שאלה לי אליכם...

שאלה לי אליכם...

עקב התרחבות היישוב שלנו ש"משמחת" אותי מאוד , התחילו היום במרץ לקדוח יסודות לבית חדש ממש מול הפרצוף שלנו ושל גינתנו.. אחרי יום עבודה אחד שהיה בעל רוח משתנה כוסתה גינתי קליל ב"אבק סלעים".. מעבר לעוגמת הנפש של לראות את כל הצמחים לבנים לגמרי , ההגיון שלי אומר שזה לאו דווקא רע לאדמה כי הרי בתוך הסלעים כלואים הרבה מינרלים שיישטפו לאדמה עם בוא הגשם.. האם אני צודקת? (ותהיו איתי עדינים..) .. >הולכת לקטוף עלי חסה לבנים לסלט... <

גננימוס

New member
אל תשכחי לשטוף את החסה

ואולי האבק טוב נגד בריחת סידן? נראה לי שהסיכון או הסיכוי הכי גדול מאבק הסלעים הוא שינוי הPH של הקרקע...אבל זה תלוי בכמות האבק הגירי

עולמיה

New member
לבן=גיר. גיר=רע מאד ../images/Emo10.gif

אם הגשם לא יבוא, שיטפי כל יום את הגינה כמו גשם, מלמעלה. (וגם את המכונית...) השכבה הלבנה, בנוסף לכל הצרות, גם מונעת פוטוסינטזה.

צפנתי

New member
עדינות היא שמי השני...

אבל זה לא טוב. זה גם לא כזה משמעותי לרעה....אבל טוב זה לא. עד שסלע הופך לקרקע עוברים עליו ככה וככה עשורים בשביל להמיס את הגיר. רוב הסלע הוא גיר והקרקע היא ברובה חרסיות וצורן (הגיר נשטף במהלך התרוחחות הסלע והפיכתו לקרקע)

Rebeccan

New member
בקרקע גם חומר אורגני רב

ובמהלך יצירת הקרקע - בהנחה שאנו מדברים על אקלים ים תיכוני ולא מדברי - יש גם תוספות איאוליות (מה שהרוח מביאה) וגם פעילות של אורגניסמים (בעלי חיים וגם צמחים ירודים - אצות, פטריות, חזזיות). עשרות שנים? בחיי שאת עדינה
ממליצה גמני לשטוף מהאבק הלא טבעי הזה נ.ב. שששששש ... לא לגלות שאני כאן
פרינצסה
בגן הפרחים
פעמיים גשם
בבקשה, ומנת
גם

אופפ....... טוב אני הולכת לשטוף..

(ששש.. סבבה לראות אותך.....שששששש....) אשמח לעוד תגובות להמתיק את היום..

רוּפֵן

New member
נשאלתי בעבר, (אולי ע"י 'טסונמי') על

..ה'שיגעון' שלי, להשקות כמעט כל בוקר, את כל הגינה הקדמית שלי, עם צינור ביד, בהתזת "גשם" ובמיוחד על 3 העצים שנמצאים שם - זית, לימון ותאנה. הסברתי כי הקבלן החביב והאיטי שבונה 20 יחידות דיור במרחק של כ 300 מטר מאיתנו, לא ממהר. משלמים לו.. בונה עוד רביעייה, אחרי שנה, עוד רביעייה.. וכך זה נמשך כבר כ 3 שנים עם קידוחי יסודות, המביאים לביתנו כמויות רבות של אבק, המצליח אפילו לעבור את רשתות היתושים, בקלות רבה. בתקופת הקידוחים, אני שוטף את העצים והגינה, כל בוקר מהאבק ! משהו טוב באבק ?!? טוב, יש לי משהו...! שבלולים וחלזונות, לא אוהבים את זה ולא ינגסו לך בחסות ובשאר 'ירקות עליים' ואפילו לא יתקרבו אליהם.. איך אני ?! אבל, אין ברירה ! יש אבק, שוטפים, ו.. מוקדם בבוקר, כדי שהמים יספיקו להתייבש לפני שעולה השמש במלוא עוזה ב"ימי קיץ" אלו.

למעלה