שאלה לי אליכם...

nightcrawler7

New member
שאלה לי אליכם...

מישהו היה פה בחיל התותחנים??? נהנה מזה??? המלצות אלי.... :)

greenor

New member
חבל...

אל תעשה את זה לעצמך... אני אמנם יוצא חיל הנדסה... אבל מהיכורת שלי עם החייל, אל תעשה את זה לעצמך... לך לחיל קרבי, כמובן, אבל אחר. אפילו שריון עדיף...

Reznik

New member
סליחה? אני תותחן לשעבר

ואומנם השירות היה לא קל אבל אני נהנתי מכל רגע ואני בטוח שיואב יחזור ביומיים הקרובים ויגיד את אותו הדבר כמוני מה בדיוק ההכרות שלך עם החייל? משמועות של חייל ממורמר? גם אני הייתי ממורמר אבל כלחייל ממורמר איפה שהוא נמצא אני לדומגא חושב שעדיף להגיע לכל מקום אחר בצבא ולא לשריון ולא להנדסה אבל זה רק בגלל החינוך מהיחידה שקיבלת...

greenor

New member
תשמע.. תרחיב את האופקים...

לא, לא שמעתי על החיל מחייל ממורמר... כקצין שירתתי מספר מחזורים כמפקד צוות צוערים בקורס קציני יבשה, ונתקלתי לא בתותחן אחד ולא בשניים, אלא בכמה עשרות. הצוערים שמגיעים מחיל התותחנים הם צעירים, זבי חוטם ובדרך כלל לא ברמת איכות המשתווה לחילות אחרים, בעיקר חיל הרגלים והשריון. יש הגורסים כי הדבר כרוך בעצם תפקידי הקצונה בחיל, שאינם שונים מהותיים מתפקידי הפיקוד הזוטר, אבל אני יודע להגיד רק מה שראיתי. וזהו.

צהוּבה

New member
אני נאלצת לחלוק עליך

ממורמרים יש בכל חיל. גם צוערים. לקרוא לתותחנים זבי חוטם זה אולי נכון חלקית, כי אכן התותחנים מתקדמים מהר מדי לקצונה, אבל איכות ירודה יש בכל החילות. בוודאי בשיריון ובחי"ר. וגם על המשפט האחרון אני אחלוק, וגם אוסיף תמיהה שקצין לשעבר אומר שטויות כאלה.

Reznik

New member
איכות החיל נמדדת בכל

ואני חוזר בכל החיילים בחיל מהחייל הזוטר ועד לקצין הבכיר ביותר אתה לא יכול לשפוט חיל שלם בגלל כמה קציצים שפגשת זה כמו שאני אגיד בגלל קומץ אוהדי בית"ר ירושלים שכל הירושלמים חיות ברברים שצריך לכלוא את כולם מה שעשית זה נקרא הכללה נכון מסלול הקצונה בתותחנים זהו המסלול הקצר ביותר בצה"ל 4 חודש טירונות 4 חודש בסוללה הלוחמת 4 חודש קורס מפקדים ו4 חודש קורס קצינים נכון זה קצר אבל זה לא פוגם באיכות אותם קצינים זבי חוטם שקראת להם הם כל
הקצינים בצבא שלך כולם כולל כולם הם ילדים בני 20 שזרקו אותם לצבא ה4 חודש הבדל בין חייל מחת"מ לבין חייל משריון (או 8 חודש לצנחנים או משהו כזה) לא יעשו את ההבדל לכל כך משמעותי אני שרתתי בMLRS ובאמת נפגשתי בקצינים שההכשרה שלהם כקצינים לוקה בחסר והייתי מעמיד למשפט את מי שנתן להם את הארון. ונפגשתי בקצינים שהלוואי לכולם קצין כמוהם אבל בגלל כמה "זבי חוטם" שאתה פגשת להכליל על איכות של חיל שלם? שבימים כתיקונם (לפחות בשנים האחרונות) מבצע את אותן פעולות שכל חיל קרבי עושה? ונסיים את ההרצאה במשפט קטן על תותחנים: "תותחנים הם כמו ביצים, משתתפים, אבל לא נכנסים פנימה..."

צהוּבה

New member
אבל אוהדי בית"ר באמת חיות../images/Emo12.gif

סתאאאאאם. רזניק, כל מילה זהב.

Reznik

New member
בגללך נתתי את הדוגמא הזו....

נכון אני יודע שאת מכבי ולא ביתר אבל בשביל אדום, צהוב זה כולם

greenor

New member
תפסיקו להעלב, ותתחילו להקשיב

1. אני ממש לא משוחד... אם הנושא היה חיל ההנדסה הקרבית, כנראה שאז לא הייתי אובייקטיבי במיוחד. 2. אני לא מדבר על כמה זבי חוטם, אני מדבר על עשרות רבות. 3. לא דיברתי על איכות החייל, דיברתי על איכות הקצונה הזוטרה (ועצם העובדה שהקצינים ברמת המפל"ג (מ"מ בשאר צה"ל) הם-הם אלה שמגדלים את החיילים ומובילים את המשימות. 4. כן, אני יודע שפעם התותחנים עשו מבצע עם סיירת מטכ"ל בלבנון... ומי שלא יודע על השטות הזאת כלום עדיף לו...

Reznik

New member
אני אישית לא נעלב ואני מקווה

שהצהובה לא נעלבת אנחנו סתם מנהלים דיון תרבותי בלי קשר לאוביקטיבי או לא אוביקטיבי אתה לא יכול לקבוע איכות של חיל שלם בגלל כמה קצינים (עשרות לפי מה שאתה אומר) שפגשת אני אישית הייתי עם קצין שכמו שרשמתי בהודעה הקודמת באמת לא מובן לי איך הוא קיבל את הקצונה - אבל במהלך הזמן ובמהלך העבודה המשותפת שלו עם החיילים הרגילים בגדוד הוא הבין סוף סוף כיצד לעבוד שאתה פגשת אותם אם הבנתי נכון זה היה בצוות צוערים שם אתה פגשת בחיילים צעירים שקיבלו הזדמנות "לגעת בשמים" להפוך "לאלוהים" במהלך השרות הצבאי שלהם. בתחילת הקורס בטח היו עם האף בשמים, אבל תראה אותם שהם מגיעים להשלמה או בכלל חזרה לגדוד שלהם, אני בטוח שהקורס משנה אותם (לרעה בתחלה אם הזכרנו את נושא הסגמ"ת) אבל אחרי זמן מסויים הם מתחילים לתפוס את העבודה, ולדעת איך לעבוד אבל אתה קובע את האיכות של החיל בגלל שפגשת כמה ילדים שסיימו קורס מפקדים ויצאו לקצינים? בגלל כמה מתלהבים קבעת שלא שווה להגיע לחת"מ? אמרת שלא דיברת על איכות החיל אלא איכות הקצונה הזוטרה - אבל את זה לא רשמת מה שרשמת זה והנה ציטוט "אבל מהיכורת שלי עם החייל, אל תעשה את זה לעצמך..." ולהכניס למלשב את המשפט הזה לראש ובמידה והוא יגיע לחת"מ ויזכור את המשפט הזה אז הכנסת חייל ממורמר נוסף למערכת. 4. ובנוגע לאותו מבצע שדיברת עליו לא סתם אומרים שארטילריה היא מלכת הקרב..

greenor

New member
אתה יודע מה?

צודק. ניסוח באמת לא הוגן, מתוך העניין שלא אני שאקבע לאותו מלש"ב מה מתאים לו.

צהוּבה

New member
תותחנים זה אחלה

מניסיון רב שנים
. חיל עם המשימות הכי מגוונות כיום, באופן יחסי, כמובן. הייתי. נהניתי. ממליצה.

למעלה