שאלה לי אליכם

פ ר ח ח

New member
דער הייד1 רוצים אותך.

צריך לעשות שימוע ל-דר הייד1 ואם הוא יוצא שעבר גיור כהלכה על ידי רב יוצא מוסמך , יש להחזירו לפורום.

R a c h e

New member
חילקיהו, האם זה אתה?

ואתה משתמט בעצמך! השתמטת לחלוטין מהפורום, מהצ'אט ואינך יוצר קשר.... למקרה שאבד לך מספר הטלפון, אני שולחת לך אותו בפרטי ומקווה שתעשה בו שימוש.... רחל

שאלה ללייזר

שאלה שנדחקה משום מה [כעת בעמ' 3], ועדיין לא קיבלתי תשובה. איך שהבנתי, (יתכן מאוד שאני טועה) הענין היחיד שיש ל'תפוז' לתרום את עמודי הפורומים לשימוש הציבור - הינו רווחי גרידא. כלומר קידום מכירות למודעות פרסומת. אי לכך, לכאורה תפקידו של מנהל פורום הוא לדאוג לכך שהרמה תהיה כזו שהקוראים [דווקא הלא אקטיביים, באורח אבסורדי.] יחזרו שוב ושוב. בפורום זה, כפי שכבר הערתי בעבר ונטרפתי באכזריות, ישנם שרשורים כאורך הגלות שאינם אמורים לעניין איש מלבד אותם אנשים פרטיים שעבורם נכתבו ההודעות. אם המדיניות שלך היא לאפשר תופעות כאלו, למה בעצם למחוק הודעות [מגעילות ומיותרות, אין להכחיש.] של מחבתי"ם למיניהם. אם הציבור מגיב - יבושם לו. אם לא - יבושם למטיף התורן. אבל ברור שהודעות כאלו מוסיפות ענין לפורום בהמצאן יותר מבהעדרן, אם ליוצאים אם למתענינים סתם.

יחסי תפוז-פורום

לתפוז יש אינטרס מסויים, כפי שציינת. לפורום יש אינטרס (כפי שאני רואה אותו ואני לא מרגיש צורך לקבל את אישורך) שהוא לא בהכרח חופף את האינטרס התפוזי. התפקיד שלי הוא לייצג את אינטרס הפורום והנהלת הקהילות מפקחת על מעשיי. אם הם היו חושבים שאני חורג בצורה חריגה ופועל בצורה הנוגדת את האינטרסים שלהם, אני מאמין שהם כבר היו מעירים לי. לא זו בלבד שהם לא העירו לי אלא שהם גם טרחו לענות לאחד ה'טרולים' שהתלוננו עלי, כפי שתוכל לראות כאן.

איז וואס ?

חלילה וחס, איני מאשר \ מתנגד להחלטותיך, אני מאושר שעדיין לא נחסמתי. אם כי, לכאורה יש לראות זאת כהודעת בעל דין - שמכל בחינה אנושית ומוסרית המחב"תים צודקים, גם אם יש לך הזכות והכח לחסמם. הראיה שהבאת מהנהלת הפורום אינה קבילה - משום שאכן הסדר הטוב מחייב שהודעות החב"תה מקומם בפורום נטעים וכיוצא בו, דבר שמבטל כל עילה לתביעה. אך שאלתי - לדעתי - עדיין במקומה, מדוע אתה מתנדב לתפקיד השמרטף הווירטואלי ? הילדים כאן מספיק גדולים, והם יכולים לא להגיב על הודעות בעלות אפס תוכן. אם מישהו כן מגיב זה אך ורק משום שהוא רוצה לענות ולא לשם מצוות חסד.

תשובה

הפורום מיועד להוות קהילת תמיכה ליוצאים בשאלה. כל הודעה שלא קשורה לנושא אמורה להמחק אך כיוון שמדובר באנשים ולא במכונות, אני לא קשוח עם הכלל הזה. לעומת זאת, כל הודעה שמפריעה להיותו של הפורום קהילת תמיכה ליוצאים, נמחקת וכותבה נחסם. מלבד זאת, כל הודעה ראשית חדשה, דוחקת שרשור שלם לעמודים האחוריים של הפורום. עוד סיבה למחיקתם של מפריעים למיניהם.

לא מסכים

יש מרחק עצום בין 'לא להיות קשוח עם הכלל הזה' לבין העובדה שאולי שרשור אחד בשלשה עמודים קשור קשר רופף ליציאה בשאלה. כותבי הפורום - היוצאים - מכחישים בכתיבתם את דבריך. כנראה שיש ענין סתם לדבר ולהפיג בדידות. וזה לכאורה קשור ליוצאים כמו לכל מי שמבין אותם [לדעתו, שאינה פחותה מהבנת יוצא את עצמו במקרים רבים.] ובכן, האינטרס של תפוז לא מענין אותך, את אינטרס הכותבים אינך גורס, אז מהו לעזאזל ה'אינטרס שלך' ? קבע כללים ברורים והצג עקביות במחיקות. בנוגע לטענתך על דחיקת שרשורים אחרים, זו אכן רעה חולה. אבל למעשה כל אחד היה מעוניין שהודעותיו - המחוכמות להחריד לדעתו - תשארנה בעמוד הראשון. מה שברור, שזה כלל לא הוגן לתת למלחמה זוטא לפרוץ, ולאחר שהמטיף הנוכחי קיבל עביט של שופכין בפניו ומתחיל להתלהם - תגובה די נורמלית - אז אתה חוסם אותו. אני מציע [אם כי זו חוצפה - אני עצמי על זמן שאול כאן.] שכל שרשור שיחרוג מהכללים - יימחק כולו. כך תרוויח שגם הציבור ישמור על איפוק, כי אין טעם להשחית מילים אם הן תמחקנה בקרוב.

לא נורא

יש הבדל גדול בין "כל אחד" לבין מחב"תים כך שאם מחב"ת ישאיר כאן הודעה מושקעת והיא תעיף את ההודעה השולית ביותר של אחד היוצאים, אעדיף את אותו יוצא על פני המחב"ת. אני לא אקבע כללים נוקשים מפני שאני רוצה לשמור לעצמי את מרחב התמרון. לגבי כל הודעה בנפרד אני מפעיל את שיקול דעתי. האינטרס התפוזי מעניין אותי. אינטרס היוצאים מעניין אותי. ולגבי שניהם אני מפעיל את הפרשנות ואת שיקול הדעת שלי. למה אתה כאן על זמן שאול? יש לך תכניות לבלאגן?

חלילה וחס !

אין לי תכניות לבלאגן, אך מכיון שגם אין לי תכניות לצאת בשאלה - יתכן גם יתכן שאעלה למישהו כאן את הפיוזים באיזו התקלות על נושאי דת \ דתיים \ חרדים. וכבר ראינו שיצאו מזה דברים לא טופים...

אז תשתדל שלא להעלות את הפיוזים

ואת הוויכוחים הקשים תשמור למקומות אחרים. אם אתה רוצה, אשמח להתווכח אתך אבל לא כאן בפורום. <אגב, אני כותב על בסיס קבוע כמעט בפורום 'בחדרי חרדים', שם אני מנהל וויכוחים חריפים ושם אמשיך לעשות זאת כל עוד מנהלי הפורום יאפשרו לי>

לייזר אתה מזדקן

שלחתי לך כבר אי מייל וגם דיברנו קצת בטלפון. סיכמנו שתתקשר אלי, וממש ממש לא עשית את זה. אני לא מתווכח בנושאי דת בכל פורום שהוא - כעיקרון. כרגע אני מנהל וויכוח (במייל) מהנה מאוד עם חילוני, אתאיסט מארץ האתאיסטים. כך שאין לי כרגע צורך בכיף שבוויכוח נוסף. בנוגע ל'בחדרי חרדים' - אתה כותב שם תחת הניק חרדב"ש ? כי שם מתבאר שהבנאדם חרדי מבחינה חברתית. אני אישית טיפוס חד ניקי - ושם אני כותב בשמי.

לא ידעתי שאתה = אתה

או במילים אחרות: לא ידעתי ש'לאברורלי' הוא שולח המיילים. אני כותב שם תחת הניק חרדל"ש אבל איפה ראית שהצגתי את עצמי כחרדי מבחינה חברתית? מנהלי הפורום יודעים היטב מי אני ואחד מהם אף מכיר אותי באופן אישי. גם בנוגע ל'ניק', כולם שם (כל מי שרצה) יודעים את שמי. הוא הוזכר שם (על ידי וע"י אחרים) מספר פעמים וגם עובדת היותי מנהל הפורום הזה ידועה.

למעלה