שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

עם האוכל בא התיאבון ועכשיו אני מעוניין בבואה קונ' ,מפאת חוסר מקום יש לי בעיה להוסיף כרגע עוד טרריום ,שאלתי היא האם אוכל לפחות בשנה הראשונה לשים אותו בטרריום עם המילק (הבייבי)? הרי הבואה גדול מדי עבור המילק ולא יכול להאכל על ידו,כמובן שכשיגדל אפריד ביניהם . אני יוצא מנקודת הנחה שהבואה לא יטרוף אותו כמובן ,או שאני טועה ? מה דעתכם ?

gazon

New member
ממה שאני יודע זה לא רעיון טוב

גם כי לא טוב בכללל שתי נחשים באותו טירריום. במיוחד באפשרי גדלים כאלה . וגם ממה ששמעתי היה איזה מקרה שבואה אכלה איזה מתכדרר אז לא כדי

שובל09

New member
בואה

היא נחש שיכול להעביר מחלות, יותר מנחשים אחרים... וחוץ מזה אני חושב שהמילק יותר יפה שהוא עגול מאשר שטוח (הבנת? :) )

כלומר...

מדבריך ניתן להבין כי יש סיכוי שהבואה יטרוף את המילק . אם אפשרות זאת אכן קיימת מנסיונך/מנסיון אחרים ,כמובן שאוותר על הרעיון . אם כך איזה גודל טרריום דרוש לבואה צעיר לפחות בשנה הראשונה ?

naja

New member
??????

בואה הוא נחש שיכול להעביר מחלות יותר מנחשים אחרים?..... אתה בטוח? תבדוק את עצמך, אין למה שכתבת שום בסיס או תיעוד. ולענייננו-לא מחזיקים נחשים ממינים שונים באותו הטרריום כדי למנוע מעבר של מזיקים שיכולים להיות לא מסוכנים לנחש אחד אבל להשפיע חזק מאוד על נחש אחר.

רן333

New member
אני מסכים להמלצה שלא להחזיק

מיני נחשים שונים באותו כלוב. אני יכול להוסיף לכך גם את הדברים הבאים: 1. אני לא מתלהב גם מהחזקת מספר פרטים מאותו מין באותו כלוב, וזאת מהסיבות הבאות: א. יש מינים שבהם הזכרים מנהלים קרבות קשים, שעלולים להסתיים בפציעה חמורה או במוות. ב-The Reproductive Husbandry of Pythons and Boas (של Ross ו-Marzec) יש תמונה או שתיים של פיתונים עם פגיעות קשות מאוד שנגרמו עקב קרבות כאלה. ב. גם אם לא מדובר בקרבות שמסתיימים בפציעה, הנחשים יכולים להפחיד ולדכא זה את זה. ג. החזקה של שני פרטים יחד עשויה לגרום לתאונות האכלה מצערות שיסתיימו בנחש אחד שמן (במקום השניים שהיו בכלוב במקור). ד. החזקה כזו יכולה גם להקשות על איתור בעיות ומחלות. נניח למשל שאנחנו מוצאים בכלוב פריט מזון שהוקא. אם יש בכלוב יותר מנחש אחד - יתכן שלא נדע מי הקיא אותו. 2. לא אתפלא לשמוע על כך שבואה קונסטריקטור טרף נחש קטן ממנו. ראשית - בטבע בואות אוכלות גם זוחלים. ראיתי תכנית שבה צולמה בואה שנתפסה בטבע והקיאה איגואנה גדולה למדי. שנית - חבר טוב שלי חזר מטיול בקוסטה-ריקה לפני כמה שנים, וצילם שם תמונה מעניינת: בואה קונסטריקטור טורף נחש דק וירוק (שאותו לא זיהיתי). 3. באשר ליכולת של בואות להעביר מחלות - אני חושב שהיכולת הזו גדולה יותר משל נחשים אחרים, לפחות כאשר מדובר ב-IBD. קלינגסברג כותב ב-The Boa Constrictor Manulal שבואות הן הנשאיות הטבעיות של המחלה הנוראית הזו. בעוד שפיתונים שנדבקו במחלה מראים סימנים לכך די מהר, בואות יכולות לשאת אותה במשך חודשים רבים, ואף יותר משנה, מבלי להראות שום סימן חיצוני. זה, לדעתי, הופך אותן לנשאיות עם פוטנציאל הרס רציני מאוד. עם זאת, ככל שידוע לי, המחלה פוגעת בחנקיים בלבד, ולא בזעמניים, כך שהיא אינה רלוונטית לשאלה ההחזקה של בואה עם מילקסנייק.

naja

New member
אכן הIBD היא מחלה יוצאת דופן.

אבל לדעתי נוטים להתייחס אל בואות ופיתונים באותה החומרה כשמבודדים פרט חדש שנכנס לאוסף ואני מאמין שרוב הנחשים הנגועים שהתגלו עד היום היו דווקא פיתונים בורמזים. בקשר להרגלי אכילה של בואות בטבע-קראתי שהן אוכלות כמעט הכל, כולל תצפית של בואה שאכלה קיפוד או משהו דומה.

תיקון קטן רן למה שנכתב

אפשר לזהות את הנחש שפלט די בקלות, נחש שפולט מקבל קמטים מתחת לפה מהפליטה מהמאמץ של הפליטה, וזה לא קשה לזהות מי פלט בכלל, מהנפיחות בבטן, על כל מקרה לא מומלץ לשים נחשים אפילו מאותו סוג ביחד במקרה אחד שלי שני פיתונים בורמזיים ששמתי באותו טרריום פשוט הלכו מכות לדרגה שפשוט התעוררתי מהרעש של החבטות ביניהם, ועוד משהו לא קשור..... מישהו פעם שאל אותי מה זה פס רעב אצל נחש אבל אני לא זוכר מי, פס רעב אצל נחש זה פס שנמצא בבטן, כשנחש לא אוכל או מורעב יש לו פס בעור כאילו בעור של הבטן נכנס פנימה זה נקרא פס רעב. על כל מקרה חבר שלי קיבל היום נשיכה מנחש שקפץ לו מתוך קרטון שהיה בבית שלו, לדבריו הנחש היה בצבע לבן ושחור (בערבון מוגבל כי קשה לי להאמין שקינגסנייקים נולדו אצלו בבית) לדבריו הנחש היה קטן בסביבות 20-25 סנטימטרים, הוא הובהל לבית חולים והשתחרר משם אחרי כמה שעות, אין נפיחות והמצב שלו בסדר גמור, מחר אולי אני אעלה אליו לבית ואחפש את ההשרצה או הטלה שהייתה שם כי לפי דעתי אם יש אחד קטן יש עוד המון.

שובל09

New member
naja

אמרתי את זה, מכיוון שבעבר עלה פה איזה שהוא דיון, אני לא זוכר בדיוק על מה... ואמרו שם שהבואה מעבירה מחלות יותר מנחשים אחרים...

רן333

New member
שמע,

אני חייב להודות שאני לא כל כך יודע על מה אתה מדבר. אמנם אף נחש לא הקיא אצלי כבר כמה שנים טובות, אבל בעבר, כשפריטי מזון הוקאו, לא זכור לי שהיו קמטים כלהם. לא מתחת לפה של הנחש המקיא, ולא בשום מקום אחר. בכל מקרה, אם אתקל בנחש מקיא - אסתכל עליו בזהירות ואחפש את הקמטים שעליהם אתה מדבר. באשר לנפיחות בבטן - נדמה לי שזה יכול לעזור רק בתנאי שמדובר בפריטי מזון גדולים יחסית, שמוקאים בשלב מוקדם יחסית של העיכול. פריט מזון קטן יחסית לנחש לא תמיד יוצר נפיחות מורגשת בבטן. באשר ל"פס הרעב" - חידשת לי. לא זכור לי שראיתי פס כזה, גם לא אצל נחש שצם במשך שנה שלמה (והיה לי נחש כזה).

המממממ......

אני לא כל כך יודע אם אתה מתנשא או שבאמת לא הסתכלת על הסימנים הקטנים כמו הפס בבטן והקמטים מתחת לסנטר, וסתם בא לך לעשות ממני כאילו אני ממציא או לא יודע על מה אני מדבר, בקשר לגודל של הפריט שנפלט אתה צודק אם זה קטן אז קצת קשה לדעת מאיזה נחש זה נפלט, הסימן של המתיחות זה רק לגבי עכברים שגדולים יותר מגוף הנחש ויוצרים בליטה בו (ממה שאני יודע כמעט וב-99 אחוז מההאכלות יש בליטה, אלה אם אתה נותן לנחש באורך מטר וחצי וולדות מה שבכלל לא הגיוני), על כל מקרה, הנה למדת משהו חדש.

naja

New member
גם לי אתה מחדש....

על פס רעב בבטן מעולם לא שמעתי או ראיתי וראיתי לא מעט מיקרים קשים. לגבי ההקאה-אם תתפוס את הנחש בדקות שאחרי ההקאה אז אולי תבחין בהתרחבות של הלסתות כמו שקורה אחרי אכילה, אבל זה נעלם מהר מאוד.

רן שלום לך...

אני מתכוון בעתיד ליבנות מיני חדר מזכוכית,שתי קומות כאשר בעליונה בכוונתי לשים זוג מתכדרים ובקומה למטה לחלק לשתיים עבור שני נחשים שונים וממה שהבנתי מתגובתך אין לשים שני נחשים מאותו סוג או שונים באותו טרריום,עכשיו אני מבולבל אז ליפני שאני מתחיל אפשר לקבל המלצה ממך...?

רן333

New member
שלום שלום,

יש לא מעט מגדלים שמחזיקים יותר מפיתון מתכדר אחד באותו כלוב, ובהצלחה. עם זאת, מסיבות שכבר פרטתי, אני מעדיף לגדל את הנחשים בכלובים נפרדים, ולהפגיש אותם רק בעונת הרביה. לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "מיני חדר". האם אתה מתכוון למין כלוב גדול שיש לו שתי קומות נפרדות, כמו שני כלובים שמונחים זה על זה? אם כן, אז החזקת נחש בקומה התחתונה ונחש נוסף בקומה העליונה היא כמו החזקתם בכלובים נפרדים, והיא לא אמורה ליצור את הבעיות שהזכרתי. עם זאת, יכולות להתעורר בעיות אחרות, שקשורות בטמפרטורה: אם הקומה העליונה והקומה התחתונה שתיהן מחוממות, וכל מה שמפריד ביניהן הוא לוח זכוכית, אז אמצעי החימום של הקומה התחתונה עשוי לחמם גם את העליונה, ואולי גם להיפך. דברים כאלה עשוים להפריע לך לשמור על הטמפרטורות הרצויות בשתי הקומות. כדאי לחשוב גם על זה.

רן כוונתי...

באומרי מיני חדר זה שיש לי מקום בבית שבו אני מתכוון ליבנות מזכוכית טרריום שיתחלק לארבע או משהו כזה,אני עדיין לא סגור על זה אבל המיקום הוא בגודל 3 מטר מרובע וגובה בצד אחד 2 מטר ובצד השני 120 סנטימטר מין שיפוע כזה ובאשר לחימום זה בתיכנון.

רן333

New member
מעבר לבעיות שציינתי, כדאי לשקול אם

טיפול במבנה זכוכית בגודל כזה יהיה לך נוח. האם לא עדיפים כמה כלובים קטנים יותר?

העניין הוא...

שמבחינת עלויות זה יוצא לי מאוד זול יחסית ומבחינת עבודה אני ואח שלי עושים את זה כך שאם כבר בונים אז שיהיה משהו גדול וחשבתי גם על נורות גינה לחימום,כל זה כרגע בתיכנון וכשזה ייצא לפועל אתם הראשונים לראות.

1צחי

New member
במקום

נורות גינה תשתמש בנורות לחימום אוכל,אך זה באמת כבר שלב סופי.

צחי לא חשבתי על זה...

אבל טוב לישמוע רעיונות,בינתיים אני בכיוון של רן זאת אומרת נחש אחד בכל טרריום ולגבי חימום נישמע טוב.

למעלה