שאלה לי אליכם...

lee_1

New member
שאלה לי אליכם...

יש לי ידיד שאמר לי ללכת לתפריט התחל לבחור הפעלה לכתוב שם nsconfig ואז נפתח לי שאם דבר שנקרא System Configuratin Utility שמה ללכת ל- Startup ובסוף לבטל את הסימן מכל אלה שנקראים =run אז השאלה שלי היא מה זה עושה?

lee_1

New member
יש לי טעות

בהצלחה הוא לא אמר לי לכתוב nsconfig הוא אמר לי לכתוב msconfig

N0

New member
פחחח...

חבר שלך דפוק בשכל. בעיקרון כל תוכנה שפועלת אוטומטית עם האתחול של המחשב צריכה להופיע שם, ככה שאם אתה מוריד כל מיני דברים זה מונע מתוכנות לעבוד. בעיקרון זה יכול להיות יעיל אם יש לך טרויאני במחשב ואתה מוריד אותו, אבל אם תוריד את כל התוכנות , אתה תוריד סתם דברים שהמערכת שלך צריכה שלא לדבר על אנטי ווירוסים ותוכנות אחרות. N0

lee_1

New member
הוא אמר...

שפרצו לי למחשב ובגלל זה אני צריכה לבטל את זה ובאמת יש לי טרויאני במחשב...האם זה יבטל אותו?

N0

New member
לא בטוח...

רוב הסיכויים שכן , אבל זה יבטל גם כל דבר אחר שפועל לך כשהמחשב עולה. ממש לא כדאי להוריד סתם דברים, עדיף שתנסי קודם לזהות איזה טרויאני יש ולהוריד אותו בדרך יותר שיגרתית. N0

lee_1

New member
כן...

תגיד את כל הדברים האלה למישהו שמבין במחשבים ההתמצאות שלי שואפת בלהדליק את המחשב להתחבר לאינטרנט לפתוח את האיי סי קיו לבדוק דוא``ל וזהו אני חושבת

עוזי 2

New member
וגם יש בעיה נוספת

יש טרויאנים שכאשר הם בזכרון, הם יחזירו מחדש את הפקודה שתעלה אותם מחדש בהדלקה. הדרך המומלצת, כפי שציינת, זה הדרך היותר קונוונציונלית: להתקין תוכנת אנטיוירוס טובה ומעודכנת ואולי יותר מאחת ואולי גם The cleaner) ולהריץ ולתת להן לבצע את ההסרה של הטרויאני. אם זה לא עוזר, אז להתחיל ללמוד מה התפקיד של כל דבר שעולה בעת איתחול המחשב, ולנסות להוריד באופן זמני מה שלאחר מאמץ רב, עדיין לא ברור שהוא נחוץ (בקיצור, להבין או לתת למישהו שמבין לטפל בזה).

Flickerman

New member
רגע יש לך טעות!

מה שהוא אמר לך זה לא נכון. בתפריט הזה, יש את כל התוכנות שמתחילות מתי שמתחיל המחשב, אבל יש דברים שאסור ללחוץ שהם לא יתחילו לעבוד בהתחלה כי המחשב זקוק להם. את צריכה קודם לבדוק מה תוכנה רגילה, ומה המחשב צריך!

lee_1

New member
איך אני אמורה לדעת???

הוא אמר לי פשוט למחוק את כל אלה שנקראים =run והוא אמר שפרצו לי למחשב אבל זה יהיה עכשיו בסדר

Flickerman

New member
תראי...

ליד כל תוכנית שעובדת בסטארט אפ יש מן קטע כתוב קצר. בקטע הזה כתוב גם מאיפה בא הקובץ הזה. (באלה שלא רשום מאיפה בא הקובץ, אסור בתכלית האיסור למחוק כי אלה קבצי מערכת) אם את מזהה את הכתובת (נניח: c:\program files\icq) ואת יודעת שזאת תוכנה שאת התקנת, והיא לא חשובה למחשב, את יכולה להסיר אותך. אם יש לך ספק, אל תקחי את הסיכון. אל תסירי.

mmm

New member
דרך מהירה, אבל לפעמים לא יעילה...

כמו שכל המגיבים כתבו, זה יכול לעזור אבל יותר יכול להזיק, יש כאלו שמתמקמים גם בקבצים אחרים במערכת, ויש כאלו שאפילו משתלבים בתוכניות. אנטי וירוס טוב, ו/או THE CLEANER יכולים לעזור, הקישורים לאלו מצויים בתחתית הדף. אל תעשי שום דבר שאת לא מבינה, הנזק יכול להיות גדול, יותר מהתועלת. BY mE

למעלה