שאלה לי אליכם

karen17

New member
שאלה לי אליכם

אני עובדת בחנות ומלאו לי כבר 18... קיבלתי לפני מס' ימים את המשכורת שלי בצ'ק ולהפתעתי קיבלתי משהו כמו 100 שקל פחות ממה שהייתי אמורה לקבל-1920 במקום 2020 משהו כזה. אני עובדת עבור שכר מינימום לשעה. הייתי רוצה לדעת האם צריך מסיבה כלשהי להוריד לי מס? למרות שמלאו לי 18 המשכורת נמוכה גם כך... כשפניתי למעסיק שלי הוא קודם כל התעצבן עליי ששאלתי כי הוא חשב שאני בא מאיזה עמדה תוקפנית או משהו כזה, ודבר שני אמר שהוא מביא את הכל לרואה חשבון שלו והרואה חשבון שלו עושה את החישוב. אז עזבתי את הנושא בייחוד שלא רציתי לריב איתו על 100 שקל, אבל עדיין זה העיקרון ולא הכסף ובאמת ובתמים הייתי רוצה לדעת אם צריכים להוריד לי או לא? תודה רבה לכל המגיבים!

karen17

New member
זהו, שלא קיבלתי שום תלוש משכורת

הוא פשוט מביא צ'ק ולא שולח תלוש משכורת... ייתכן והוא הוריד על ביטוח בריאות...?

מקצועית

New member
אין כזה דבר

לעבוד ולא לקבל תלוש משכורת, תדרשי תלושי משכורת כי לא יהיו לך שום זכויות באם הוא לא משלם עבורך ב.ל ומס בריאות ולא תוכלי בעתיד לקבל שום קיצבה ע"ס עבודה זו מעבר לכך שאם הוא לא מוציא תלוש הוא עובר על החוק.

שיר ורד

New member
על פי חוק הגנת השכר סעיף 24

24. פנקס השכר מעביד חייב לנהל פנקס בדבר שכר העבודה המגיע לעובדיו, והשכר ששולם להם, וכן חייב הוא למסור לעובדיו, בכתב, פירוט שכר העבודה ששולם והסכומים שנוכו; שר העבודה והרווחה יקבע בהודעה שתפורסם ברשומות את סוגי המעבידים שעליהם יחול סעיף זה ואת הפרטים שיירשמו לפיו. בהמשך החוק מופיעות התקנות השונות - להלן התקנה בנושא פנקס שכר הודעה בדבר קביעת סוגי המעבידים החייבים לנהל פנקס שכר נקבע שהחובה לנהל פנקס בדבר שכר עבודה לעובדים תחול על כל אדם המעביד עובד לצרכי עסק, משלח יד או שירות ציבורי (להלן - מעביד). מעביד ירשום בפנקס השכר ובפירוט השכר שהוא מוסר לעובדיו, את הפרטים שצויינו בתוספת; לענין זה יראו הרישומים בפנקס השכר - (1) רישומים בכרטיס העובד המנוהל בהתאם לתקנות מס הכנסה, מלוה חסכון ומס מעסיקים (ניכוי ממשכורת ותשלום מלווה חסכון ומס מעסיקים) התשל"ז-1976, או תקנות מס הכנסה, מלווה חסכון ומס מעסיקים (ניכוי משכר עבודה ותשלום חסכון ומס מעסיקים) התשל"ז-1976. (2) רישומים סדירים בצורה אחרת, הכוללים את הפרטים שצויינו בתוספת. תוספת א. פרטים לגבי העובד והמעביד: שם משפחה ושם פרטי של העובד ומספר זהותו; שם המעביד ומען המפעל או העסק. ב. התקופה שלגביה ניתן התשלום ורישום השכר הרגיל: התקופה או התקופות שבעדן שולם השכר: מספר ימי עבודה בתקופה שלגביה ניתן התשלום ומספר ימי העבודה שבהם עבד העובד בפועל; השכר הרגיל; תשלומים אחרים ופירוטם (שעות נוספות, פריון עבודה, דמי הבראה וכיוצא באלה); סך הכל השכר והתשלומים האחרים החייבים במס הכנסה; ג. הניכויים: ניכוי מס הכנסה; ניכוי דמי ביטוח לאומי; ניכוי לקופות גמל או לקופות פנסיה; ניכויים אחרים; סך הכל הניכויים. ד. פרטי הפרעון: סך הכל המגיע לעובד במועד התשלום; סך הכל נטו לתשלום;

"אז עזבתי ... בייחוד שלא רצית לריב"

זה קורה שוב ושוב ופעם אחרי פעם זה מרתיח אותי. אנשים מקריבים את זכויותיהם כי אין להם את הרצון או הכוח לעמוד על שלהם. על פי החוק, אין אפשרות שלא תקבל תלוש שכר ביד. אין מצב שלא יתנו לך תלוש וכן, על זה אתה צריך לעמוד. להגיד לבוס שהתלוש שלך לא הגיע ואתה מבקש אותו. זה לא המאה שקל. אבל מחר תיפול בעבודה ותשבור רגל (טפו טפו טפו חס וחלילה). האם זו תאונת עבודה? האם הביטוח הלאומי ישלם משהו? תוכיח שבכלל היית עובד ולא סתם לקוח בחנות. כשדברים קורים, אף אחד לא מכיר אותך

karen17

New member
תודה רבה על כל התגובות...

אולי אני באמת אבקש את התלוש משכורת של ואז אוכל לדעת מה הוא ניכה לי מהמשכורת...אני לא רוצה להכנס למצב של אי נעימות אבל תלוש זה לגיטימי לבקש כפי שאתם אומרים אז זה מה שאעשה. תודה רבה על כל העצות והתגובות עזרתם לי מאוד!

מקצועית

New member
קרן יקרה

קודם כל תלוש משכורת זה חובה. את צריכה לבקש תלוש משכורת עבור כל חודש בו עבדת. בחודש מרץ לאחר כל סוף שנה (דצמבר) את צריכה לקבל טופס שנקרא טופס 106 הוא טופס שנראה כמו תלוש ובו ריכוז כל הכספים ששולמו לך ועבורך. תעדכני אותנו על התפתחויות. בהצלחה

yuv2a

New member
זה לא רק 100 שח

בנוסף לכל שנאמר בהעדר תלוש נראה לי שתדרשי לשלם בנפרד לביטוח לאומי כך שזה לא רק 100 שח YUV

למעלה