שאלה לי אליכם...

שאלה לי אליכם...

אני בשכבת בונים ועוד כמה ימים יש סמינר מששים. בן קבוצה שלי לא יכול לצאת לסמינר ואחרי שהוא הדריך בשנה שעברה קבוצה בצעירה הרכז קן שלי אמר לו שאם לא יצא לסמינר לא יוכל להדריך בשנה הבאה. החלטנו לקיים אסיפת קבוצה הערב. בכל אופן אם למישהו יש רעיונות למה אפשר לעשות בנושא בבקשה בבקשה תכתבו זה ממש חשוב! תודה..

תגובה

קודם כל, חבל שלא ציינת למה הוא יכול לצאת- אם זאת בעיה כלכלית (שעליה ניתן להתגבר בעזרת עוגיאדות או פתרונות יצירתיים אחרים כמו שרבים וטובים מביננו עשו) או אם זאת סיבה אחרת (כלמיני תכניות שנקבעו על אותם תאריכים וכודמה) או אם זה סתם כי לא בא לו. בעקרון הסמינרים בתנועה לא קיימים סתם וכל סמינר הוא מאד מעמיק ונותן המון כלים (עם זה בנוגע להדרכה) או תכנים חשובים (אם זה סמינר כגון הגשמה והנהגה). זה פשוט מובן שאם אתה רוצה להיות מדריך- תצא לקורס מדצים, רוצה להיות משש- צא למששים ולא כי זה איזה חוק מקודש, פשוט כי הסמינרים האלה נותנים לך את הכלים המקדימים הטובים ביותר (כי להדריך זה לא משהו שבאמת אפשר ללמוד בלי לחוות). בכל מקרה כבר בהמון קינים אנשים מיש"צו, הדריכו ומש"שו בלי לצאת לסמינרים- חלק בגלל שהם פשוט לא היו בתנועה בזמן, נגיד של הקורס מדצים ובאו בכיתה י וחלק כי מסיבות שונות לא יכלו לצאת- בגלל זה בדרך כלל רכז מחוז או כל אחד אחר לא יפסלו מישהו מלהדריך כי לפעמים יש נסיבות שלא מאפשרות וזה גם משהו שאפשר (למרות שמאד לא מומלץ) לעשות בלי סמינר מקדים אבל אם הוא פשוט לא רוצה לצאת אז זה כבר משהו אחר כי כאילו לצאת נגד משהו שיתן לך הכשרה יותר טובה ואז אולי יש פה איזה הצדקה. סליחה על ההודעה הארוכה!

צריך לבחון את הסיבה

אם הוא באמת לא יכול להגיע אז הוא צריך להדריך ושמישהו יעביר לו את מה שעבר שם. אם יש לו משהו שקודם לזה בסדר העדיפויות שלו צריך לבחון האם זה דבר הולם שבגללו הוא לא יצא לסמינר. סמינר מששים הוא סמינר שנותן לך המון כלים להדרכה ולהבדיל מקורס מדצים החבר'ה בו רציניים הרבה יותר וככה הסמינר יוצא גם מועיל וגם מעולה, אז חבל לפספס במיוחד אם הסיבה לא רצינית. צריך להבהיר לבחור את החשיבות של הסמינר ואת הסיבות שבגללן ההוא לא יוצא ואז לקבוע האם מגיע לו להדריך עוד שנה.

אז ככה

הסיבה היא בהחלט לא כלכלית ואם הייתה כזו לא הייתי פונה פה לעזרה. לפי מה שהבנתי הוא לומד בבר אילן שנה ועכשיו יש להם מבחנים שחייבים לעבור או משהו כזה והוא ממש לא יכול לוותר עליהם אחרת כל השנה הזו שהוא לומד תילך לאיבוד. בכל אופן ניסינו לבדוק את האפשרות שהוא יגיע באמצע או ילך מהסמינר באמצע וגם אם זה יש בעיה אז באמת חשבנו על להעביר לו את הסמינר בסוף. זה פשוט נורא עיצבן אותי שהרכז חרץ את גורלו ואמר לו אם אתה לא יוצא אתה לא מדריך נקודה! אחרי שבקן עכשיו בודקים את האפשרות שחניכים בבוגרת שהגיעו בקושי לארבע פעיליות ולא מכירים את התנועה ומטרותיה ידריכו.אבל זו כבר בעיה קינית . בכל אופן אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות וזה דבר נורא לעשות שאם מישהו לא יכול לצאת לסמינר הוא לא יוכל להדריך גם אחרי שנה של הדרכה וגם כאשר יש פיתרונות אחרים,אין לרכז קן שום זכות לבוא ולומר אתה לא תדריך וזהו ואנחנו ממש מתכוונים להלחם על זה. בכל אופן אם יש לכם רעיונות טובים בקשר לזה ולמה אנחנו יכולים לעשות אני ממש ממש אשמח לשמוע..

אז זהו...

שזה סתם בולשיט... הקן הזה הוא שלך ולא של הקומונרים שלך... וגם אני לא יוצאת.. ואני מבטיחה לך שאני הולכת להדריך שנה הבאה...

זו תשובה מאוד אופטימית...

גם אם את כל כך בטוחה שאת הולכת להדריך ואני באמת מעריכה את זה שאת עומדת על שלך נראה לי שאחרי שרכז קן אומר דבר כזה צריך למצוא את הדרך הנכונה "למרוד" בזה בכדי שזה לא יקרה שוב. וחוץ מזה החשיבות של הסמינר הזה היא גדולה לדעתי ובכל זאת צריך למצוא דרך שכל אחד מהמששים יעבור את התוכן שלו בין אם במסגרת סמינר ובין אם במסגרת אחרת. מה שבטוח אסור לשלול מדריכים בגלל שהם לא יכולים לצאת לסמינרים...

צודקת

הקטע הוא לא להוכיח לרכז שהקן שייך לחניכים והם יעשו מה שהם רוצים, אלא באמת למצוא את הפתרון. אצלנו אנשים לא יכלו להגיע למש"שים והדריכו אח"כ. זה הפסד של כלים וחוויה,וחבל, אבל אפשר לעשות את זה. חשוב רק להבהיר לרכז הקן את הסיטואציה כדי שלא יחליט באופן עיוור לחלוטין לפסול מישהו מהדרכה רק בגלל שלא יכל להגיע לקורס.

itaihasid

New member
אני מסכים על השורה האחרונה

אבל רציתי להגיד שאין כזה דבר "החלטה לש רכז קן". אם הקן מחליט שמישהו שלא היה בסמינר מסיבה כזאתי ואחרת יכול להדריך אז הוא יכול וזה לא משנה מה הרכזים אומרים, זה מה שיפה באוטונומיה שאנחנו מנסים לבנות בקנים.. שזה לא יהיה החלטות מלמעלה אלה דברים שאנחנו נחליט בתור שכבה בוגרת אחראית ומאוגדת. שנוכל לסמוך אחד על השני ולעשות הכל אם רק נאמין ונרצה.. (קצת מעבר אבל חפיף...)

אמ...

אני אגיב לכולכם ביחד... לפני חודש בערך ידעתי שיש לי אופציה לעבוד למשך שבועיים בתאריכים שמתנגשים בסמינרים.... אמרתי את זה לקומונרים שלי, ולחברי הקבוצה שלי, ואמרתי להם שאני אחליט מה אני מעדיפה לעשות... כבר לפני חודש אמרתי להם שאני לא הולכת לסמינרים כי אני מתכוונת לעבוד... זאת החלטה שלי להפסיד סמינרים חשובים כל כך... ואף אחד לא ממש התאמץ כדי לשנות את דעתי... אז אני לא הולכת לסמינרים, ואני כן הולכת להדריך... כי הקן שלי זקוק למדריכים, ואני בטוחה שחברי הקן יסכימו איתי. זה ממש מעצבן ודפוק שתמיד אומרים "אם לא תלך לזה לא תדריך" , ובסוף.. כל מי שרוצה מדריך...

הוא בטח סתם מנסה להפחיד אותכם

הרכז קן שלך בטח אמר את זה רק כדי שהחבר קבוצה שלך יצא ולא בטוח שהוא באמת מתכוון לזה יכול להיות שהוא רק מנסה להפחיד אותו אבל בכל מקרה נסו לדבר והסביר לכולם באמת לכולם יב'תניקים מדריך קומונרים ואפילו רכז מחוז עם צריך גם בקן שלנו היו איומים שלא תמיד יצאו לפועל לא צריך לקחת הכל ללב

אפשר להדריך גם בלי הסמינר..

זה נכון שהסמינרים בתנועה נותנים המון אבל כשאני הדרכתי מה שהכי עזר לי היה הניסיון שלי כחניכה, ולא הסמינרים שבהם הייתי. ואם הוא כבר הדריך אז אפשר להבין, במיוחד אם הוא לא יוצא בגלל משהו לימודי. הרי הרכז מחוז/רכז קן כבר סיימו לימודים והשקיעו או לא השקיעו כמה שרצו, וזה שהוא רוצה להדריך לא אמור לפגוע לו בלימודים, התנועה לא חייבת להיות בראש סדר העדיפויות שלו,הוא צריך את ההשכלה... חוץ מזה אמרתן שזה לא החלטות מלמעלה?!?! זה בדיוק ככה בשנת הדרכה שלי הדרכתי לבד ולא היה לי מש"צים או קמש"צים ובכלל היינו 4 בבוגרת... ועשיתי פעולות תמיד גם יום לפני מתכונת או בגרות, אבל פעם אחת הודעתי לקומונרית שאני לא אגיע ל2-3 פעולות שעבירים לי כי לא השקעתי מספיק בלימודים ואמא שלי כעסה וגם לי היה חשוב לשפר כי ירדתי בציונים. אז היא אמרה לי (וגם הרכז מחוז היה שותף להחלטה שלה..) שאם אני לא אגיע לפעולות אני לא אהיה חניכה או מדריכה יותר כי כל מדריך הוא קודם כל חניך.. וזה ממש עיצבן אותי כי לא ביטלתי את הפעולות לחניכים ויכולתי גם פשוט לא לבוא לפעולות שלה אבל רציתי להיות בסדר ולהסביר לה.. אבל משום מה הבוגרים בתנועה שוכחים לפעמים שבניגוד אליהם לנו עוד אין תעודת בגרות, ומה עשות בלי זה יותר קשה להסתדר בחיים, וזה שלי חשוב לתרום בתנוה לא אומר שאני צריכה לוותר על כל דבר אחר בחיים שלי.... אז אם הסיבה שהוא לא בא היא מספיק חשובה לו (ואני לא מדברת על אם סתם לא בא לו...) אז זה עינינו וזה לא שהוא חדש בתנועה ואין לו ניסיון אז זה נורא עקרוני שהוא ילך...

למעלה