שאלה לי אליכם

The Peanut

New member
לא כולם יסכימו איתך.

לילי פוטר, למשל

MuzicMan168

New member
לא נראה לי שהיא נסתה להיות גיבורה

היא הקריבה את חייה למען בנה ... כי היא אימא ולא בגלל הדחף העז להיות גיבור למרות שזה באמת מעשה גבורה אבל רק מהצד.

The Peanut

New member
נכון,

אבל אני לא חושבת שגיבור עושה מעשה אמיץ רק לשם תואר הגבורה. בדרך כלל המניע הוא שונה (כמו למשל, להציל את הבן שלך), אבל עצם זה שהוא היה אמיץ מספיק לפעול הופך אותו לגיבור.

53925392

New member
צודק בערך ותיקון

ג'יימס אמר ללילי לברוח....כנראה שבאמת לא היה להם זמן או אפשרות להתעתק

זו באמת שאלה טובהה, אבל

עובדה שמאות אנשים נהרגו לפני כן, ולרובם הייתה את האופציה להתעתק.....

CigaretteBurn

New member
תנסה אתה להתעתק כשרודף אחריך

האויב הכי גדול שלך כשבמקרה הוא גם ממש חזק :(

Fairywitch

New member
שאלה טובה../images/Emo122.gif

אולי הוא יצר כישוף שמנע מהם את זה. אחרי הכל- הוא כבר ניסה לתפוס אותם 3 פעמים ולא הצליח, אז אולי הוא בא מוכן עם אמצעים יותר חזקים.

snaidis

New member
ריכוז...

כמו שמוזכר בספר בשביל התעתקות צריך: ריכוז כיוון כוננות (או משהו דומה). וכשוולדמורט בשטח אני לא חושב ששלושת התנים האלו באמת קורים...

sky44

New member
../images/Emo58.gif

כשהארי בא בספר השישי לבית של הוויזלים, וגם בפרק שלפני - הוראס סלגהורן - דמבלדור מסביר לו שלרוב בתי הקוסמים אי אפשר להתעתק מסיבות נימוס והגנה. הבית של הוויזלים מוגן בכל דרך בשביל הארי, כפי שדמבלדור אומר, וטונקס ודמבי היו צריכים לצאת מהבית ולהתעתק לאחר נק' מסוימת. ג'יימס ולילי התחבאו מפני וולדמורט ככל שיכלו. כישוף פידליוס עושים למען דבר חשוב מאוד (זה קסם מורכב עפ"י פרופסור פליטיק), אני בטוחה שהם גם חשבו על ההגנה שלא יהיה אפשר להתעתק אל ומתוך הבית שלהם. רק שזה אולי דפק אותם בסוף...

PsCo

New member
ובנוסף לכל..

באותה תקופה וולדמורט "שלט" אז בטח הוציאו ערכות מיגון וכל זה.. אז אחת מהן אולי הייתה לא להתעתק בתוח שטחים סגורים..

black robe

New member
שאלה טובה...../images/Emo63.gif

הרי כשפיטר גילה לו את מיקומם (מכתש גודריק), הוא בטוח עשה על הבית קסם נגד-התעתקות. הוא רצה לתפוס אותם כבר אחרי 3 פעמים שחמקו ממנו. ומישהו בבקשה יכול להזכיר לי את אותן הפעמים שהם חמקו ממנו?

Stinki Winki

New member
הם לא היו מוכנים לזה בכלל

מי היה מעלה בדעתו שפיטר יבגוד בהם? הרי מבחינתם פיטר לא בוגד, והם חשבו שוולדמורט בכלל לא יכול לראות את הבית שלהם (עם הכישוף ההוא של שומר סוד) אז הם לא היו זהירים מספיק, ובטח שלא מרוכזים מספיק, בשביל להתעתק.

Pr0NgS

New member
אולי כתבו ולא ראיתי- מעט../images/Emo58.gif

לילי - רואים שג'יימס אומר לה לרוץ לקחת את הארי, וג'יימס נאבק באדון האופל בקומה הראשונה, אז היא הייתה צריכה להגיע אל הארי ואז להתעתק. היא לא תשאיר אותו סתם ככה. ראינו בשישי איך מתעתקים, וצריך להתרכז טוב-טוב בשביל זה, מה שלא כ"כ יכול לקרות תחת התקפה של הלורד וולדמורט. ג'יימס - הוא אמיץ! הוא הגיע לחזית הבית ועיכב את וולדמורט, נלחם כמו גיבור! הוא לא היה מתעתק. הסיכוי היחיד שלהם אולי הוא תכנון מוקדם של המקומות שהם יהיו, אבל הם לא ידעו כלום, וזה בא להם כ"כ בהפתעה. הם בטח ממש פחדו באירוע הזה...

MuzicMan168

New member
../images/Emo58.gifמה שאמרתי.

חוץ מזה כנראה שלילי ידעה שזה תהליך כואב כפי שמתואר בספר השישי ועוד על תינוק זה היה לא נורמלי!

your avi

New member
אבל...

אני לא חושבת שזה ממש תירוץ. כשלורד וולדמורט תוקף אותך ומאיים על הבן שלך, אני חושבת שפחות איכפת לך מהכאב של הילד ויותר לעובדה שהוא יישאר בחיים. כאילו, בכל מצב צריך להתפשר קצת...

KillER SmiLEY

New member
נראה לי שזה יותר בגלל...

שהם רצו להציל את הארי. הוא היה רק בן שנה, כמובן שהוא לא יכל להתעתק.

למעלה