שאלה לי אליכם...

antidot

New member
שאלה לי אליכם...

יש לי ביד הצעה לכתיבת תוכנה לניהול סוכנות דלק ואין לי מושג כמה לבקש אליה... התוכנה למעשה היא מערכת ERP קטנה שאמורה לנהל את כל נושא הלקוחות, ספקים, מלאי, הזמנות, משלוחים, מחסן, כח אדם וכו´. יש למישהו מושג אולי ? תודה מראש, Antid0t

תמר,

New member
לדעתי

סכום בן 4 או 5 ספרות, בדולרים. זה כמובן תלוי גם בניסיון שלך בתיכנות וכו´. אתה יכול גם לעשות הערכה של הזמן שתעבוד על הפרוייקט ולהכפיל כל שעה ב-40 ש"ח עד 50$ (גם זה תלוי בניסיון שלך) ועוד משהו - אם תדרוש יותר מידי הם עלולים לוותר עליך, אז נסה לדרוש מהם את הסכום המיבי שיסכימו להוציא.

antidot

New member
הםםם...

הבעיה היא שאין היום בשוק תוכנת מדף שעונה על הצרכים של הלקוח. מה שמביא אותי שוב לשאלה: כמה לדעתכם זה אמור לעלות ? את הDESIGN הראשוני כבר עשיתי, המימוש לא אמור להוות אתגר רציני אך יצרוך לא מעט זמן... כעקרון הלקוח מעוניין, אנחנו (אני וחבר שלי) היחידים שנותנים לו אפשרות של תוכנה שתכתב במיוחד בשבילו ולא התאמה של תוכנת מדף מוכנה. נשארה על הפרק רק סוגית "כמה?". הלקוח כבר קיבל הצעות מחברות אחרות ובשביל זה אני רוצה לדעת כמה הם היו בערך דורשים. אני כמובן יכול לנקוב בסכום של 2-3 אלף דולר, אך יכול להיות שזה שווה את כל ה20 ? Antid0t

תמר,

New member
הבהרה

אני יודעת על חברה שמתאימה פתרונות e-commerce לחברות אחרות תמורת 20,000$ - ולמיטב ידיעתי מדובר בהתאמת תוכנה הקיימת כבר בשוק - עם שינויים פה ושם. יש כמובן עוד דרך - לבקש הצעת מחיר מחברה אחרת. אבל אני לא בטוחה שזה כל יפה לעשות את זה. בענין המחיר - כדאי לך מאוד לסייג את הצעת המחיר שלך לתיכנות ולהסברים על התוכנה (לדעתי על ההסבר על התוכנה תוכל לקחת סכום נפרד לפי שעות). אם לא תסייג את זה, אחר כך יבקשו ממך כל מיני שיפוצים קטנים משמעותיים או לא כל כך - ויחשבו שאתה צריך לעשות זאת בעבור הסכום הכולל.

antidot

New member
יפה כרגע לא קריטריון :)

מצב השוק לא מאפשר מתן פתרונות אסטטיים לצערי. חוץ מזה, אף התאמה של תוכנה קיימת לא תגיע למצב שהיא מותאמת ב100% . הטראנסאקציות מאוד ייחודיות, יש צורך ייצוא נתונים לתוכנות אחרות, התחום מאוד מצומצם ולכן אין תוכנות מדף מוכנות. בכל מקרה, רב תודות Antid0t (שממשיך את הסקר שוק שלו והופך את כל המנועי חיפוש)

תמר,

New member
אני חושבת שלא הבנת למה התכוונתי

בעניין ה"יפה" והצעת המחיר - הצעתי לך לברר אצל חברות אחרות איזה מחיר הן לוקחות עבור עבודה כזאת. זה לא יפה לעשות זאת לדעתי, כי אתה מבקש הצעת מחיר ולא מתכוון לקנות.

פינצ

New member
אז ככה

זאת נשמעת כמו מערכת דטה בייסית (data base) די פשוטה ואלא אם כן אתה מתכוון לעשות סתם ממשק גרנדיאוזי רק כדי להרים עלויות, היא לא צריכה לעלות יותר מידי. מכיוון שאתה אינך חברת תוכנה גדולה וסביר להניח שבגלל זה פנו אליך (לחסוך עלויות, בכל מקום אפשר לבקש תוכנה יעודית, חברה גדולה תדרוש יותר כסף על המשאבים שלה) אתה לא יכול לדרוש כמו חברת תוכנה גדולה. לדעתי, בניגוד למה שכתבה לך תמר, סכום של 5 ספרות בדולרים הוא מוגזם עד מוגזם מאוד ואין שום סיכוי שבעולם שתקבל אותו. בסכום כזה הם היו יכולים לפנות לבית תוכנה מסודר. הם גם יכולים לפנות לחברה שיש כבר ברשות תוכנה כזאת (ויש ערימות כאלו בשוק) ולשלם להם סכום נמוך יותר על מנת שיתאימו להם את התוכנה הקיימת (בר ביצוע עבור כל חברת תוכנה שמכבדת את עצמה ובמצב ההי טק כיום, לא יהיו הרבה חברת שיסרבו לטרחה, מה שכן הם גם מקבלות לקוח נוסף למצבת שלהם). סכום של 4 ספרות בשקלים אולי תקבל.

antidot

New member
עם כל הכבוד

אני את הסקר שוק ערכתי לפני שפניתי לפורום. 1. אין תוכנת מדף קיימת 2. ההצעות של בתי תוכנה לא מספקות את הלקוח כיוון שכולם מציעים התאמות של תוכנות מדף. 3. זאת אכן תוכנה מבוססת בסיס נתונים, אך הטראנסאקציות מאוד מסובכות עם המון התניות. אם זה היה ניהול לקוחות פשוט, לא הייתי בכלל שואל על המחיר ולא נכנס לזה - לא משתלם לי. 4. תוכנות מדף קימות לא ניתן להתאים בצורה טובה למצב הקיים עקב סיבוכיות ההתניות וייחודיות התחום. 5. אכן הלקוח רוצה לחסוך אך הוא גם לא מרוצה מהצעות שהוא קיבל (חוסר רצינות מצד בתי התוכנה ואי הבנה של מה שבאמת צריך) 6. מחיר תוכנת מדף אם היא הייתה מתאימה נעה בין 2000-5000 דולר. פתרון מלא וכתיבה של אפליקציה מהתחלה עד הסוף מגע ל5 ספרות בדולרים כמו כלום. 7. בשביל סכום של 4 ספרות בשקלים לא הייתי טורח בכלל ולבזבז את זמני. מישהו מוכן להתייחס ברצינות בבקשה ? תודה מראש, Antid0t

פינצ

New member
כבוד לא היה כאן

1. התיחסתי בשיא הרצינות לשאלה שלך, ומתוקף העבודה שלי יש לי ידע לא קטן במה שהולך בשוק. אולי אין תוכנת מדף שעונה ספציפית על מה שאתה אמור לעשות אבל יש מספיק תוכנות מדף דומות שניתן להסב במחיר לא גבוה, במיוחד לאור המצב היום בשוק ההי טק. התאמה של תוכנת מדף, כמו שכתבתי בהודעה יכולה להביא את התוכנה לתצאות מדויקות כמו לכתוב מחדש את כל המערכת, רק יותר זולות 2. אם אתה רוצה תשובה ריאלית ורצינית, קיבלת אותה ממני. אם אתנ לא יודע לקבל דעות ששונות ממה שאתה רוצה לקבל, אז הבעיה היא שלך. 3. מצדי תבקש גם 6 ספרות בלירות סטרלינג. נחזיק לך אצבעות שיהיו בכלל מוכנים לשלם לך את זה. בהצלחה שיהיה לך. אם אתה חושב שהתשובות שלי לא רציניות אז באמת אין שום צורך שאני אתיחס אליך יותר

philips

New member
מה שלומך...

הרבה זמן כבר לא דיברנו---חזרתי ממילואים.. תראה...כמו כל דבר מדובר כאן בהיצע וביקוש.... ככלל..סכום 5 ספרתי הוא אכן הגיוני לכאן , אבל מכיון שהיום מסתובבים בשוק מאות מתכנתים חובבניים שיהיו מוכנים לעשות את העבודה במחיר נמוך מאוד (וגם מתכנתים מקצועניים) וכאן הבעייה... אם בעל החברה מבין עניין ולא יתפשר על איכות בתמורה לכסף אולי ילך לך אבל אם לא...ורובם לא... הרווחים יהיו בעייתים.. לגבי סכומים...קשה להגיד מבלי להכיר את המערכת...אבל כל סכום יהיה מורכב ממה שצויין למעלה... בכל מצב...אני מציע לאמץ את ההצעה של תמר שאותה אני בד"כ מציע לאנשים בתחום , וזה להפריד את התמיכה/הטמעה מהשכר של פיתוח המערכת וכך ניתן להרוויח הרבה יותר... יום טוב....מקווה שאתה נהנה בחופש שנפל עליך

למעלה