שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

אני מחפש אתר ישראלי (במידה ויש) של הסבר הדמויות והלחשים שיש לקוסם כמו כן פירוט על מיומנות ונשקים וכל מה שקשור בעצם לD&D על מנת לעצב את הדמות שלי (קוסם-בן אדם ) או שיש אתר לועזי שמפרט טוב הכל או מסביר איך לעצב את הדמות שלך הכי טוב

DDN

New member
אתה יכול לעשות כמה דברים.

1. לבדוק בקישורים למעלה בפורום. יש לך את המקור הטוב ביותר, הגדול ביותר והמורחב ביותר לתוספות לשיטות ק20 בעברית - התעשיה הגובלינית. 2. אתה יכול לשאול בדיוק מה שאתה רוצה כאן, ונשמח לענות.

מה שאני בעצם רוצה

זה לדעת פחות או יותר איזה כלי נשק עדיפים לקוסם (אני חייב לבחור נשק אחד) ורשימת מיומנות לבחירה (מה הכי עדיף לבחור) אני צריך לבחור 12 כאלו אשמח אם מישהו ששיחק קוסם בעבר ימליץ לי איך לעצב את הדמות תודה

Ferenheit

New member
כרגיל, אנחנו מבקשים שתספר על הדמות

אני מאמין שתגלה שככל שתתאר אותה טוב יותר (אישיות, פחדים רצונות היסטוריה רקע, תכונות אופי וכו') תראה שאופציות מסויימות נראות מתאימות לה יותר. דמות עדינה ורגישה לא תבחר כדור אש (או אולי כן, אבל למה? זו השאלה שחשובה, לא התוצאה) ודמות אכזרית תבחר לחשים אכזריים. כנ"ל לגבי נשק וכו'.

רמץ

New member
אם לעודד את המשחק הרדוד...

כמו כולם, גם אני אומר שהדמות שלך צריכה להיות מה שאתה רוצה שהיא תהיה, אבל לא אכפת לי לחלוק איתך את הדברים שאני אוהב בקוסמים שלי (יש לי חולשה לקוסמים..): - נשק - אמרת שאתה משחק אדם ולכן כלי הנשק הנאמן ביותר שתוכל לשאת הוא המטה (Quarterstaff). כלי נשק ארוך טווח שאני יותר מחבב הוא הקלע (הוא זול וקל), אבל יעיל ממנו הוא כנראה רובה הקשת הקל. וכמובן - אף פעם לא מזיק לסחוב עוד פגיון או שניים. אם היית משחק אלף היית גם יכול להשתמש בחרב ארוכה, סיף, קשת ארוכה וקשת קצרה, אבל עזוב אותך אלפים... לחלופין תוכל לבחור להשקיע כישרון (Feat) כדי ללחום ללא הפחתות בכלי נשק אחר שמושך את עיניך. - מיומנויות - אני בטח לא אחדש לך כלום אם אני אגיד שיעיל יותר לקחת את המיומנויות של המקצוע שלך, אבל אל תתעלם מאחרות לחלוטין. אם אתם משחקים במהד' ה-3.5 אני ממליץ בחום גם על use magic device שמאפשר לך לאנוס חפצי קסם סרבנים גם אם לא אתה הזוטון הנבחר מהנבואה השמימית של יונדללה. המיומנויות היותר נפוצות המומלצות הן: מקצועיות: ריכוז; פיענוח; ידע מאגיה (לפחות 5 למען הסינרגיות); מלאכת קסם (לפחות 5 למען הסינרגיות). בין מקצועיות: רפואה; חיפוש. אבל אל תרגיש מחוייב להידבק לסטריאוטיפים. קוסמים וזריזות הוא, למשל, שילוב מוצלח מאוד ואולי תרצה שהקוסם שלך יהיה גם להטוטן או לוליין או מרגל וכך לבחור מיומנויות בהתאם. - כשרונות - כאדם אתה מתחיל את המשחק עם שני כשרונות. קשה למצוא כשרונות ממש טובים לקוסמים ואלו הקשורים בקסם הם לא מאוד פרקטיים (למעט אולי 'הזנחת מרכיבים' שמאפשר לך להתעלם ממרכיבים חומריים זולים - וגם הוא שווה ערך ללקחת אתך נרתיק קוסמים שעולה 5 פ"ז) ולכן את כל כשרונות הקסם מומלץ לאסוף באמצעות הכשרונות שהדמות שלך מקבלת עם הדרגות. כשרונות שכן כדאי לשקול הם: רפלקסי קרב (אם הדמות של זריזה); Magical Aptitude (אם אתם משחקים ב-3.5); איזשהו כשרון שמשפר מיומנויות שהדמות שלך טובה בהן. - התמחות? - טיפ טוב ל- Power Gaming (סוג של-) הוא קוסם מתמחה בלחשי ידיעה (Divination) ללא גישה ללחשי מוות (Necromancy). למעט 'בקבוק קסמים' שהוא לחש... ...מעניין, אין מה לעשות עם לחשי מוות אלא אם לקוסם שלך יש איזו גופה שהוא מאוד אוהב לשַמֶר (דגש על 'אוהב') או שבא לך לשחק נקרומנסר או סתם קוסם גותי עגמומי או פשוט קוסם שיש לו גישה לכל התחומים או שכל הקטע של הידעוני לא נראה לך. - Familiar - מאוד אינדיבידואלי. אם בכלל - אני מעדיף עורב: הוא מסוגל לדבר ומסוגל לעוף, מה שהופך אותו לשליח/מרגל/ממפה האולטימטיבי והוא אוכל נבלות. מושלם! או פשוט בלי. כמובן שכדאי לך לבחור את מה שהכי הולם את הדמות שלך או מה שהכי מוצא חן בעיניך. היתרונות של כל familiar לא ממש מכריעים את המשחק ויכולות הלחימה שלהם לא בדיוק מכריעות את הקרב, אבל אני חושב שגם שחקני העומק הפסיכוטיים ביותר יחשבו הרבה לפני שהם יבחרו בקרפדה.
זה הכל בינתיים. זה טוב אם עזרתי וזה טוב באותה מידה גם אם לא. זכור שאין דבר כזה דמות לא טובה (למרות שיש דבר כזה דמות לא מתאימה...). בהצלחה

BluePrint

New member
../images/Emo163.gif

מי הן ה"הסינרגיות" שצריך לבחור מיומנויות בשבילן?

רמץ

New member
סינרגיות:

עכשיו עולה בי החשד שהן קיימות רק במהד' ה-3.5... יש מיומנויות שחופפות למיומנויות אחרות כך ש-5 דרגות מיומנות (להלן - דר"מ) או יותר באחת מהן נותנת לך בונוס 2+ לאחרת/ות. כך למשל - 5 דר"מ או יותר ב-ידע(מאגיה) נותן 2+ בונוס לגלגולי מלאכת-קסם. 5 דר"מ או יותר ב-מלאכת-קסם, נותן 2+ בונוס לגלגולי הפעלת חפצי קסם המערבים מגילות. 5 דר"מ או יותר בהונאה, נותן 2+ בונוס לגלגולי דיפלומטיה, איום, זריזות ידיים והתחזות (לנהוג בהתאם לדמות). יש עוד הרבה: טבלה 4-5 בספר השחקן של 3.5

Soul Cake Duck

New member
כמה טוב להיות שה"מ

יש לך דב"שים שיבחרו בקרפדה. הגובלין של החבורה אצלנו, למשל. הרשימה טובה; אבל כפי שנאמר על ידי רבים וטובים ממני, צריך לבחור כיוון לדמות, איזושהי הגדרה מכוונת שלפיה בונים אותה, רצוי עם איזשהם "טוויסט" או שניים באישיות מעבר להגדרה הראשונית של חמש-שש מילים. כל השאר פשוט ייפול למקום אחר כך.

Ferenheit

New member
הייתה מצוינת, הייתה

הוחלף ה-2+ חוסן שלה ב-+3 נק"פ ב- 3.5.... מחורבנות הקרפדות האלה...

רמץ

New member
באמת לא ברור למה הם עשו את זה...

אני מסכים ש 2+ לחוסן זה הרבה, אבל אם למישהו כל כך חשוב ה 2+ הזה שהוא מוכן לבחור קרפדה כ-familiar, הייתי אומר שמגיע לו. במהד' 3.5 הפכו אותה ממוזרה למגוחכת!

Ferenheit

New member
לא מגוכחת לגמרי

א. קרפדה זה חמוד. ב. כשאתה יוצר דב"ש בדרגה נמוכה 3+ נק"פ זה הרבה. ג. כל יצירי הסוד עברו איזון מחדש. קרפדה לא כל כך גרועה. 3+ למיומנות זה לא תמיד משמעותי. ד. 2+ לחוסן זה המון. זה אומר 1+ להצלת קשיחות, 10+ נק"פ בממוצע, 1+ למיומנות ריכוז, וזה מגדיל שרידות מאובדן חוסן וגם מהצלות קשיחות שקטלניות לקוסמים. אפקטיבית זה מגיל את קובית הנק"פ של הקוסם ל-ק6.

למעלה