תודה לך, ידידי המלומד
צורת ההתבטאות שלך מעוררת חשק כל=כך עז להמשיך ולשוחח איתך. פשוט תענוג. לעצם העניין: בין אג'נדה לבין מעשה יש הרבה מאד מרחק. כמעט לכל מדינת-לאום היו בתקופה הזו ובאלה שלפניה שאיפות התפשטות וכיבוש כמעט בלתי-מוגבלות. למעשה, אם תחשוב על זה, מבחינה מדינית היטלר בסך-הכל רצה מה שלבריה"מ ולבריטניה כבר היה: אימפריה. למה שלצרפת, ספרד, הולנד, בלגיה, אנגליה, ואיטליה יהיו מושבות ענקיות בעולם ולגרמניה לא? ובהשוואה לקומוניזם בכלל אין מה לדבר. אם הייתי חי אז יכול להיות שהייתי מודאג יותר מסטאלין והחבר'ה שלו מאשר מהיטלר. אז הוא פירסם ספר. ביג דיל. העובדה שאני ואתה יודעים עכשיו שהיטלר הצליח להוציא את האג'נדה שלו לפועל לא אומרת שזה היה ברור לאנשים אז. אני אזכיר לך שהיו הרבה מאד יהודים שלא האמינו שזה יקרה, ולכן לא ברחו בזמן. אתה חושב שאתה כל-כך הרבה יותר חכם מהם? אני לא בטוח. כאמור, עכשיו קל לנו לראות מה היה צריך לעשות. אפילו שלטונות היישוב בא"י, בן-גוריון וכולם, לא האמינו שזה מה שקורה. וכולם ידעו מה האג'נדה. אתה יותר חכם מבן-גוריון? אני לא בטוח. אבל האמת, נמאס לי קצת. אני כותב הרבה ואתה כותב לי שורה מעליבה. תביא אותה במשהו נורמלי, ובלי קללות, בבקשה.