שאלה לי אליכם

שאלה לי אליכם

אני בן 32 וברצוני לצאת ללמוד בנית אתרים מבוססי מסדי נתונים. אין לי ניסיון כלשהו בתיכנות מכל סוג וגם בעבודה על מחשבים. שאלה ראשונה: האם יש לי סיכוי להגיע לרמות המקצועיות בבנית אתרים בזמן סביר (צריך להתפרנס)? שאלה שניה: מהי דרך הלימוד המומלצת לאנשים כמוני? תודה רבה מראש.

נתן.ל

New member
אתה יכול ללמוד יופי

איך תלמד - זה כבר תלוי בך ... אם אתה מתקשה ללמוד מספרים או שאין לך שום ניסיון במחשבים אני ממליץ לך לקחת קורס באחת מן המכללות למחשבים. אם אין לך בעיה עם ספרים ויש לך איזה רקע במחשוב בכלל (תכנות בפרט) אז כך לך ספר ביד - ותלמד עד שיצא לך עשן מהאזניים ... בעברית יש לך את הספר של רונן ... לא זוכר איך קוראים לו ... חוץ מזה - אתה יכול לבדוק באתרים של ספרים (הוד עמי) לראות איזה ספרים יש ללימוד הנושא ... בהצלחה. אגב - אם מישהו רוצה ללמוד VB, יש להוד עמי ספר בעברית מצויין לכך. VB - ערכת כלים : ממש מצויין ובעברית במקור.

מממ... מצאת לך זמן קצת לא מתאים

ללמוד את זה... )-: מה אני ממליצה? לקחת קורס קצרצר וזול, רק להבין את יסודות התכנות, ומשם כבר אפשר להמשיך לבד, בעזרת ספרים טובים. אבל בטח הגדולים והחכמים יחלקו עליי (-:

זהר פלד

New member
הייתי אומר שזה זמן לא מתאים בכלל...

אם אתה מחפש פרנסה, עדיף לך להיות מלצרית... תמצא עבודה יותר בקלות... לצערנו הרב, היום למצוא עבודה בתחום ההי טק זה יותר קשה מלמכור קרח לאסקימוסים... לפחות בלי פרוטקציה... מצד שני, אם יש לך פרוטקציה במקום טוב (microsoft, oracle, comverse) וכו`, אז כבר שווה לך להשקיע בקורס תכנות אינטרנט. אם אתה אוטו דידקט, אולי יהיה עדיף לך ללמוד מספרים ומאתרי אינטרנט, כמו www.asp101.com, לדוגמא. אני לא מכיר אתרים טובים שמלמדים ASP בעברית.

תגידו לי בבקשה...

אומרים לי אנשים שלאנשים כמוני שמתחילים בגיל קצת מבוגר ללמוד מחשבים ותכנות, יהיה קשה ואולי בלתי אפשרי להתחרות בשוק מול ילדים בני 15 ואפילו פחות שכבר שולטים בתחום. זה נכון?

זהר פלד

New member
זה קשה כמו בכל תחום אחר...

אני חייב לציין שאני, בגילי המופלג (25) מוצא את העובדה שיש בשוק האלה ילדים בני 16 שהם תותחי על ובכמה שנים יתרון עלי די מתסכלת... אבל מצד שני, גם להם יש בעיות... אף אחד לא ישכור מישהו שמתכנת 20 שנה בשביל עבודה שקורסיסט יכול לעשות בזול... בימים כתיקונם, כל אחד מוצא את הנישה שמתאימה לו.

למעלה