אם לעודד את המשחק הרדוד...
כמו כולם, גם אני אומר שהדמות שלך צריכה להיות מה ש
אתה רוצה שהיא תהיה, אבל לא אכפת לי לחלוק איתך את הדברים ש
אני אוהב בקוסמים שלי (יש לי חולשה לקוסמים..):
- נשק - אמרת שאתה משחק אדם ולכן כלי הנשק הנאמן ביותר שתוכל לשאת הוא המטה (Quarterstaff). כלי נשק ארוך טווח שאני יותר מחבב הוא הקלע (הוא זול וקל), אבל יעיל ממנו הוא כנראה רובה הקשת הקל. וכמובן - אף פעם לא מזיק לסחוב עוד פגיון או שניים. אם היית משחק אלף היית גם יכול להשתמש בחרב ארוכה, סיף, קשת ארוכה וקשת קצרה, אבל עזוב אותך אלפים... לחלופין תוכל לבחור להשקיע כישרון (Feat) כדי ללחום ללא הפחתות בכלי נשק אחר שמושך את עיניך.
- מיומנויות - אני בטח לא אחדש לך כלום אם אני אגיד שיעיל יותר לקחת את המיומנויות של המקצוע שלך, אבל אל תתעלם מאחרות לחלוטין. אם אתם משחקים במהד' ה-3.5 אני ממליץ בחום גם על use magic device שמאפשר לך לאנוס חפצי קסם סרבנים גם אם לא אתה הזוטון הנבחר מהנבואה השמימית של יונדללה. המיומנויות היותר נפוצות המומלצות הן: מקצועיות: ריכוז; פיענוח; ידע מאגיה (לפחות 5 למען הסינרגיות); מלאכת קסם (לפחות 5 למען הסינרגיות). בין מקצועיות: רפואה; חיפוש. אבל אל תרגיש מחוייב להידבק לסטריאוטיפים. קוסמים וזריזות הוא, למשל, שילוב מוצלח מאוד ואולי תרצה שהקוסם שלך יהיה גם להטוטן או לוליין או מרגל וכך לבחור מיומנויות בהתאם.
- כשרונות - כאדם אתה מתחיל את המשחק עם שני כשרונות. קשה למצוא כשרונות ממש טובים לקוסמים ואלו הקשורים בקסם הם לא מאוד פרקטיים (למעט אולי 'הזנחת מרכיבים' שמאפשר לך להתעלם ממרכיבים חומריים זולים - וגם הוא שווה ערך ללקחת אתך נרתיק קוסמים שעולה 5 פ"ז) ולכן את כל כשרונות הקסם מומלץ לאסוף באמצעות הכשרונות שהדמות שלך מקבלת עם הדרגות. כשרונות שכן כדאי לשקול הם: רפלקסי קרב (אם הדמות של זריזה); Magical Aptitude (אם אתם משחקים ב-3.5); איזשהו כשרון שמשפר מיומנויות שהדמות שלך טובה בהן.
- התמחות? - טיפ טוב ל- Power Gaming (סוג של-) הוא קוסם מתמחה בלחשי ידיעה (Divination) ללא גישה ללחשי מוות (Necromancy). למעט 'בקבוק קסמים' שהוא לחש... ...מעניין, אין מה לעשות עם לחשי מוות אלא אם לקוסם שלך יש איזו גופה שהוא מאוד אוהב לשַמֶר (דגש על 'אוהב') או שבא לך לשחק נקרומנסר או סתם קוסם גותי עגמומי או פשוט קוסם שיש לו גישה לכל התחומים או שכל הקטע של הידעוני לא נראה לך.
- Familiar - מאוד אינדיבידואלי. אם בכלל - אני מעדיף עורב: הוא מסוגל לדבר ומסוגל לעוף, מה שהופך אותו לשליח/מרגל/ממפה האולטימטיבי והוא אוכל נבלות. מושלם! או פשוט בלי. כמובן שכדאי לך לבחור את מה שהכי הולם את הדמות שלך או מה שהכי מוצא חן בעיניך. היתרונות של כל familiar לא ממש מכריעים את המשחק ויכולות הלחימה שלהם לא בדיוק מכריעות את הקרב, אבל אני חושב שגם שחקני העומק הפסיכוטיים ביותר יחשבו הרבה לפני שהם יבחרו בקרפדה.
זה הכל בינתיים. זה טוב אם עזרתי וזה טוב באותה מידה גם אם לא. זכור שאין דבר כזה דמות לא טובה (למרות שיש דבר כזה דמות לא מתאימה...). בהצלחה