שאלה לי אליכם .

nadavf9

New member
שאלה לי אליכם .

שלום רב לכם . מה מומלץ לאדם החפץ בהתקדמות רוחנית , אך מתקשה תחילה לאמץ כמובן מאילו את עקרון הקי/צ'י הבלתי מאושש ? האם הייתם ממליצים לו להתחיל תיכף ומיד באומנות העוסקת באלו , לדוגמא איקידו או טאי צ'י , או שאולי כדאי לו להתחיל באומנות שעוסקת , בין היתר באלו , ועם הזמן והבנתו את ה"חומר" להמשיך הלאה למשהו יותר ספיציפי בנושא ? אני שואל בגלל שנכון להיום אני לומד ארניס ומתכוון להמשיך , אך רציתי גם משהו שיתן לי משמעות רוחנית רחבה יותר , והבעיה היא שקשה לי לקבל את קיומו של הצ'י/קי הזה , והיוגה כמו הזן בודהיזם הם מבחינתי פסימיים מדי . מקווה לתשובה , נדב .

למיטב הבנתי, אין שום קשר בין

אמונה או חוסר-אמונה בצ'י, לבין התפתחות רוחנית. אבל אולי אנחנו מגדירים אחרת "התפתחות רוחנית" - למה אתה מתכוון בזה?

nage

New member
אני גם לא כ"כ מבין על מה אתה מדבר

אין שום צורך להיות מאסטר בקי (אין לי משוג מה זה בכלל) בכדי להתחיל להתאמן באייקידו, ואני גם לא ממש מבין מה זה קשור להתפתחות רוחנית. התפתחות רוחנית מגיעה לאחר שנים של אימונים, והפנמת הערכים העומדים בבסיס האומנות. במקרה של אייקידו אני מדבר על ערכים כמו פתרון לא אלים של סיכסוכים, פתיחות, רגישות לבן זוג/פרטנר/יריב פוטנציאלי ועוד. לא לומדים את זה בצורה מסודרת אלא זה מחלחל לאט ובמתינות (או שלא). או כמו שאמר חבר שלי מרסלו, לכשנשאל מה זה קי במבחן כניסה לקורס המדריכים (המהולל) של מכון וינגייט ע"י איזידור פלג "אין לי מושג מה זה קי לא ראיתי אותו אף פעם". ועל זה נאמר: גמד גמד אבל ענק רוח.

nadavf9

New member
תשובה

זאת התשובה שכתבתי לשמעון מילרוד ששאל אותי את השאלה הזו : Spirituality for me is the antithesis of carnal way of life , which means something beyond resting and eating . ולזה אוסיף : הרמוניה עם העולם ועם תושביו , התמזגות ביקום , אך לא דרך איון האני . איך אפשר ללמוד שנים על גבי שנים את האיקידו בלי להאמין או להבין את האלמנט הבסיסי ביותר בו ?

nadavf9

New member
זה לא כמו

זה לא כמו ללמד מישהו אנגלית מבלי ללמד אותו את הABC ?

nage

New member
עכשיו נותר לך רק להגדיר מה הוא הדבר

החשוב ביותר באייקידו, אולי זה קי? אולי זה חיבור (עם אוקה, עם קרקע, עם עצמך)? אולי זה להיפתח לעולם - לא להתכווץ בפחד מהאתגרים שהעולם מעמיד בפניך? צריך גם להבין, נדב, שישנם דברים שאי אפשר להסביר, אתה צריך להרגיש אותם בעצמך. אין לי מושג (ולמען האמת זה לא ממש מעסיק אותי) איך מגדירים קי, גם המורים היפנים, שנשאלו על כך, נתנו תשובות מאוד מעורפלות. להגיד לך שאני מרגיש שזורמת בי אנרגיה בזמן שאני מבצע את הטכניקה?!?!?! לא יודע!? אולי? אני יודע שעל הפרצוף שלי בד"כ מרוח חיוך גדול בזמן שאני עושה אייקידו, בשבילי זה מספיק.

nadavf9

New member
היי נאגה ../images/Emo13.gif

אני לא טכנוקראט , בטח שאני מבין שיש דברים שהמדע לא יכול להסביר , אני בעצמי מתעסק עם דתות ויש לי חברים שמתעסקים עם התחומים הכי לא מדעיים שיש . אני לא רואה את הכוח המגנטי בין שני מגנטים , אני לא רואה את החיידקים שעל גוף האדם , אני לא רואה הרבה דברים , אבל בסך הכל לפני שאני שוקל להתעסק עם משהו רציתי לקבל הגדרות קצת יותר ברורות .

nage

New member
מצטער לא יכול לספק לך

יש דברים שאני מרגיש או חש שאני פשוט לא יכול להסביר במילים. והנה לך חיוך אופיני

Tonjin

New member
החלקים ההכרחיים במוסובי הם הנורי

והאורז, שאל כל יפני.

MidNight Flame

New member
סלח לי על היפנית הלא מפותחת אבל...

נורי? מה זה נורי?

Tonjin

New member
אאל"ט (אכן אתה לא טועה)

כדאי גם לטבול את הידיים במי-מלח כשמגלגלים את האורז. יוצא מוסובי טעים יותר..

barakr

New member
יש מוסוב גם בלי נורי

דרך אגב Tonjin אתה כותב כך: 豚人?

Tonjin

New member
יש גם פלאפל בלי פיתה...

ולא, Tonjin אני כותב ממש כמו שמתנוסס מצד שמאל לכותרת ההודעה הזו, כלומר באותיות אנגליות. לצערך - למרות הצליל השם אינו יפני... אם היו מכריחים אותי לבחור קאנג'י לטון הייתי בוחר אחד מן הבאים: 呑 , 沌, 豚 או 暾 , וזאת למרות שאין לי שום דבר נגד בשר חזיר (ועם שומרי המסורת הסליחה). ולגבי או-מוסובי, כדאי או לא, הבחירה היא שלך - מקובל להגיד גם או-סושי, או-מיזו ואו-האשי... ובכל זאת לא תמיד עושים זאת, מתנצל אם העלבתי את הנשמה היפנית שבך...

למעלה