שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

נכון מורחים נעלי עור בוקס.... אז מצאתי בבית "משחת נעליים". זה כזה בקבוקון שבקצה ספוג וכשלוחצים יוצא איזה חומר וצריך למרוח את זה על הנעל. ברכיבים כתוב שזה מכיל : וקס, צבע, קרם וממיס וזה אמור לדחות רטיבות ולהזין את עור הנעל
כדי לי לנסות למרוח את זה או לא? תודה

התכוונתי אם זה לא מזיק לנעליים

למרוח משחה כזאת? אני לא יהרוס אותם??? פשוט יש לי כזאת בבית אחת כבר

sela v

New member
אם את לא בטוחה

תשאלי בחנות בו קנית את הוקס/נעליים אם זה וקס שמתאים לנעליים.

חי בר

New member
אני משתמש בשני הסוגים

כשיש לי סבלנות והמוזה שורה עליי, אני מורח את הנעליים בווקס (נדמה לי מחברת NIKWAX) מיוחד שקניתי בחנות טיולים. כשאני סתם עצלן, אני משתמש במשחה מהסוג שתארת (בקבוקון נוזלי עם ספוגית בקצה), ולפעמים אני לוקח את הנעליים למילואים ומצחצח עם משחת צחצוח רגילה. נזק לנעליים? לא כתבת איזה נעליים אתה משתמש ואיזה סוג עור זה. לי יש שני זוגות נעליים מעור מלא, זוג אחד כבר בן כ-30 שנה ועוד לא הצלחתי לעשות לו שום נזק מעבר להחלפת סוליות VIBRAM פעם בכמה שנים. הזוג השני הוא ASOLO מעור מלא, כבר בני איזה 6-7 שנים, וגם להם עוד לא גרמתי נזק מעבר לבלאי סוליות. להשוואה, נעליים על בסיס קורדורה/עור הפוך אני נאלץ להחליף בערך כל שנה-שנתיים, תלוי בסוג השימוש, וגם (לפחות אצלי) שכבת הגורטקס נהרסת די מהר והנעליים מאבדות את האטימה שלהן למים, אם תכונה זו חשובה לך. מה שכן, שמתי לב אצל חברים שאני מטייל איתם הרבה שלאותו סוג נעל יש בלאי שונה- לדעתי בלאי של נעליים תלוי גם בסגנון ההליכה.

אמרו לי ש....

שאם הנעליים ממש יקרות עדיף למרוח ווקס....אמרו שהוא בעיקרון שקוף (לא משנה צבע הנעל) ונותן יותר הגנה בעוד המשחה תמיד יש בה צבע והיא נותנת הרבה פחות הגנה, המשחה מתאימה לנעליים זולות יותר לאנשים שיוצאים לטיולים פשוטים ולעיתים רחוקות

natyh

New member
תשובה יפה

מודה לא הבנתי . מבקש הסבר : מה הם טיולים פשוטים ? מה הם נעליים זולות ? האם נעליים זולות הם נעליים זהות שנמכרות בחנות אחרת בזול ? אם כך אז לא צריך לשמור עליהן ? האמת נראה לי שמרחו וקס ? או אולי מרחו תשובה ... נתי

גם לדעתי

תשובה די מרוחה.... אבל בכל זאת יש שם יסוד קטן של הגיון... טיולים פשוטים - טיולים קצרים ובתנאי שטח נוחים - לא כמה ימים בבוץ ובנחלים נעליים זולות - נעליים שלא עולות הרבה כסף - אין מחיר מעליו זה ככה ומתחתיו זה ככה. הכל תלוי מחיר יחסית לאיכות. נעל איכותית של חברה איכותית שעולות 1000 ש"ח הן יקרות. נעל של חברה לא מוכרת ב200 שקל הן נעליים זולות (לא בהכרח לא טובות - פשוט זולות). האם נעליים זולות הם נעליים זהות שנמכרות בחנות אחרת בזול - לא הבנתי אותך בכל זאת בציוד יקר משתלם להשקיע יותר. נעל שעלתה 1000 ש"ח השקעה של עוד 30 ש"ח בשביל וקס שיכול ממש לעזור - מומלץ. אני מאלה שמשתמש בנעליים הזולות - שוב לא אומר שלא טובות פשוט זולות. יש לי נעליים של NBS שבמצבע עלו 150 ש"ח. אין לי בבית וקס אבל יש לי משחה. אז אני כבר אמרח אותה.

חי בר

New member
אני לא בטוח שלכל נעל אפשר להחליף

סוליות. מרבית הנעליים שמגיעות כיום הסולייה מודבקת ישירות לנעל, ולא תמיד ניתן להחליף סוליות בצורה אמינה. לא ניסיתי אף פעם, כי לרוב הנעל מתבלה באותו קצב כמו הסוליה (טופ, תלוי כמה מטיילים איתה
). בנעליים שבהן אני כן מחליף (אלו בנות ה-30): הסוליות תפורות לנעל במה שנקרא "תפר נורווגי". את הסוליות מחליף אבא שלי, שהיה הבעלים הראשון של הנעליים
.

למעלה