שאלה לי אליכם...

zappa19

New member
שאלה לי אליכם...

frank zappa mike oldfield זה פרוג? או דברים ספציפיים שלהם זה פרוג....

zappa19

New member
ועוד שאלה בקשר ל-אולדפילד

יש כאן אנשים שאוהבים\מבינים במוזיקה שלו? שמעתי את היצירה האגדית שלו tubular bells בביצוע של הופעה מדיסק exposed ומה שקרה זה שיש שם בpart2 בסוף קטע פשוט מדהים שמישהי מבצעת...ואם אני לא טועה בדיסק המקורי של "צנורות" אין כזה דבר... יש למישהו מושג על מה מדובר?

meandmeandme

New member
הממ...

mike oldfield נחשב יותר פרוג מזאפה לדעתי, בעיקר בזכות האלבום שציינת tubular bells, שנתן דיחפה לכל הסצינה בתחילת שנות ה70. פראנק זאפה לעומתו הוא לא פרוגרסיבי במלוא המובן, אבל הוא אהוד מאוד בקרב אוסכולת הפרוגרים וניתן למצוא אצלו יצירות שמשתוות למיטב האומנים הפרוגרסיבים בכל הזמנים.

zappa19

New member
אוקיי

תודה
זה מה שחשבתי מה לגבי שאלה על "צנורות"?

אני חושב דווקא הפוך

דווקא זאפה קולע יותר לטעמי למונח "פרוגרסיב" הוא נשען במידה רבה על היסודות הקלאסיים של המלחינים המודרנים, ומבחינה ריתמית הוא פי עשר מורכב מאולדפילד מה שיכול להטעות ולגרום לאנשים לחשוב הרבה פעמים שזאפה לא פרוג זה העניין שהוא הלך בכמה אלבומים לכיוון של פיוז'ן וג'אז

summ

New member
רק שלושה אלבומים

היו רוק ג'אז (כמעט) לגמרי אינסטרומנטלי טהור. אבל המון מיצירותיו בסוף-סוף ה60's וכל המחצית הראשונה של ה-70's היו פיוז'ן במלוא מובן המילה. כמובן שהוא שילב גם מוסיקה קלאסית מודרנית, קומדיה (פלו ואדי..) ורוק פשוט יותר, אבל תמיד היה אפשר לראות את הבסיס הג'אזי.

למעלה