שאלה לי אליכם...

Bodom-child

New member
שאלה לי אליכם...

אנחנו קבוצה של ארבעה צוללנים חובבים ועד היום צללנו בצלילות מודרכות. אנחנו רוצים להתקדם שלב ולהתחיל לצלול לבד. איפה אתם ממליצים לעשות צלילה כזאת בפעם הראשונה באיזור המרכז. יש לציין שאין לנו שום בעיה עם תכנון צלילה ואנו לא מעונינים לבדוק את קצה גבול יכולת הצלילה שלנו.

קותי

New member
באיזור המרכז? הממממ ... עשיתם פעם

צלילה מודרכת באיזור המרכז? אתם יודעים שים תיכון הוא לא בדיוק כמו ים סוף? אתם יודעים פחות או יותר למה יש לצפות? אם התשובה היא כן, ואם אין לכם סירה שתוציא אותכם רחוק, האפשרויות הן לא רבות. אני לא מתכוון לתת לכם נקודות ציון ספציפיות אלא כיוון כללי: כשהים מאד שקט ופחות או יותר צלול, כאשר מסתכלים מהחוף, אפשר לראות איפה יש פסים כהים יותר במים (במרחק של 50-200 מטר מהחוף). במקומות האלה ישנם סלעים תת מימיים ואם יש משהו לראות בצלילה מהחוף בים תיכון, זה שם. קצת דגה, קצת צמחיה, קצת סלע מחורץ ולפעמים יפה. חפשו מקומות כאלה, סמנו את עצמכם עם מצוף סימון עם דגל צוללים, והזהרו מסירות!!!

Princes Vespa

New member
לדעתי כדאי להתחיל באילת..

גם אני הגעתי לפני כמה חודשים לשלב בו רציתי להתחיל לצלול לא מודרך. באילת הראות נפלאה , המדרון מאוד עוזר להתמצאות , והאתרים מאוד מוכרים לכולם. אנחנו קנינו סלייט , התייעצנו עם מדריך , ציירנו מסלול , ויצאנו לסיבוב בכורה שהיה מאוד מוצלח. ומאז זה רק משתפר.. שיהיה רק בהצלחה ובזהירות. Princess V

הנקאי

New member
ברוכים הבאים! ו-זהירות ../images/Emo18.gif ../images/Emo19.gif

הרשו לי לחדד את מסרי קותי והנסיכה: אם טרם צברתם כמות משמעותית של צלילות מודרכות בים התיכון, רצוי בתנאים שונים, אנא אל תנסו לצלול בו ללא הדרכה! ים תיכון אינו ים סוף, וצלילה כזו עשויה להיגמר באסון. אפילו DM עם 200 צלילות בים סוף הוא טירון גמור בים תיכון מבחינת ראות לקויה, זרמים, מערבולות, ים גבוה, הילכדות ברשתות, פגיעה מסירות ואופנועי ים, ועוד. מאידך באילת כמעט כל אתר מוכר יתאים לכם, וכפי שציינתם נכון: להתחיל הרחק מהגבולות... אם יש לכם נסיון כנ"ל בים התיכון עדיין רוב הצלילות המומלצות בו הן מסירה. בים שקט מומלץ מאד חוף דור (והיתרון הוא שאתם בטווח ראיה והזעקת עשרה ממועדון אקווה דורה), אפשרי קיסריה (כנ"ל), וכמובן כל מה שציין קותי. בהצלחה, אבי ע

zorro

New member
חוף דור וקיסריה ../images/Emo35.gif

זה לא בדיוק אזור המרכז. מישהו מכיר מקומות צלילה סבירים מהחוף באזור המרכז

Bodom-child

New member
לקחתי לצומת ליבי !

צללנו בצלילות מודרכות בים התיכון אבל כנראה לפי מה שאתם אומרים עדיף לרדת לאילת ולהתנסת בחויית צלילה עצמאית שם.

zorro

New member
הרבה יותר עדיף

אם עוד לא צללתם עצמאית באילת לכו על זה. זה הרבה יותר יפה.

זרובי

New member
לא לשכוח! גם אילת דורשת זהירות

אמנם מסוג אחר. עומק! אויר! כל כך יפה ששוכחים להסתכל בשעונים

למעלה