שאלה לי אליכם.

Dudidud

New member
שאלה לי אליכם.

איך יכול להיות דו קיום, אם התקשורת הפלסטינית מסיתה יום יום נגד מדינת ישראל, יהודים, יהדות וכו'? אם מישהו לא יודע על מה אני מדבר, הוא מוזמן להיכנס ל www.pmw.org.il

שאינו יודע לשאול?

הסתה, מכל צד היא ענין בזוי. לצערי אנחנו מוצאים אותה גם בעיתונות הישראלית. עם זאת, ברור שבצד הפלסטינאי היא יותר וולגרית, ויותר משתלחת. השאלה היא האם אפשר לצפות שכותבים מתונים יותר יקבלו במה, במצב הנוכחי. יש לזכור שמצב הכיבוש המתמשך לא נולד אתמול, ואפילו לא עם פרוץ האנתפאדה.

Dudidud

New member
אם ההסתה המדוברת

היתה רק נגד מדינת ישראל, הממשלה וכדו'. אז יכול להיות שהייתי מקבל את דבריך. אבל ההסתה שם היא אנטישמית ובוטה נגד יהודית, יהדות וכדו'. ולא רק הסתה אלא גם קריאה חד משמעית לגברים נשים וטף לפגוע, להרוג, להתאבד עלינו. וגם אם נגיד שאנחנו גרמנו (ממש לא מקובל עלי), עדיין איך יוצאים מזה. ההסתה בעיתונות הישראלית היא מזערית וכמעט שאינה קיימת.. לפי ראות עיני לפחות... אבידר.

אין בדברי קבלה של הסתה בין אם היא

לאומנית (וכמוה יש לא מעט בפוליטקה הישראלית, שמוצאת הד בתקשורת), ובין אם היא דתית או אנטישמית סתם. במלים אחרות - אינני מצדיק הסתה וטוען כאילו ההתסה נגדנו היא באשמתינו... באשר להסתה האנטשמית, שמקורה לטענתך בזהות שיוצרים הערבים בין מדינת ישראל והיהדות. כדאי לזכור שאת הזהות הזו מעודדים קברניטי המדינה ללא הרף, ורבים מהם אכן טוענים שמדינת ישראל ויהדות העולם חד הם.

ואולי...

אולי יהיה פה דו קיום אבל לא עם כל עם ישראל וכל הערבים. דו קיום יש ויהיה השאלה היא באיזה ממדים

לא מדובר על דו קיום על בסיס אישי

רבים מאויבי השלום והדו קיום בשלום, מתנאים ביחסי ידידות שיש להם עם בן העם השני. וגם אם הדבר הוא תמיד לטובה, אין בזה שום משמעות לגבי הסכסוך הערבי ישראלי ככזה. כשמדובר בדו קיום בין העמים מדובר על היכולת לקבל את העם השני כמו שהוא ולהכיר בזכויותיו בעם ולא כאוסף של פרטים..

ועדין

במצב הנוכחי הנהגות הצדדים לא יקבלו את הצד השני וגם רוב העם. תמיד אפשר להתחיל מקטן.

'התחלה בקטן...'

עבר זמנה! לאור שפיכות הדמים שמתרחשת למול עינינו, הגיע הזמן למצוא דרך לדו קיום בגדול!

../images/Emo54.gif תראה, זה לא משהו חדש

בכל העיתונות הערבית יש הסתה נגדנו. הם רוצים להיות כמוהם
. בכל אופן יש לקוות שיגיע השלום, והעם הפלסטיני יראה שיותר טוב לו ואז גם הקריקטורות והכתבות האנטישמיות יאבדו מכוחן

למעלה