אגב לא בא לך להיות במסיבת חנוכה אצל אסף ביום חמישי הבא?

מין הוא חלק מהותי בזוגיות

תראה, אפשר לעשות סקס בלי אהבה. מאד לא כדאי לעשות משפחה בלי אהבה. אהבה וזוגיות ללא סקס - זה פרדוקס. מקווה שעניתי על כל השאלות. (אה, שכחתי. כן, אני בעל משפחה. אוהבת, שמחה, מלוכדת. אנחנו מאושרים. תודה לאל שזיכה אותי בה)

מנסון1

New member
לגבי ילדים

לי נראה שאושרם לא תלוי כלל באהבה רומנטית בין ההורים. אושרם תלוי באהבה אמיתית כלפיהם, וכבוד השרוי בין ההורים. שלא יהיו מריבות מכוערות שיקרעו את הילד בנאמנות מצד לצד. אם ההומו הנשוי לאשה ואשתו מכבדים זה את זה, והוא לא נכנס לדכאון מהחיים המשותפים, הילד יהיה בהחלט מאושר. מה שקורה בחדר המיטות לא ממש מענינו. בכלל אצל החרדים רומנטיות לא מופגנת בפני הילדים וזה לא פוגע בבריאות נפשם.

אחדל

New member
יש לי שאלה: אתה חושב שאלוקים

ברא גברים שלא יכולים להיות בקשר אמיתי עם אישה על אף שהם נמשכים לאותו בני מין ? כי אם כן, זה נראה לי ממש לא הגיוני שיש כל כך הרבה הומואים בעולם (10%, לא?). העניין הוא, שמי שיש לו משיכה לגברים - אמור "להבליג" על זה ולהמשיך את חייו. אתה יודע, אומרים שלא מעמידים אדם בניסיון אם חושבים שלא יוכל לעמוד בו... וזה הקטע פה. אלא מה ? לאנשים - ובצדק - קשה לשלוט ביצרם ובמשיכתם לגברים אחרים, ולכן עושים מזה סיפור.

מנסון1

New member
אחדל, זו השאלה היחידה שיש לך?

ומה עם אותם שמתים בגיל צעיר, נהרגים בצבא, חולים קשים, מפגרים, חולי נפש, גם אותם ברא אלקים וגם הם לא יוכלו לחיות עם אשה. בקושי הם יוכלו לחיות בכלל. וגם הם אחוז נכבד מהאוכלוסיה אולי יותר מהומואים. והם נולדו עם משיכה לאשה, ובכל זאת לא יוצא מזה כלום.

שאלת הבריאה

לכל המוטרדים משאלות הבריאה והיקום, מה דעתכם לפתוח פורום לשא לות אל הבורא? סבבב! מוכן להיות מנהל הפורום החדש?!

מנסון1

New member
אין ספק

מבחינת התורה ועל פי ההלכה האורתודוקסית המקובלת מימים ימימה, אין דבר כזה נישואין בין בני אותו מין, וזה לא ענין של חיקוי או לא חיקוי, פשוט אין דבר כזה. וכיון שחברי הפורום הם אורתודוקסים אז מבחינת אמונתם זה לא יכול להיחשב משפחה. אם היו מחליטים לעקור לאמונה הרפורמית, אז היה אפשר לסגור את הפורום הזה כי אז אין שום קונפליקטים. ודי ברור לי שמעבר לרפורמים לא יהיה בדרך כלל אלא אולי לעזוב את הדת. כי אנחנו הורגלנו שהתורה מהשמים ואנו מתאמצים ועושים רצון ה'. אך באמונה שמעבירה את ההחלטות לידי אדם שקובע מה שנראה לו, ומשנה ועוקרת מצוות כי התורה לא מהשמים, אז בשביל מה בכלל לקיים משהו, אפשר להיות חילוני. ובתפיסת העולם החילונית לא צריכה להיות שום בעיה בנישואי אותו מין, ואין בכך חיקוי זול, כי העיקר קשר בין אוהבים.

רגע, רגע

הטיעון שלך מאיים נורא על הומואים דתיים. כי אתה אומר שאין ולא תהיה אפשרות לשמור על הפרקטיקה האורתו' ולהיות הומו מאושר. המאבק (אם הוא קיים בכלל) הוא על האפשרות להיות הומו ודתי אורתודוקס, לא?

מנסון1

New member
זו המציאות חביבי

לא אני המצאתי אותה, ולכן קשה להומואים דתיים והקימו פורום. אמנם אני לא רואה הכרה בנישואין כתנאי לאושר, ואפשר בהחלט להיות מאושרים גם ללא הכרה בנישואין. ויש הרבה חילוניים שבכלל מעדיפים לחיות בלי נישואים. אבל גם לחיות בזוגיות בלי נישואין אני לא רואה רב שיתיר זאת, אולי רק יקבל זאת בהבנה כסוג של חוסר ברירה ואונס. בכלל עניין הנישואין ביהדות, הוא שהבעל קונה את האשה. אמנם לא קניין לעניין ממוני כאילו היא רכושו כמו עבד, שהרי לא יכול למכור אותה, אלא לעניין איסור. שהוא אוסר אותה על שאר העולם והיא מותרת רק לו. על הבעל עצמו לא מתווספת הגבלה, כי הוא לפי התורה מותר בעוד נשים. אני לא בטוח שאתה עצמך רוצה קידושין כאלו עם בן זוגך. בכלל השאלה תהיה מי יקנה את מי. מי שרוצה סוג מחוייבות עם בן זוגו, יכול לכרות ברית ידידות וברית רעים שכמוה מצינו בתנ"ך וזה בהחלט משהו נחמד ויפה.

אבל זו מציאות מענה

כי כל עוד הדת היהודית האורתו' לא תעבור זעזוע קוסמי שיגרום לה להתחיל לזוז קצת - יסבלו דורות של הומואים מאמינים מהמצוקה הנוראית הזו. וזה יכול לקחת עוד המון זמן. נורא עצוב. אני מסכים איתך לגמרי שזוגיות אמיתית אינה זקוקה לאישורים מאף מדינה ואף רב ואף עו"ד. עם זאת, לא ייתכן שזכות העומדת לאדם אחד לא תעמוד לאחר.

למעלה