שאלה לי אליכם......

big mama 2

New member
שאלה לי אליכם......

בשבועות הכננו פיתות על הסאג'.....והן יצאו נפלאות...אבל לא כמו של הדרוזים....הן יצאו קריספיות ולא ניתן לקפל אותן. של הדרוזים תמיד רכות.... למישהו יש רעיון ???

הרברונן

New member
תשובות:

א. המתכון מעולה, אבל באמת יוצא קריספי ב. הוספת שמן זית לבצק מרככת מאד ג. הבדואים מתפיחים 3 פעמים ועושים מזה פרוייקט של כמעט יום שלם. הם אמנם לא משתמשים (כמעט, ויש כאלה שבכלל לא) בשמרים, אבל ההשהייה עושה את שלה ד. חוצמזה, אכן צריך להיזהר שלא יתייבש ה. יש לחיים כהן מתכון מאד מוצלח לפיתות על הסאדג' ויש גם אימפרוביזציה שלי בקישורי ארוחות בפורום מתכונים תחת הכותרת "ארוחה ביום שלג". יצאו רכות מאד ו. לא להיבהל אם יוצאת עיסה נוזלית מדי בהתחלה. בהתפחות הבאות זה מתייצב יותר. כל טוב ושבת שלום, רונן

נירהמ1

New member
ביג מאמא - כמו שראיתי איך שהזקנות

מכינות - הן מכסות את כדורי הבצק שלא ייתייבשו. וכשהן שמות אותן על הסאג' הן הופכות מהר מהר כדי שלא ישחימו.

big mama 2

New member
כדורי הבצק היו מכוסים

ואם משאירם את הפיתה פחות זמן על הסאג' היא יוצאת בצקית מידיי.

ביג מאמא

גם לי הפיתות האלה יצאו קריספיות ולא דומות לפיתות הרכות יותר של הדרוזים. לא ניסיתי על סאג', אבל אולי מרשם של בצק שמרים יהיה מתאים יותר. יש לי מרשם שרינה מכינה הרבה ומאד ממליצה עליו. מתכון: פיתות לטאבון של רינה רכיבים: אופן הכנה: 1 ק"ג קמח 1 כף שמרים יבשים כף סוכר כף מלח 4 כפות שמן זית 2.5-3 כוסות מים פושרים. ללוש היטב והרבה לבצק אחיד. לכסות בניילון נצמד ולהתפיח שעה-שעה וחצי. הערות: מקור המתכון: R66 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

big mama 2

New member
תודה חמודה.....

אני חושבת שהדרוזיות עושות את הפיתות שלהן ללא שמרים...אבל בכל זאת אנסה...

RUTHIE1

New member
../images/Emo124.gifהילונת, תשובה והמלצה../images/Emo140.gif

תשובה-שמרית תמיד פי 3, כלומר כף יבשים זה 3 כפות שמרית. המלצה-אני אישית מזמן עברתי לשמרים יבשים, לפי המלצה של אהרוני.חבילה של כחצי ק"ג עולה משהו כמו עשרה שקלים ומחזיקה המון זמן, ושמרית עולה הרבה יותר (לאורך זמן-לא חבילה בודדת) וצריך לזכור לקנות-ככה אני יכולה להכין פיצות/פוקצ'ות/לחם/לחמניות/קראנצים מתי שבא לי.

נירהמ1

New member
ביג מאמא - ביום שישי יש יריד אוכל

בקניון רחובות. את יכולה ללכת לשם לראות. ממש סדנה חיה. מעוררת התפעלות המהירות שבה היא מכינה את הפיתות.

big mama 2

New member
אני יודעת אייך הן עושות את זה....

אבל אף אחת מהן לא מוכנה לגלות את הסוד האמיתי של הבצק....

אהלן לכולם, בקשר לפיתות של הדרוזים

הייתי בצומת בילו ושם ראיתי סדנא ממש איך הן עושות את הפיתות. אולי בשבת (מחר) אלך לשם ואצלם שלב אחר שלב. קודם כל הן משתמשות בקמח רגיל, מים ומלח , מגבת רטובה, קמח תירס. להכנת הבצק 1 ק"ג קמח חופן מלח - כדאי להוסיף לפי הטעם 1/2 1 - 1/2 2 כוסות מים - להוסיף בהדרגה תוך לישה מתמדת במיקסר. ללוש את כל החומרים (הרבה לפחות רבע שעה) . לשמן תחתית קערה ולהעביר אליה את הבצק המוכן. ליצור מהבצק עיגולים בגודל אגרוף וכל כדורון להניח מעל משטח עם מעט קמח תירס. לכסות עם מגבת לחה ולהשאיר כך כחצי שעה. לאחר מכן להתחיל לפתוח את הבצק מעל מעט מאוד קמח תירס ועכשיו..... להתחיל לפתוח את הבצק מיד ליד נראה אותכם עושים כמוהן
לאחר מכן להניח על כרית ולמתוח את הבצק ועכשיו.... ישירות לסאג'.

למעלה