שאלה לי אליכם

זו שאלה שאין טעם לדון עליה

הסיפור קיים כמו שהוא. לדון על שאלה כזאת, זה כמו לשאול למה השמש זורחת במזרח. ככה זה.

אפשר לדון על זה,

אבל לא יצא מזה כלום, כי זה מצב שלא קיים. את יכולה לנחש מה יהיה בספר השביעי, ואלי זה יקרה. אבל לשאול על דברים שלא קרו מעולם, זה קצת חסר טעם לא?
זו דעתי כמובן.

ToryMaster

New member
אז אל תדון, ואל תגיד לי שאין טעם

אם אני או כל אחד אחר מוצאים טעם בדיון כל שהוא, מה הקטע לבוא ולהגיד שאין טעם לדון בזה?

תשובה... :- ../images/Emo58.gifP

לא קראתי את כל התגובות, לכן סליחה אם אני חוזר על תשובה שכבר אמרו אותה: מה שרציתי להגיד הוא שהארי אפילו אומר שבזמן לחץ - אתה לא בדיוק יכול לחשוב מהל עשות... כמו שהארי לא ידע מה לעשות כשהאינפרי התקיפו אותו במערה... אבל לפני שנייה דמבי אמר לך שהם בורחים מאש, לא? אבל בזמן לחץ את לא ממש חושבת... ולא נראה שלילי [או ג'יימס] בדיוק חשבו באותו רגע שוולדי הגיע עליהם הביתה...

נראה לי שאני יודע למה ../images/Emo58.gif קטן

אז בספר השישי שהארי שאל את דמבלדור למה הם לא פשוט מתעתקים לבית של סלגהורן, אז דמבדלור אמר לו כי זה לא מנומס וגם כי הרבה קוסמים מכשפים את הבתים שלהם שלא ניתן יהיה להעתקתק אליהם. ואני לא מאמין שהקסם הוא חד צדדי- אם אתה עושה קסם שאי יהיה אפשר להתעתק למקום כלשהו, אז גם אי יהיה אפר להתעתק מהמקום הזה, וזה בוודאי הסיבה; שהבית של לילי וג'יימס היה מוגן מהתעתקות. או אפשרות שנייה- לפני שוולדמורט נכנס לבית הוא עצמו כישף אותו שלא ניתן יהיה להתעתק ממנו. שתי שאלות שלא קשורות- איך בדיוק עובד הקסם הזה של הצפנת סוד? ו-איך בדיוק מתעתקים? אני מתכוון, בספר השישי אמרו משהו על 3 הכפי"ם אבל לא ממש הסבירו מה בתכל'ס צריך לעשות. מישהו יודע?

ענבאך

New member
../images/Emo6.gif

חשבתי בהתחלה שאת אומרת שזה לא מנומס מצידם להתעתק אל מחוץ לבית

rds15

New member
זה באמת לא מנומס.

וולדמורט טרח כל כך הרבה לבוא ולהרוג אותם, שיברחו לו ככה?

Noam Poter

New member
השערה.

אני בטוחה שג'יימס ולילי ידעו להתעתק . אבל כמו שכבר נכתב שלושת הכפ"ים לא ממש פעלו במצב הזה. הם לא ידעו על בואו של וולדמורט - זו הייתה הפתעה גמורה. אבל הדבר הכי נכון לדעתי הוא שהם לא טיפשים . הם ידעו שוולדמורט יגיע למקומם,הלא הוא קוסם בעל כוחות רבים . ולילי ידעה שכך הוא יצליח להרוג את הארי , לכן היא העדיפה להתרכז בהטלת הכישוף העתיק על הארי , מאשר על בריחה חסרת סיכוי (עם כל הכבוד לילי וג'יימס ז"ל).

JTיXל

New member
ההשערה שלי היא זאת....../images/Emo58.gif

כשדמבלדור התעתק עם הארי,הוא הרגיש לחץ איום, כאילו הוא הולך להתפוצץ או להימחץ.נראה לכם שילד בן שנה יכול לעמוד בלחץ כזה,הוא ימות!..

holo

New member
הכי סביר ממה שנאמר פה..

למרות שלדעתי רולינג בכלל לא חשבה על ההתעתקות בספר הראשון.

כי התעתקות דורשת ריכוז

ומה עם כל הרכוש והאוכל? ובסופו של דבר לאן הם יתעתקו? אני לא בטוחה שאפשר להתעתק למקום בטוח כי הוא מוגן בקסמים לדומה - הוגוורטס.

Tiki Torch

New member
מאיפה וולדמורט

היה יודע לאן הם היו מתעתקים וגם הם היו יכולים להתעתק לבית של סיריוס או אולי לאזקבן ככה היו אוסרים את וולדמורט ברגע או אולי להוגסמיד ומשם היו רצים להוגוורטס או אולי הם היו מתעתקים למשרד הקסמים...יש מיליון אפשרויות

נראה לי ש

כמו שבספר החמישי עשו כישוף נגד התעתקות על אוכלי המוות ככה וולדומרט עשה על לילי וג'יימס.

למעלה