שאלה לי אליכם...

Big Guy

New member
שאלה לי אליכם...

קראתי עכשיו מכמה מקורות על הסכרת. קראתי והבנתי מה זה type 1 ו type 2 זה שני סוגי המחלה... עכשיו איך אפשר להסביר מה זה היפו והיפר? זה בעצם 2 מצבים שבהם החולה יכול להמצא? ולפי 2 סוגי המחלה, החולה כל הזמן נמצא בהיפר, אז איפה נכנס פה ההיפו? ומנונים שראיתי רואים של 5% יש היפר ולשאר היפו. איך זה הגיוני אם הסוכארת בכלליות היא היפר ולא היפו? אשמח אם תבהירו לי נקודות אלו

Gs17

New member
תשובה קצרה מאוד

היפר-עודף סוכר היפו-חוסר סוכר כלומר רוב החולים תמיד יהיו בחוסר סוכר בגלל חוסר אכילה או בגלל שהם עשו זריקה בלי לאכול. אני מניח שאחרים פה יתנו את ההסבר הרפואי

זה מאוד תלוי

היפו והיפר הם מצבי חירום שלרוב מתרחשים בחולי סכרת אבל גם יכולים להתרחש בספורטאים ובסתם אנשים שלא אכלו כל היום והם מאוד רזים... באופן כללי גם היפר זה סימן ראשון להתפתחות סכרת טייפ1. באשר לחולי סכרת שני המצבים יכולים לקרות אל תשכח שחולי סכרת מקבלים אינסולין, ונגיד והחולה מתבלבל ולוקח יותר מידי אינסולין? או מקיא מיד אחרי האוכל ועדיין לוקח אינסולין? או עושה פעילות גופנית עודפת??? כל הנ"ל יכולים לגרום להיפו

orend123

New member
תשובה קלה

זה נכון שחולי סכרת יכולים להגיע גם למצב של היפו וגם היפר, אבל יותר קשה להגיע להיפר, ע"מ להגיע להיפו צריך מעט מאוד; פעילות גופנית, הפסדת ארוחה, הקאה(כמו שאמרו) יש שאומרים גם אכילת דברים מלוחים או מטוגנים והיפו זה מצב שמתפתח מאוד מהר. לעומת זאת היפר זה מצב שמתפתח מאוד לאט, בד"כ במשך מספר ימים, אמנם בקורס 60 אומרים שאם "אוכלים עוד ארוחה" אבל זה לא ממש נכון, ארוחה אחת היא לא זו שתביא להיפר בד"כ, אלא רצף פעולות של מספר ימים, לדוגמא החולה איזן את עצמו כרגיל איך לא עשה אימון גופני באום ימים וגם אכל הרבה ממתקים... אגב אם הגעת לחולה ובדקת סוכר ומצאת עד 180-200 אל תחשוד ישר להיפר, עד לכשעה אחרי הארוחה זה ערך נורמאלי... לגבי הTYPE- TYPE1 אלו אנשים שבד"כ מאוזנים ע"י כדורים ואילו TYPE2 אלו האנשים הפחות מאוזנים שצריכים לבדוק את עצמם מספר פעמים ביום ולהזריק אינסולין (או לאכול סוכר בהתאם)....

ההפך

סכרת סוג 1 (סכרת נעורים)- חייבים אינסולין , סכרת סוג 2 מאוזנים ע"י כדורים או דיאטה.

Big Guy

New member
עוד משהו...

אבל type1 ו type 2 הם במקור היפר...? אם החולה לא מפסיד ארוחות ומזריק אינסולין בצורה נורמלית, אין מצב שהוא יגיע להיפו, כן? לרוב היפו זה טעות של האדם... ומה ההתחלקות בין ההיפו להיפר מבחינת אחוזים ? כמה זה היפו והיפר באחוזים...

1מתן פלג

New member
סגירת קצוות ומעגלים (ודלתות )

ישנה מע' האיזון של הסוכר על ידי אינסולין . חולי סוכרת יש להם פגם במע' הזאת או במצב שהבעיה באי אספקת אינסולין או שיש אינסולין אבל הקולטנים בתא לא מפענחים את זה. חולה סוכרת הנוטל את כדוריו או אינסולין לא מוגדר בהיפו או היפר אלא כאדם רגיל הנמצא במצב של איזו (שווה). היות והגוף שלנו זקוק לסוכרים לכל פעילות יותר מהר יגמר סוכר מאשר יצטבר כי גם אם אדם אוכל כדי לפרק את זה לסוכר נדרש חמצן וסוכר - ולכן היפו שכיח יותר. לא הייתי מגדיר היפו כ"טעות" אלא כדברים לא שגרתיים כגון יתר אינסולין. לגביי אחוזים זה לא בדיוק דבר כל כך ספיר, זה לא כזה משנה אבל בואי נגיד שיש הרבה יותר היפו מאשר היפר אין שום יאוש בעולם כלל-מתן

paradan

New member
תשובה

ההסבר לשאלתך הוא פשוט. נכון שמחלת הסוכרת=היפרגלוקמיה - הבנת נכון! לאנשים חולי סכרת יש נטיה להיפרגלוקמיה בגלל כל הבעיות שקראת במקורות שלך. ולהיפר יש את הבעיתיות שלו. עכשיו על מנת לא להיות בהיפר ולהימנע מהצרות של היפר' אנשים לוקחים טיפול תרופתי או מזריקים אינסולין. היפו' זה מה שקורה כשהם מטפלים 'קצת יותר מדי' בהיפר שלהם... לגבי הסטטיסטיקה שראית לדעתי היא לא נכונה. חולי סכרת סובלים מהיפר' שאותו הם מנסים לאזן ע"י טיפול כזה או אחר מה שיכול להיות לעיתים משימה קשה כי לא רק שצריכים להקפיד לקחת את הטיפול התרופתי צריכים גם לשנות הרגלי חיים שזה שילוב קטלני מה שנקרא. היפו זה מיעוט של המקרים וכפי שאני בטוח שהבנת זה מצב זמני בלבד כי למי שיש היפו ולא מקבל טיפול נכון מת בטווח של דקות-שעות. לעומת היפר' שהחולים סוחבים לא מטופל כמו שצריך דופקים לעצמם איברים שונים - לב, רגליים, עייניים, כליות (מה קרוי פגיעה באיברי מטרה) ומתים בסוף מסיבוכי המחלה... עכשיו לכל החברים שעונים על שאלות בפורום אני לא רוצה לפגוע אבל אולי תקראו טוב את השאלה לפני שאתם עונים בלי שום קשר... שיהיה לכם חמים ונעים ביום חורפי זה, דני

nikonit

New member
השלמה... אבל קודם -

אאאאווווףףףףף
!
כתבתי כאן קודם תגובה ארוכה ומושקעת, עם הסברים, והתייחסויות לאנשים ועוד ועוד. ואז... היתה הפסקת חשמל בכל הישוב שלי, והכל נמחק
ועכשיו אין לי זמן לכתוב הכל שוב. רק אבהיר מראש, שלא הכל קשור (או אפילו הרב לא קשור) לשאלה הראשונה שנשאלה, אבל בגלל שלא רק השואל לומד מהשרשור הזה, חשוב להזכיר כמה דברים, ולהבהיר כמה נקודות. אז בקצרה, 3 נק' מרכזיות: א. היפו' לא בהכרח קשורה לסכרת. ישנן מחלות שונות (עמית, רוצה להזכיר אותן?) שיכולות להתבטא בהן, וישנם גם מצבים של "היפו' ספונטני", שהיום נהוג לראות בו גורם סיכון / סימן מקדים להופעת סכרת type II בהמשך. ב. סכרת type I ו type II אינן מוגדרות ע"פ סוג הטיפול, ולא על פי הגיל, אלא לפי מנגנון הפגיעה באיזוטן רמות הסוכר ע"י אינסולין. הסבר על שני הסוגים וקצת על איזון סוכרת תוכלו לקרוא במאמר המצורף, שכתב חולה סוכרת בפורום המוקדש למחלה כאן בתפוז. 3. (לחן) רמת סוכר גבוהה שעתיים ומעלה אחרי ארוחה (או לאחר צום הלילה) מצביעה באופן כללי על סבירות גבוהה לקיומה של סכרת, ולא על סוג סכרת מסויים. בד"כ במקרה כזה רופא ימליץ על ביצוע בדיקת העמסת סוכר, שהיא הבדיקה לאבחון סכרת. מצטערת על התקציר ומיעוט ההסברים, רק בריאות לכולם, ניקונית.

היי

דיברתי ספציפית על סכרת טייפ 1 לא באופן כללי על סכרת... כמובן שזה יכול לקרות ברוב המקרים אבל אני דיברתי ספציפית על מקרה אחד

nikonit

New member
שלום,

קראתי כמה פעמים ברצף את ההודעה הראשונה שלך, התגובה שלי, והתגובה שלך, ונראה לי שלא הבנת נכון למה התכוונתי בסעיף 3 - למה הוא מופנה אליך. את כתבת "באופן כללי גם היפר זה סימן ראשון להתפתחות סכרת טייפ1". לזה התייחסתי, רמת סוכר גבוהה היא תוצאה (ברוב המקרים) של סכרת, ולאו דווקא של סוג מסויים שלה. כמו כן, עד כמה שאני מבינה, זה אחד השלבים המתקדמים, ולא מהסימנים הראשונים מעוררי החשד (שעשויים להיות הרבה יותר כלליים). כל היתר אכן התייחסת לחולה סכרת תלוי אינסולין (שוב, יש גם תת-סוג של טייפ 2 שהוא כזה). לזה ענית? לילה טוב, ובהצלחה באזרחות, ניקונית.

e d d

New member
חברה, תקראו שוב את מה שכתב paradan

סוכרת (מהמילה סוכר) ולא סכרת היא מחלה שבה יש רמות סוכר גבוהות מהנורמה בדם - זהו!! (לא משנה כרגע איך מאבחנים אותה ומהן הרמות) חולה סוכרת מכל סוג ללא טיפול יימצא באופן תמידי בהיפר גליקמיה ולא משנה אם החסיר ארוחה או עשה פעילות או עמד על הראש. המצב המסוכן אינו "סתם היפרגליקמיה" אלא היווצרות חומרים "חומציים" בדם עקב כך (אילו הם גופי הקטון) או לחילופין עליה מאד משמעותית בריכוז הפלסמה עקב ריכוז הגלוקוז המאד גבוה בה. לצערינו חלק ניכר מאד מחולי הסוכרת מסתובבים עם ערכים גבוהים מהרצוי כמעט תמיד אפילו תחת טיפול. היפו גליקמיה הוא מצב "נגרם" ולא חלק מהמחלה!! הגורם הוא תרופות שמורידות את רמת הסוכר ובינהן אינסולין (יש עוד לא מעט תרופות אחרות). היפו גליקמיה נגרם בדרך כלל בטעות עקב בעיה באיזון התרופתי מהמון סיבות והוא תופעת לוואי מצערת של הטיפול התרופתי. מקווה שהדבר הובן

nikonit

New member
קראתי, הפנמתי, וכפי שכבר כתבתי..

היפו' אצל חולה סוכרת הוא אכן תופעת לוואי. אבל יש גם היפו' אצל אנשים שאינם חולי סוכרת, ואז הוא ראשוני או תוצאה של משהו אחר. הדבר הובן?

למעלה